Prinsesstårta i långpanna

Kakor i långpanna är perfekta när man får många gäster eller ska ha en större fest. Istället för att göra samma bakverk om och om igen så har du tillräckligt med bitar redo efter en gräddning. Helt perfekt!
Prinsesstårta är en riktig klassikerfavorit hos mig och jag provade nyligen att baka den i långpanna.Tillsammans med min hemmagjorda vanilkräm till fyllningen så blir detta ett säkert kort på bjudningen eller släktfesten.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Prinsesstårta i långpanna

Portioner: 30

Ingredienser

Ingredienser (botten):
7 ägg (storlek M)
2,5 dl strösocker
4 dl vetemjöl
100 g smält smör

Ingredienser (fyllning och dekoration):
2 liter vispgrädde
2 satser vaniljkräm (receptet hittar du i det här inlägget)
valfri sylt (jag föredrar hallonsylt)
1 kg marsipan
blommor eller andra cake toppers, mina är från My Perfect Day

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 30st

Ingredienser

Ingredienser (botten):
7 ägg (storlek M)
2,5 dl strösocker
4 dl vetemjöl
100 g smält smör

Ingredienser (fyllning och dekoration):
2 liter vispgrädde
2 satser vaniljkräm (receptet hittar du i det här inlägget)
valfri sylt (jag föredrar hallonsylt)
1 kg marsipan
blommor eller andra cake toppers, mina är från My Perfect Day

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  3. Sikta ner vetemjölet och vänd försiktigt med en slickepott. Tillsätt till sist smöret och blanda försiktigt.
  4. Täck en långpanna (ca 20×30) med bakplåtspapper (även sidorna) och häll i smeten.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
  6. Låt tårtbotten svalna helt innan du delar och fyller den.
  7. Fyllning: Dela din tårtbotten i två delar.
  8. Vispa upp grädden, för extra fluffighet och stabilitet kan du ha i en knivsudd bakpulver.
  9. Ha sedan vaniljkräm och sylt på den undre botten. Lägg på den andra botten och lägg ett generöst lager vispgrädde på ovansidan och täck sidorna med vispgrädde så att du får fina och jämna kanter.
  10. Kavla ut marsipanen tunt och täck din tårta med den. Avsluta med att dekorera med sockerblommor eller cake topper.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  3. Sikta ner vetemjölet och vänd försiktigt med en slickepott. Tillsätt till sist smöret och blanda försiktigt.
  4. Täck en långpanna (ca 20×30) med bakplåtspapper (även sidorna) och häll i smeten.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
  6. Låt tårtbotten svalna helt innan du delar och fyller den.
  7. Fyllning: Dela din tårtbotten i två delar.
  8. Vispa upp grädden, för extra fluffighet och stabilitet kan du ha i en knivsudd bakpulver.
  9. Ha sedan vaniljkräm och sylt på den undre botten. Lägg på den andra botten och lägg ett generöst lager vispgrädde på ovansidan och täck sidorna med vispgrädde så att du får fina och jämna kanter.
  10. Kavla ut marsipanen tunt och täck din tårta med den. Avsluta med att dekorera med sockerblommor eller cake topper.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linda
8 years ago

Aldrig hört talas om prinsesstårta i långpanna. Detta får det bli på nästa födelsedagskalas!

R
R
8 years ago

Mm den ser jätte god ut! Tänkte fråga dig om tårtbotten, jag har ett annat recept på den fast med inklusive potatismjöl för att den ska bli mer "luftig" om man säger så. Blir din också det även fast du inte använder det i ditt recept?

Tack för en inspirerande och härlig matblogg!

Evanessè
8 years ago

Oj så gott!

Ja vi gjorde tårtbottnar till dopet i långpanna (så det skulle bli en stor tårta) 🙂

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?