Hallon- och citron blondie

Hade en fin vän över på besök idag och då behövs det såklart fika. Vad passar då bättre än en fräsh blondie med hallon och citron? Perfekt fikaalternativ nu i sommarvärmen när man vill stilla chokladbegäret. Med detta recept blir det en kombination av blondie och kladdkaka – en riktig smarrig kombo!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Hallon- och citron blondie

Ingredienser

4 ägg
2 dl strösocker
200 g vit choklad med citronsmak
200 g smör
2 ½ dl vetemjöl
2 krm salt
200 g färska hallon

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

4 ägg
2 dl strösocker
200 g vit choklad med citronsmak
200 g smör
2 ½ dl vetemjöl
2 krm salt
200 g färska hallon

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop ägg och socker lätt i en bunke. Det ska inte vispas särskilt länge utan bara precis tills allt blandats med varandra.
  3. Hacka den vita chokladen grovt.
  4. Smält smör i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och rör ihop med vit choklad tills det smälter.
  5. Blanda ihop smörblandningen med äggblandingen.
  6. Sikta ned mjöl i smeten och rör ihop till en jämn smet. Tillsätt sedan salt.
  7. Täck en form med bakplåtspapper och varva hallon med blondiesmet. Toppa alternativt med bitar av vit choklad.
  8. Grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Kakan ska fortfarande vara ganska ljus.
  9. Tag ut och låt svalna helt, gärna över natten i kyl, innan den skärs upp i rutor.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop ägg och socker lätt i en bunke. Det ska inte vispas särskilt länge utan bara precis tills allt blandats med varandra.
  3. Hacka den vita chokladen grovt.
  4. Smält smör i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och rör ihop med vit choklad tills det smälter.
  5. Blanda ihop smörblandningen med äggblandingen.
  6. Sikta ned mjöl i smeten och rör ihop till en jämn smet. Tillsätt sedan salt.
  7. Täck en form med bakplåtspapper och varva hallon med blondiesmet. Toppa alternativt med bitar av vit choklad.
  8. Grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Kakan ska fortfarande vara ganska ljus.
  9. Tag ut och låt svalna helt, gärna över natten i kyl, innan den skärs upp i rutor.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
N
N
9 years ago

Ska testa den här imorgon. Kul med en bra dessertblogg! 🙂

Mikaela
Mikaela
2 years ago

Har du testat att göra dessa glutenfria? Tänker om de ska vara samma mängd glutenfritt mjöl 😊.

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?