Så här gör du:
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
- Sikta ner vetemjölet och vänd försiktigt med en slickepott. Tillsätt till sist smöret och blanda försiktigt.
- Täck en långpanna (ca 20×30) med bakplåtspapper (även sidorna) och häll i smeten.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
- Låt tårtbotten svalna helt innan du delar och fyller den.
- Fyllning: Dela din tårtbotten i två delar.
- Vispa upp grädden, för extra fluffighet och stabilitet kan du ha i en knivsudd bakpulver.
- Ha sedan vaniljkräm och sylt på den undre botten. Lägg på den andra botten och lägg ett generöst lager vispgrädde på ovansidan och täck sidorna med vispgrädde så att du får fina och jämna kanter.
- Kavla ut marsipanen tunt och täck din tårta med den. Avsluta med att dekorera med sockerblommor eller cake topper.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Aldrig hört talas om prinsesstårta i långpanna. Detta får det bli på nästa födelsedagskalas!
Ja det är lite ovanligt men är perfekt att servera på kalasbjudning 😀
Mm den ser jätte god ut! Tänkte fråga dig om tårtbotten, jag har ett annat recept på den fast med inklusive potatismjöl för att den ska bli mer "luftig" om man säger så. Blir din också det även fast du inte använder det i ditt recept?
Tack för en inspirerande och härlig matblogg!
Oj så gott!
Ja vi gjorde tårtbottnar till dopet i långpanna (så det skulle bli en stor tårta) 🙂