Hemmagjord glass utan glassmaskin – snickers & hallon

Att göra egen glass är en såndär sak som jag drömt om att kunna göra själv sen jag vara liten – att kunna bestämma smak själv och kunna proppa vaniljglassen med chokladbitar vad väl det som motiverade mest. Jag trodde dock det var omöjligt om man inte hade glassmaskin, något som min studentplånbok inte prioriterar. Så stötte jag på detta recept på glass utan maskin och blev inspirerad direkt! Riktigt lätt var det också. Jag har gjort några justeringar för dessa smaker, snickers och hallon och ni hittar receptet nedan. Längst ner hittar du också instruktioner för hur jag gjorde för att få två smaker i en och samma form.
Det fick bli lite DIY för att kunna få ner två smaker i en och samma brödform utan att de skulle gå in i varandra. Jag använde förpackningen till plastfolien som är en lite mjukare kartong. En avlång remsa klipptes ut som passade in på brödformens mått. Jag ville få ett snyggt mönster och tog därför en liten längre remsa än vad brödformen var för att kunna böja den som du ser på bilden ovan. Allt fästes med tejp. Eftersom att jag inte ville att kartongen skulle sitta kvar mellan smakerna så hällde jag först i snickerssmeten, som är lite tjockare och lät den stå i frys i två timmar. Sedan drog jag loss kartongen (vanlig hushållstejp sitter tack och lov inte så bra under frusna förhållanden) och slätade till snickersglassens kant innan jag hällde i hallonglassen. Allting fick sedan stå över natten. Riktigt snyggt blev det!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Hemmagjord glass utan glassmaskin – snickers & hallon

Ingredienser

Ingredienser (snickersglass):
2,5 dl vispgrädde
1 burk (á 375g) kondenserad chokladmjölk
50 g snickers
50 g mörk choklad
1 dl salta jordnötter

Ingredienser (hallonglass):
2,5 dl vispgrädde
1 burk (à 375 g) kondenserad mjölk
1 dl hallon
50 g vit choklad
jordgubbsströssel
ev. röd hushållsfärg

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

Ingredienser (snickersglass):
2,5 dl vispgrädde
1 burk (á 375g) kondenserad chokladmjölk
50 g snickers
50 g mörk choklad
1 dl salta jordnötter

Ingredienser (hallonglass):
2,5 dl vispgrädde
1 burk (à 375 g) kondenserad mjölk
1 dl hallon
50 g vit choklad
jordgubbsströssel
ev. röd hushållsfärg

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Snickersglass: Vispa grädden ordentligt, tills det bildas toppar.
  2. Tillsätt den kondenserade chokladmjölken och vispa tills allt blandats ordentligt
  3. Smält snickers i micro eller över vattenbad, tillsätt i gräddsmeten och blanda med slickepott.
  4. Hacka mörk choklad och jordnötter grovt och tillsätt till glassen, spara lite till garnering.
  5. Häll över i en avlång brödform. Denna sats rymmer en halv bakform, dubblera om du bara vill göra en smak.
  6. Låt stå i frys minst 6 timmar.
  7. Hallonglass: Koka hallonen i lite vatten i 2 minuter. Lägg hallonen i en liten skål eller tallrik och låt svalna.
  8. Vispa grädden ordentligt, tills det bildas toppar.
  9. Tillsätt den kondenserade chokladmjölken och vispa tills allt blandats ordentligt
  10. Tillsätt hallonen och blanda försiktigt med slickepott. För att förstärka färgen kan några droppar hushållsfärg tillsättas. Denna smet blir lösare än snickersglassen då det finns vätska i hallonen och eventuellt hushållsfärgen.
  11. Häll över i en avlång brödform. Denna sats rymmer en halv bakform, dubblera om du bara vill göra en smak.
  12. Låt stå i frys i minst 6 timmar.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Snickersglass: Vispa grädden ordentligt, tills det bildas toppar.
  2. Tillsätt den kondenserade chokladmjölken och vispa tills allt blandats ordentligt
  3. Smält snickers i micro eller över vattenbad, tillsätt i gräddsmeten och blanda med slickepott.
  4. Hacka mörk choklad och jordnötter grovt och tillsätt till glassen, spara lite till garnering.
  5. Häll över i en avlång brödform. Denna sats rymmer en halv bakform, dubblera om du bara vill göra en smak.
  6. Låt stå i frys minst 6 timmar.
  7. Hallonglass: Koka hallonen i lite vatten i 2 minuter. Lägg hallonen i en liten skål eller tallrik och låt svalna.
  8. Vispa grädden ordentligt, tills det bildas toppar.
  9. Tillsätt den kondenserade chokladmjölken och vispa tills allt blandats ordentligt
  10. Tillsätt hallonen och blanda försiktigt med slickepott. För att förstärka färgen kan några droppar hushållsfärg tillsättas. Denna smet blir lösare än snickersglassen då det finns vätska i hallonen och eventuellt hushållsfärgen.
  11. Häll över i en avlång brödform. Denna sats rymmer en halv bakform, dubblera om du bara vill göra en smak.
  12. Låt stå i frys i minst 6 timmar.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
12 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ida Martinsson
9 years ago

Ser ju helt underbart ut!! 🙂

fardus
9 years ago

Alltså mash Allah din blogg!!! så inspirerande!!

Anonymous
9 years ago

mums

ɑ n n i k ɑ
9 years ago

Super mumsigt 😀

Lisa
8 years ago

Hej! Var köper man en sån där "låda" som du har för glassen, den ser så proffsig ut? 🙂

Alexandra Park
9 years ago

WOW, vilket jäkla bra tips säger jag bara! Tack!!!

Veronica - 22-årig tjej som älskar att fotografera. :)
9 years ago

Detta måste jag absolut testa. 🙂

Carina
9 years ago

Åh!…vad det såg gott ut!. 🙂

Marja - Baka Sockerfritt
9 years ago

Ser fantastiskt gott ut! Måste själ göra lite glass igen 🙂

Mrs. Coskun
9 years ago

GOTT gott GOTT !!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?