No bake daimpannacotta-rutor

Pannacotta i långpanna? Ja, det är typ vad det här är. Jag bakade inte riktigt de här pannacottarutorna i en långpanna, utan en hälften så stor form men det går minst lika bra att ta receptet gånger 3 och göra så om man har många fikagäster! Spröd kexbotten och len daimpannacotta är en riktigt mumsig kombination.

Älskar du daimchoklad lika mycket som jag gör så kommer du att älska de här pannacottarutorna. Daim är redan såå gott som det är men i bakverk blir det liksom en helt annan nivå på smaken.

Det bästa med att göra pannacotta på det här sättet måste nog ändå vara att man slipper stå och diska en massa portionsglas haha. Eller? Kan man komma undan med att slippa servera dessa på tallrikar och låta gästerna äta dem med händerna bara?

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

No bake daimpannacotta-rutor

Portioner: 12

Ingredienser

Ingredienser (botten):
15 digestivekex
100 g smör

Ingredienser (daimpannacotta):
5 dl vispgrädde
1 nypa äkta vaniljpulver
0,75 tsk agar agar pulver
300 gram mjölkchoklad med daim
grovt hackad daim till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

Ingredienser (botten):
15 digestivekex
100 g smör

Ingredienser (daimpannacotta):
5 dl vispgrädde
1 nypa äkta vaniljpulver
0,75 tsk agar agar pulver
300 gram mjölkchoklad med daim
grovt hackad daim till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakade jag i en större ugnsfast, rektangulär form med måtten 25×35 cm.

  1. Botten: Mixa kexen till ett fint smul.
  2. Smält smöret och blanda ihop med kexsmulorna till en formbar massa.
  3. Täck din form med bakplåtspapper (ända upp till kanterna så att inte pannacottan fastnar i formen) och tryck ut kexmassan i botten på den.
  4. Låt formen stå i kylskåpet medan du gör pannacottan.
  5. Daimpannacotta: Koka upp vispgrädde, vaniljpulver och agar agar pulver i en kastrull samtidigt som du rör om hela tiden.
  6. Låt koka i ca 3 minuter innan du tar bort kastrullen från plattan och bryter ner mjölkchokladen med Daim i pannacottan.
  7. Rör om tills chokladen smält helt i pannacottan och du har en jämn smet.
  8. Häll pannacottan över botten och låt stå i kylskåpet i minst 4 timmar innan du garnerar och serverar pannacottarutorna.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakade jag i en större ugnsfast, rektangulär form med måtten 25×35 cm.

  1. Botten: Mixa kexen till ett fint smul.
  2. Smält smöret och blanda ihop med kexsmulorna till en formbar massa.
  3. Täck din form med bakplåtspapper (ända upp till kanterna så att inte pannacottan fastnar i formen) och tryck ut kexmassan i botten på den.
  4. Låt formen stå i kylskåpet medan du gör pannacottan.
  5. Daimpannacotta: Koka upp vispgrädde, vaniljpulver och agar agar pulver i en kastrull samtidigt som du rör om hela tiden.
  6. Låt koka i ca 3 minuter innan du tar bort kastrullen från plattan och bryter ner mjölkchokladen med Daim i pannacottan.
  7. Rör om tills chokladen smält helt i pannacottan och du har en jämn smet.
  8. Häll pannacottan över botten och låt stå i kylskåpet i minst 4 timmar innan du garnerar och serverar pannacottarutorna.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Caroline
Caroline
2 years ago

Kan man byta ut agar agar pulvret mot gelatinblad? Hur mycket ska man ha isåfall? 😊

Anna
Anna
2 years ago

Ser sååå goda ut!😋 Går dessa att frysa?

Anna
Anna
2 years ago

Hej! Stämmer det verkligen med måtten 25×35 cm? Känns som att pannacottan kommer bli supertunn då? Har haft samma problem med många recept, alltså att det nästan känns som att måtten på form är angivna för dubbla satsen…

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?