
Den senaste tiden har jag på riktigt blivit förföljd av den här kladdkakevarianten. Kladdkaka med knäckig kokostosca. Jag har sett så många göra den i både facebookgrupper, på instagram och pinterest att jag bara var tvungen att göra min egna variant på denna goding.

Jag vet inte hur det är med er, men jag fullkomligt älskar tosca av alla olika slag och har därför ett generöst lager med kokostosca på den här kladdkakan. Det härliga med just kokostosca, till skillnad från andra toscavarianter är att den får en knäckig yta med seg insida. Munnen vattnas nu när jag skriver om det för att det är så fantastiskt.
Kladdkakan bakas i en rund springform med diameter på 23 cm, vilket ger en kladdkaka med kokostosca på 10-12 generösa bitar.
Kladdkaka:
225 g smör
3,5 dl strösocker
2,25 dl brunt farinsocker strö
1 msk vaniljsocker
4 stora ägg
3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt
Kokostosca
5,5 dl kokosflingor (ca 200 g)
1 dl ljus sirap
1,5 dl strösocker
75 g smör
1,5 dl vispgrädde
1 krm salt
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Fodra din springform (20 cm) med bakplåtspapper.
- Smält smöret till kladdkakan i en kastrull. Låt svalna i några minuter.
- Blanda ihop alla ingredienser till kladdkakan i en bunke, inklusive smöret, bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
- Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. Under tiden kan du göra toscan.
- Rör ihop alla ingredienserna till toscan i en kastrull, värm på medelvärme och rör om hela tiden. När den börjat koka låter du den göra det i 5 minuter, under konstant omrörning tills den får en lätt gyllenbrun färg.
- Klicka ut toscan på kladdkakan. Bre ut försiktigt i ett jämnt lager och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ytterligare 15 minuter.
- Låt kladdkakan svalna helt och hållet, minst 4 h och helst över natten, innan du serverar den.
TIPS!
- Det är JÄTTEGOTT att riva ner apelsinskal i toscasmeten. Gör det då efter att du tagit bort kastrullen från värmen.
- Gör din kladdkaka med kokostosca glutenfri genom att ersätta vetemjölet med 5 dl glutenfri mjölmix.
- Ersätt ägget i kladdkakan med 2 msk kikärtsspad eller 2 msk växtbaserad mjölkdryck för kladdkaka utan ägg.
- Gör kladdkakan utan mjölk genom att ersätta smör till mjölkfritt margarin och vispgrädden till växtbaserad vispgrädde.
Ser så gott ut😍
Vill gärna testa din variant av kakan. Men jag har en fråga, hur länge ska kakan gräddas innan jag lägger toscan över kakan?
Tusan tack för alla recept du lägger ut!❤❤❤
Det står ju i texten 20 min🙈🙈☺
Kan man använda honung istället för ljus sirap
Det funkar 🙂
Hej! Om jag skulle baka denna i en fyrkantig form, vilken storlek motsvarar rund springform på 23 cm?
Hejhej! 20×20 🙂
Gjorde min laktosfri och glutenfri. Smeten blev så lös och alldeles för mkt. Gräddade mer än 40 min inget hände knappt Fick inte plats m tosca smeten. Allt rann över.
Ska testa en annan gg med vanligt vetemjöl. Tog 5 dl gluten fritt mjölmix
Undrar vad jag gjort för fel
Felet var att jag inte låtit den svalna🙄
Efter en natt i kylen var den perfekt. 🌟
Gäller gradern och tiden i ugnen oavsett om man har vanlig eller varmluftsugn ?
Gäller endast vanlig om inget annat anges 🙂
Ska testa denna idag. Den ser magiskt god ut! 😀
Hoppas man Hinner smaka sent ikväll, kommer inte kunna vänta tills imorgon 😍
Och tack Camilla för alla dina recept, bakar endast med dina recept! 😍 gjort kakor osv hela veckan! Så tack! 🙂
Tack snälla bästa du! Hoppas att det ska smaka 🙂
WOW! Det blev så gott! Jag testade med Sempers glutenfria mjölmix och gjorde i muffinsformar istället, blev väldigt bra! Jag chansade lite på tiden (förkortade den).
Underbart 😀
Hej! Tack för fina recept 😊
Menar du 2msk kikärtsspad totalt för att ersätta ägg eller 2msk/ägg?
Hejhej! 2 msk per ägg 🙂
Hej, när ska den läggas i kylen? Direkt när den kommer ut från ugnen eller efter att den svalnat lite?
