Jag bakar den i en mindre långpanna med måtten 25×36 cm.
- Kakan: Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker riktigt länge tills det blir vitt och pösigt.
- I en separat skål: blanda rivna morötter, rörsocker och de finmalda valnötterna. Tillsätt det till ägget och sockret och blanda försiktigt med slickepott.
- I en annan skål blandar du vetemjöl, bakpulver, kanel, salt och vaniljpulver. Sikta ner det i ägg blandningen och blanda försiktigt till en jämn smet.
- Ha till sist i oljan och rör försiktigt till en jämn smet.
- Täck din form/långpanna med bakplåtspapper.
- Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
- Låt kakan svalna helt innan du har på glasyren.
- Glasyr: Smält den vita chokladen i vattenbad eller micro och låt svalna helt innan du fortsätter med de andra stegen.
- Vispa upp smöret ordentligt tills det blir fluffigt.
- Skeda ner osten och fortsätt vispa tills allt blandat sig väl.
- Häll slutligen i den vita chokladen under fortsatt vispning.
- Sikta ner florsockret och vänd försiktigt in det i glasyren tills den är helt klumpfri.
- Bred glasyren över kakan och dekorera med rivet limeskal.
Kan man utesluta valnötterna pch ändå gå en god kaka?
Jadå, det funkar att utesluta dem 🙂
Oh vad gott =D
I videon på youtube säger du i mitten av ugnen, i receptet står det nedre delen. Spelar det större roll?
I just denna variant spelar det ingen roll 🙂
Om man gör en dubbel sats i långpanna, ska man ha kakan längre tid i ugnen då?
Beror på, blir kakan tunnare så behöver du nödvändigtvis grädda den längre tid men blir den tjockare så behöver du öka gräddningstiden 🙂
Hur byter man till Glutenfritt mjöl? 😊
Hejhej, ursäkta sent svar, jag har tyvärr inte testat detta själv ännu <3
Behöver man ersätta den vita chokladen med något annat om man väljer att utesluta den? Eller går det att skippa helt?
Hejhej! Du kan bara skippa det helt om du vill 🙂
Tack för svaret och tack för receptet, det blev supergott! Skulle du säga att det är bäst att förvara den i kylskåp eller rumstemperatur?
Om jag vill göra glutenfritt, hur omvandlar jag mängden mjöl till glutenfritt mjöl? 🌸
Hejhej, ursäkta sent svar, jag har tyvärr inte testat detta själv ännu <3
[…] har tidigare lagt upp ett recept på lyxig morotskaka i långpanna med extra allt men ni är några som efterfrågat ett klassiskt recept. Så här har […]
I videon säger du farin socker och här står det rörsocker. Vilken av de ska man ha?
Båda funkar 🙂
Ska valnötterna vara finmalda eller grovhackade?
Hejhej! Ursäkta sent svar. Receptet säger finmalda valnötter, men om man önskar lite större bitar kan man grovhacka dem! 🙂
Hej Camilla! Min fråga är kan man frysa dem? Blir dem lika goda? Jag har testat dem och alla hemma älskade kakan. TACK.
Hej hej! Förlåt för sent svar, det går jättebra att frysa in! 💕
När man följer dina recept så blir det alltid otroligt gott. Du är grym och fortsätt med det du gör! ☺
Åh förlåt för sent svar, vad glad jag blir! Tack snälla fina 🥰
Kan man göra den glutenfri:)
Hejhej, har tyvärr inte testat detta själv ännu <3
Går den att frysa?
Hejhej, ursäkta sent svar! Det går bra ☺️