Inlägget är i annonssamarbete med Dansukker
Vaniljrutor är en klassiker som är riktigt god och väldigt enkel att göra. Idag har jag piffat till den med en härlig och uppiggande rabarberkompott som ger en drömmigt sötsyrlig finish. Vaniljrutor smakar precis som som fyllda vaniljhjärtan men bakas i en rektangulär form eller långpanna istället. Lite mindre pill för exakt samma mumsiga smakupplevelse helt enkelt.
Den består av en mördeg och en superenkel och god vaniljkräm som jag den här gången har smaksatt med en superenkel rabarberkompott som görs med Dansukkers Syltsocker. Syltsockret är ett enkelt sätt att ge en kompott eller sylt en tjockare konsistens på bara några minuter.
Receptet bakade jag i en rektangulär ugnsfast form med måtten 20×32 cm vilket ger 12 generösa bitar. Vill du göra den i en lite större form eller långpanna på ca 30×40 cm kan du dubbla mängden ingredienser och för en stor djup ugnsplåt är det bara att öka mängden ingredienser till x3. Perfekt om man vill baka till många!
En steg för steg video på hur du bakar dessa ljuvliga vaniljrutor med rabarber hittar du på min instagram @mykitchenstories.se
Hej:) kan man frysa in denna kakan? Mvh Evelina
Hej hej! Det går jättebra ❤️
Hej!
Är inte så förtjust i rabarber så tänkte höra om du gjort dessa rutor med annat innehåll?
Jordgubb, hallon, blåbär eller äpple, tror du det kan funka?
Tack för en underbar sida❤️
Hejhej! Då kanske dessa är för dig? 🙂 https://mykitchenstories.se/syrliga-vaniljrutor-med-hallon/
Ja absolut, tack för länken😊
Kan man byta syltsocker mot vanligt?
Det kan du men då kommer kompotten att bli lite mindre fyllig och fast 🙂
Hej! Kan man göra denna glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot t.ex. mandelmjöl?
Hejhej! Rakt av mot mandelmjöl blir svårt men en kombination med glutenfri mjölmix, mandelmjöl och fiberhusk borde inte vara några problem 🙂
Hej,
Jag har frysta rabarber, plockade i somras. Går det bra att använda dessa i kompotten? De blir ju rätt så vattniga efter tining, påverkar det kompotten på något sätt? Tänker också att jag kan använda “rabarbervattnet” som blir över efter tidning som vatten (vilket står i receptet?! Tack på förhand!
Hejhej, förlåt för sent svar! Det borde absolut gå, låt det tina av sig lite 🥰
Glutenfri variant?
Hejhej, har tyvärr inte prövat detta själv ännu. Säg gärna till om du testar! ☺️
Hej, hur länge kan dessa stå i kylen? 😍
Minst 4 dagar ❤️
Jag hade mina i kylen en hel vecka (i form med tätt lock) och de var preciiis lika goda även då. Hållbarheten beror även på vilken temperatur man har i kylen.
Har testat detta med rabarber, men också med hallon och blåbär. Jättegott med det också!
Tack fina du för att du gillar receptet, det låter jättegott med både blåbär och hallon! 😍