I think that sometimes it is difficult to obtain a thin and crispy pie crust that provides space for the filling so in most cases I use digestive biscuits. Simple and delicious!
Ingredients (Pannacotta pie with mango & passion fruit):
Bottom
14 digestive biscuits
100g butter
Filling
6 dl whipping cream
1.25 teaspoon of agar agar powder
3 tablespoons granulated sugar
1 tsp vanilla powder
2 passion fruits
Topping
190 g mango puree
1 egg yolk
1 teaspoon agar agar powder
0.75 dl granulated sugar
1 tablespoon water
berries for decoration
Do this:
1. Preheat the oven to 180 degrees celsius.
2. Melt the butter in a saucepan.
3. Crush the biscuits to fine crumbs and mix with the butter into a malleable mass.
4. Cover a round shaped baking pan with removable edges with parchment paper (20 cm diameter) and push out the bottom in it.
5. Bake in the middle of oven for about 10 minutes. Let cool completely before filling it with pannacotta.
6. Bring the whipping cream, agar agar, powdered sugar and vanilla powder in a saucepan while stirring constantly. Remove the saucepan from the heat and add the inside from two passion fruits. Pour the filling through a strainer into a heatproof bowl and allow to cool before pouring it into pie crust. Set it in the refrigerator to harden while you prepare your mangotopping
7. Add all ingredients for the mango-topping in a saucepan. Simmer over medium heat, stirring occasionally for about 15 minutes. Pour into a heatproof bowl and let cool. Stir occasionally to avoid lumps. Pour mango topping over your pie and decorate with berries! Let the pie solidify for a few hours in the refrigerator before serving.
Gjorde denna paj till iftar igår och den var jätte god och omtyckt av alla! Rekommenderar den starkt 👌🏻 Detta recept ska så sparas och göras om igen in shaa Allah. Tack för en grymt bra blogg Camilla! Jazakillahu khayra 🌹
Vad glad din kommentar gör mig! wa iyaki <3
Om jag skulle göra egen mangopuré, hur många frukter skulle du uppskatta det kan behövas då?
Tänkte göra detta i små muffinsformar inför en picknick. Hoppas det ska funka 😬😉
1 stor mango borde räcka 😊 Vad mysigt! Det ska nog inte vara några problem att ha dem i muffinsformar så länge du använder muffinsplåt eller har väldigt stabila formar 😊
Går det bra att göra tårtan dagen innan den ska ätas?
Tack för en jätte bra och inspirerande blogg 😊
Kan man användq vegetarisk gelatinpulver istället för agar?
Å måste prova idag efter ftoor 😍 Men ser inte vart passionsfrukten ska in? 🙈 Och vart köper du mangopuré ifrån? 🙂
Hur blir din pannacotta så vit? Passionsfrukt färgar ju av sig gult… Stagead bild?
Kolla noga så ser du att även min pannacotta är gul 🙂
Går det att göra pajen äggfri genom att bara skippa ägget eller ska jag byta ut det mot något annat❤️
Hejhej! Ursäkta sent svar, har tyvärr inte testat detta själv ännu <3