Lemon cheesecake

Baked cheesecake är så gott! Tidigare gjorde jag bara frozen men tröttnade på att man inte inte kunde ha den ute ur kylen längre än 5 minuter. Lemon cheesecake är en riktigt fräsch upplevelse som dämpar sötsuget i första tuggan, detta måste ni bara prova!

Baked cheesecake is so good! Previously, I only made frozen but got tired of that one could not not have it out of the fridge for longer than 5 minutes. Lemon cheesecake is a really fresh experience that suppresses your sweet tooth at the first bite, you really need to try this one out!

Ingredients (bottom):
14 digestive biscuits
100g butter

Do this:
1. Preheat the oven to 180 degrees celsius.
2. Mix the biscuits to fine crumbs.
3. Melt the butter and mix with the crumbs into a smooth mass.
4. Squeeze it out in the bottom of the spring form and slightly up at the edges of the spring form (diameter 22 cm).
5. Bake in center of oven for about 10 minutes, remove the cheesecake. Then increase the heat to 200 degrees celsius.

Ingredients (filling):
600 g of room temperatured cream cheese
2 dl granulated sugar
0.5 tsp vanilla aroma
0.25 dl  flour
0.75 dl Turkish yoghurt
1 room-temperature eggs
1 room temperature egg yolk

Do this:
1. Pour some water into a deep baking tray and place in the bottom of the oven. This small detail adds an extra fine baking to the cheesecake.
2. Beat together cream cheese and granulated sugar to a fluffy batter.
3. Then add the vanilla and flour. Whisk for a few minutes and then add the Turkish yoghurt.
4. Finally, whisk in the egg yolk and the egg, one at a time.
5. Pour the filling into the spring form and bake in middle of oven for 10 minutes. Then lower the heat to 125 degrees celsius and bake for another 1 hour.
6. Turn off the heat in the oven and let cheesecake remain in yttlerligare some hours after heating.
7. Allow the cheesecake to cool completely before decorating with lemon curd and fresh berries.

Ingredients (lemon curd):
2 egg yolks
2 lemons (juice and a little shell)
1.5 dl granulated sugar
65 g butter

Do this:
1. Whisk together all ingredients in a heatproof bowl.
2. Set the bowl over a water bath and whisk until thickened.
3. Remove the bowl from the heat and add a little butter in a time stirring. Lemon curden is complete when all the butter has melted.
4. Pour into a bowl and let cool completely before pouring it over the cheesecake.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Lemon cheesecake

Ingredienser

Ingredienser (botten):
14 digestivekex
100 g smör

Ingredienser (fyllning):
600 g rumstempererad färskost
2 dl strösocker
0,5 tsk vaniljarom
rivet skal från 1 citron
0,25 dl vetemjöl
0,75 dl turkisk yoghurt
1 rumstempererat ägg
1 rumstempererad äggula

Ingredienser (lemon curd):
2 äggulor
2 citroner (saft och lite skal)
1,5 dl strösocker
65 g smör

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

Ingredienser (botten):
14 digestivekex
100 g smör

Ingredienser (fyllning):
600 g rumstempererad färskost
2 dl strösocker
0,5 tsk vaniljarom
rivet skal från 1 citron
0,25 dl vetemjöl
0,75 dl turkisk yoghurt
1 rumstempererat ägg
1 rumstempererad äggula

Ingredienser (lemon curd):
2 äggulor
2 citroner (saft och lite skal)
1,5 dl strösocker
65 g smör

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Botten: Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Mixa kexen till fina smulor.
  3. Smält smöret och blanda med smulorna till en jämn massa.
  4. Tryck ut i botten och lite upp i kanterna av springformen (diameter ca 22 cm).
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter, ta ut cheesecaken. Höj sedan värmen till 200 grader.
  6. Fyllning: Häll lite vatten i en djupare ugnsplåt och ställ i nedre delen av ugnen. Denna lilla detalj ger en extra fin gräddning av cheesecaken.
  7. Vispa ihop färskost och strösocker till en fluffig smet.
  8. Tillsätt sedan vanilj, citronskal och vetemjöl. Vispa i några minuter och tillsätt sedan turkisk yoghurt.
  9. Till sist vispar du ner äggulan och ägget, en i taget.
  10. Häll ner fyllningen i formen och grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Sänk sedan värmen till 125 grader och grädda i ytterligare 1 timme.
  11. Stäng av ugnsvärmen och låt cheesecaken stå kvar i yttlerligare nån timme på eftervärme.
  12. Låt cheesecaken svalna helt innan du dekorerar med lemon curd och färska bär.
  13. Lemon curd: Vispa ihop alla ingredienserna i en värmetålig skål.
  14. Ställ skålen över ett vattenbad och vispa tills den tjocknat.
  15. Ta bort skålen från värmen och tillsätt lite smör i taget under fortsatt omrörning. Lemon curden är klar när allt smör har smält.
  16. Häll över i en skål och låt svalna helt innan du häller den över cheesecaken.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Botten: Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Mixa kexen till fina smulor.
  3. Smält smöret och blanda med smulorna till en jämn massa.
  4. Tryck ut i botten och lite upp i kanterna av springformen (diameter ca 22 cm).
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter, ta ut cheesecaken. Höj sedan värmen till 200 grader.
  6. Fyllning: Häll lite vatten i en djupare ugnsplåt och ställ i nedre delen av ugnen. Denna lilla detalj ger en extra fin gräddning av cheesecaken.
  7. Vispa ihop färskost och strösocker till en fluffig smet.
  8. Tillsätt sedan vanilj, citronskal och vetemjöl. Vispa i några minuter och tillsätt sedan turkisk yoghurt.
  9. Till sist vispar du ner äggulan och ägget, en i taget.
  10. Häll ner fyllningen i formen och grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Sänk sedan värmen till 125 grader och grädda i ytterligare 1 timme.
  11. Stäng av ugnsvärmen och låt cheesecaken stå kvar i yttlerligare nån timme på eftervärme.
  12. Låt cheesecaken svalna helt innan du dekorerar med lemon curd och färska bär.
  13. Lemon curd: Vispa ihop alla ingredienserna i en värmetålig skål.
  14. Ställ skålen över ett vattenbad och vispa tills den tjocknat.
  15. Ta bort skålen från värmen och tillsätt lite smör i taget under fortsatt omrörning. Lemon curden är klar när allt smör har smält.
  16. Häll över i en skål och låt svalna helt innan du häller den över cheesecaken.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Farah
7 years ago

Nu brukar ju storleken på citronerna variera därav så varierar också mängden saft.. så, hur mycket räknar man med att en citron ska ha saft? 🙂
Syftar på lemon curden

Patrik
Patrik
11 months ago

Hej.
Hur många personer är detta receptet uträknat på?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?