Tres leches – klassiskt recept

Fotograf: Ulrika Pousette

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Tres leches – klassiskt recept

Ingredienser

Kaka:

5 ägg

1,5 dl strösocker

2,25 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

 

Mjölkblandning:

1 burk sötad kondenserad mjölk à 397g

1 burk osötad kondenserad mjölk à 410g

2 dl vispgrädde

2 msk vaniljsocker

 

Garnering:

5 dl vispgrädde

malen kanel att pudra över

250g färska jordgubbar

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Kakan: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diamerer på 24 cm med bakplåtspapper.
  2. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med hjälp av en elvisp till dubbel storlek.
  3. Vänd försiktigt ner vetemjöl och vaniljsocker till en jämn smet.
  4. Häll upp smeten i springformen och grädda i mitten av ugnen i 20 minuter eller tills kakan är genomgräddad.
  5. Stick små hål i kakan med hjälp av en gaffel så fort den kommit ut ur ugnen. Låt svalna medan du blandar ihop mjölkblandningen. Ta inte bort ringen till springformen. Kanterna behöver sitta kvar tills efter att du brett på grädden.
  6. Mjölkblandning: Blanda ihop alla ingredienserna till mjölkblandningen i en bunke.
  7. Häll blandningen försiktigt över kakan, lite i taget så att den hinner suga åt sig all vätska.
  8. Garnering: Vispa grädden till mjuka toppar. Bre den över kakan.
  9. Toppa med malen kanel och färska jordgubbar.

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?