Ugnsbakade churros

ugnsbakadechurros.jpg

Jag älskar verkligen churros men är, som ni kanske vet sedan tidigare, inte alls särskilt förtjust i att stå och fritera. Särskilt inte på sommaren haha. Men man kan njuta av ett par frasiga churros ändå, genom att baka de här goda varianterna som görs utan fritös och bakas i ugn istället.

Receptet ger ca 36 stycken ugnsbakade churros beroende på hur stora eller små du gör dem.

Ingredienser:

2,5 dl vatten

125 g smör

2 msk brunt farinsocker strö

1 nypa äkta vaniljpulver

4,5 dl vetemjöl

3 stora, rumstempererade ägg

En blandning av 2 dl strösocker och 0,5 dl malen kanel att vända de färdiga churrosarna i

ugnsbakadechurros_stegförsteg.jpg

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
  2. Mät upp farinsocker, smör, vaniljpulver och vatten i en kastrull. Rör om under uppvärmning på medelvärme tills det smält ihop till en jämn blandning utan att koka.
  3. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt lite mjöl i taget under konstant omrörning med en balongvisp till en jämn och klumpfri smet.
  4. Ställ tillbaka kastrullen på värmen och rör om med en träslev för att rosta degen bara precis tills degen börjat släppa från kanterna. Om degen är för lös kan du tillsätta 2-3 dl vetemjöl extra.
  5. Ta bort kastrullen från spisen.
  6. Vispa upp äggen i en skål och tillsätt lite av dem i taget i kastrullen samtidigt som du rör om med träsleven tills du får en jämn och slät smet.
  7. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut churros på bakplåtar täckta med bakplåtspapper.
  8. Grädda dina churros, en plåt i taget, i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg.
  9. Rulla dem i socker- och kanelblandningen medan de fortfarande är varma.
  10. Låt dem svalna lite grann innan du serverar dem med t.ex nutella.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

10 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Narjes
Narjes
2 år sedan

Är de goda camilla??

Jag
Jag
Svara på  Narjes
1 år sedan

Blev dem goda?

Agnes
Agnes
1 år sedan

Blev jättegoda!🤩❤️
Föresten så har jag lyssnat på podden hundra gånger om! Vad hände, varför slutade ni bara så tvert? Iallafall så är jag även en trogen följare på din youtube-kanal och kollar på varje avsnitt!

Lovisa
Lovisa
1 år sedan

Blir dom lika frasiga som när man friterar dom?:)

Shida
Shida
10 månader sedan

Kan man byta ut farinsockret till något annat?

Julia
Julia
10 månader sedan

Går dessa att göra glutenfria?

10
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x