Smulpaj med rabarber

Fotograf: Ulrika Pousette

Finns det något godare än en klassisk smulpaj med rabarber när värmen gör entré? 😍 Det här är mitt bästa recept på rabarberpaj med smuldeg – sådär perfekt syrlig i smaken med ett frasigt, smörigt täcke som smälter samman med rabarbern på allra bästa sätt. Det är ett enkelt smulpajrecept som passar lika bra till vardagsfikat som till sommarens alla bjudningar. Och det bästa? Du rör ihop den på nolltid – utan krångel, bara massor av smak och bakglädje! Hoppas att det ska smaka 🫶🏼

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Smulpaj med rabarber

Portioner: ca 6

Ingredienser

Fyllning
600g rabarber
2 tsk malen kardemumma
4 msk syltsocker

Smuldeg
100 g kylskåpskallt smör
1 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0,75 dl havregryn
0,5 tsk salt
1 sats hemgjord vaniljsås att servera till pajen, receptet hittar du HÄR!

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en pajform med diameter på ca 23 cm ger ca 6 generösa portioner smulpaj med rabarber.

  1. Sätt ugnen på 225 grader (över och undervärme).
  2. Skär rabarbern i bitar och lägg de i pajformen.
  3. Tillsätt kardemumma och syltsocker och blanda ihop allt så all rabarber blir täckt. Fördela rabarberfyllningen i ett jämnt lager i botten på formen.
  4. Nyp ihop alla ingredienserna till pajsmulet till en smulig deg. Strö smulet över rabarberfyllningen i ett jämnt lager.
  5. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills den fått en fin gyllenbrun färg.
  6. Servera pajen varm eller kall med vaniljglass eller hemgjord vaniljsås.

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?