Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm och ger 6-8 bitar toscakaka.
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
- Kaka: Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Ta bort kastrullen och låt svalna lite grann från värmen medan du fortsätter med resten av receptet.
- Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med hjälp av en elvisp. Sikta ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ihop till en jämn smet. Vänd ner smält smör och vispgrädde.
- Häll upp smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i 20-25 minuter eller tills en provsticka kommer ut torr när du sticker ner den i kakan.
- Tosca: Grovhacka nötterna, ställ åt sidan.
- Ha ner alla ingredienser till toscan förutom nötterna i en kastrull. Smält ihop och låt koka under omrörning i ca 5 minuter eller tills sockerkristallerna smält och smeten tjocknat.
- Ta bort kastrullen från värmen, rör ner nötterna och klicka ut toscasmeten på kakan. Grädda kakan i ytterligare 15 minuter.
- Låt svalna lite innan du serverar!
Det finns ingen video för detta inlägg.