Jag ber om ursäkt på förhand. Det verkar som att jag snöat in på cheesecakes på siståne. Bara häromdagen publicerade jag ett recept på en riktigt god salt karamell cheesecake med en krispig jordnötsbotten. Och ni kan nog bara räkna med att det kommer fler cheesecake recept framöver haha. Det är ju SÅ gott! Speciellt de som inte behöver bakas i ugn.
Det senaste tillskottet i min cheesecake-familj är denna ljusgröna härlighet som serveras i portionsstorlek. Det är också en no bake variant som består av en klassisk digestivebotten och en fyllning som smakar MASSOR av lime. Den här cheesecake:en är verkligen försvinnande god med all sin syrlighet och krämighet. En sats av det här receptet ger tolv stycken cheesecake portioner och sanningen är den att jag åt många av dem helt själv…ja, så goda är dem haha.
Även om de inte bakas i ugn så använde jag ändå en cupcake-plåt och gjorde cheesecakesen i muffinsformar för att få lika stora och fina cheesecakes. Har du små pajformar i portionsstorlek fungerar det såklart lika bra att använda.
Är detta samma sak (alltså smakmässigt) som Key lime pie?
Inte samma smak exakt men påminner väldigt mycket om varandra 🙂
Kan man göra cheesecaken på en springform? Isåfall vilken storlek samt är det samma antal kex, smör och fyllning?
Tack på förhand 😀
Hejhej! Du kan använda detta recept för springformsstorlek https://mykitchenstories.se/vit-chokladcheesecake-med-lime-och-jordgubbar/ 🥰
Hejhej Camilla ☺️,
Recepten som du skickade har 2 dl florsocker och i denna så är det 0,5 dl strösocker hur blir det ?