Förra veckan när jag bakade chocolate chip cookies live på min instagram @mykitchenstories.se så var det många som undrade om man kunde skippa äggen. Då kände jag såklart att jag behöver ta fram ett veganskt recept på cookies som är minst lika goda fast utan mejeriprodukter. Samma härliga segmjuka konsistens och massor med god choklad. Precis så som chocolate chip cookies ska vara!
Svaret då är ju såklart, att ja man kan göra chocolate chip cookies utan ägg men det kräver viss korrigering i resten av ingredienslistan. Och det har jag såklart fixat åt er! Och vad gäller veganska chokladknappar så insåg jag när jag kollade på Therese Lindgrens 24 h live på Youtube, att Odenses mörka chokladknappar, ni vet den som alla affärer har i bakhyllan. Den är vegansk! Hur bra?
Det är så sjukt egentligen att jag beställt veganska chokladknappar från internetbutiker när jag haft veganska chokladknappar hemma hela tiden. Så det är ju liksom lättare än vad man tror att baka veganskt bara man undersöker innehållsförteckningen lite grann.
Och hörrni, innan jag glömmer så vill jag bara påminna er om att man nu kan nominera sina favoritbloggar inom mat & bakning till Svenska Matbloggspriset, kategori folkets val. Förra året tog era nomineringar mig till final och era röster mig till andra plats. Och ja, det skulle va coolt att vinna priset i år. Så om ni fortfarande tycker om det jag gör så får ni hemskt gärna gå in och nominera min blogg HÄR. Utan er, ingen blogg! Kram!
Ser gått ut men hur tusan skriver man ut receptet? Hittar ingen 🖶🖨 icon någonstans 🤔 🧐
Håller på att ordna med en sådan knapp 😀
Men guuuud så goda de blev, en jäkligt bra recept!
Jag har testat så många olika recept men inget verkar bli bra, fram tills jag hitta denna.. starkt starkt rekommenderat 😍
Hejhej, åh vad glad jag blir att du gillar den! Tack snälla fina 😍
Kan man göra dessa glutenfria också? Ska bli spännande att testa!!
Hejhej! Förlåt för sent svar. Har tyvärr inte testat det ännu, säg gärna till om du prövar dig på det 🥰 Annars har du detta recept: https://mykitchenstories.se/chocolate-chip-cookies/ där du under rubriken TIPS finner hur man gör dem glutenfria 💕
Gjorde dessa gluttenfria men dubbelsats WOOOOOW säger jag bara, la dock till ca 0,5-0,7 dl mjölmix många recept lägger Camilla alltid till lite extramjöl specifikt med semper gluttenfria mixer!
Dom blev så bra och goda in och testa i köket!
💕
Tack Camilla vet inte om du fattar vilken lycka du bringar till och i deras deras kök och bland nära och kära
Hej! Kan man frysa in kakorna när dom är helt färdiga? Ska ha dom till ett dop 6/11
Hejhej, ursäkta sent svar. Kakorna går bra att frysa in!
Hej hur länge håller kakorna i rumstemperatur eller kylskåp? 😀
Hejhej, i en lufttät burk håller dem i ca 2 veckor i rumstemperatur 😊
Jag blir så fantastiskt glad att du gör veganska varianter på vissa av dina recept, tack snälla för det🥰 Framförallt mina ägg- och mjölkproteinallergisla barn är mycket tacksamma😁💕
Blir så glad att höra detta, tack själv! 🥰
Går det att byta ut bikarbonat mot bakpulver istället?
De här blev så jäkla goda! Tack snälla för receptet! 🙂
En fråga bara. Jag upplevde att kakorna blev lite mjuka/porösa och höll inte riktigt ihop (svårt att äta för hand, gick bättre att dela och äta med sked). Vad har jag gjort för fel? Ska de gräddas längre eller vad kan göra att de inte riktigt håller ihop?