Låt den med fördel svalna lite innan du har in den i kylen 🙂
Hej! Ska kladdkakan vara klar när du tar ut den och ska lägga på toscan, eller ska den inte vara klar och att den sedan blir klar andra gången i ugnen?
Hejhej! Förlåt för sent svar, kladdkakan ska inte vara helt färdig och gräddas klart andra omgången i ugnen tillsammans med den härliga kokostoscan <3
Kan man använda vanligt farinsocker, ej strö alltså?
Om man bor i utlandet och inte kan få tag i ljussirap. Vad kan man ta då istället för det?
Honung 🙂
Den gör succé varenda gång jag bakar den så tack för ett fint recept!:)
Hej can i bake it in 24 cm round cake form? If so is the baking time changing ?
Thank you ,
Sharon
Hello! Yes you can and no need to change the baking time 🙂
Thank you so much for the reply! ❤️☺️
Hej!
Du skriver att den ska svala innan servering, minst 4 timmar – ska den då svalna i rumstemperatur eller i kylskåpet?
Hejhej! Förlåt för sent svar, låt den svalna en aning innan du ställer den i kylskåpet för att svalna i minst 4 timmar <3
Ser så smaskig ut! Jag undrar om det går att göra den som muffins istället? Och isf baktid i ugn? Och om det går att frysa in den? 😍
Ser underbart god ut! Om man vill göra denna, fast i rutor som färdiga bitar – vilken storlek på form hade du använt till detta recept? ☺️
Hej hej! Tack fina du! Förlåt för sent svar, en 20×20 form går bra! 💕
20 min + 15 min i ugnen känns lite länge, blir den verkligen kladdig? En ”vanlig” kladdkaka blir ju snustorr om den gräddas någon minut för länge😬
Hej hej! Alla ugnar fungerar olika, om du vet med dig att din jobbar lite snabbare kan du kolla av din kladdkaka med jämna mellanrum. Annars är det angiven tid i receptet som gäller 😊❤️❤️
Hej!
Går det att frysa in kakan med toscatäcket på för att äta vid ett senare tillfälle?
Hejhej, ursäkta sent svar. Det går bra att frysa in! ❤️
Hej! Om man vill baka den i långpanna, kan man dubbla receptet då? Gaaaalet god😋
Hejhej! Kör receptet x3 då 🙂
Hej Camila!
Jag tänkte baka denna kakan till min lillebrors kalas och undrade om de går att göra i långpanna.
Eller behöver jag dubbla receptet då?
Hejhej! Det funkar utmärkt! Tänker du i den stora ugnsplåten eller en mindre långpanna? 🙂
Hej Camila, tänkte baka den i långpanna hur länge ska den stå i ugnen då?
Den ser fantastiskt god ut!!
Så seg och god, perfekt till kvällsfikat
Visst är den mumsig 😍
Kan jag byta ut kokosen mot mandelspån 🥰
Mandeltosca är supermumsigt ❤️
det tar ju nästan dubbla tiden än vad du skriver.
Alla ugnar är olika och därmed kan ugnstiden variera från ugn till ugn 🥰
Kan man ersätta vispgrädden med något annat?
Hejhej! Matlagningsgrädde funkar också 🥰
Kan man ta något istället för vispgrädde??🤗
Matlagningsgrädde funkar också 🙂
Hej! Kan man frysa kakan och hur länge kan den ligga i frysen? Och hur långt innan bör man ta upp den innan man ska bjuda på den?😊
Hejhej, 3 månader i frysen och en timme innan servering borde funka fint!
Hej!
Om man vill göra kakan i en mindre springform,17cm i diameter. Hur ska man tänka då kring mängden ingredienser och tid i ugnen?
Hejhej! Då hade jag halverat mängden ingredienser och kört på 15 minuter i ugnen ❤️
Tack för snabbt svar! 🙏🏼 Menar du 15 minuter första gången kakan ska vara i ugnen eller 15 minuter sammanlagt eller 15 minuter första och 15 minuter andra gången? 🙈
Hej Camilla!
Jag undrar om man kan använda mjölk istället för grädde/matlagningsgrädde
Hejhej! Det går bra men det kan ge en något lös toscasmet ❤️
Så underbart god 😊 gick mycket bra att halvera receptet då vi inte är var så många 😊🥳
Underbart 🥰
Går det att använda vit sirap istället för ljus?
Absolut, det ger en liiite annan smak men det funkar 🙂
Jag vet inte vad menar du ( dl ), kan du beskriva mer?
Hejhej! dl är förkortning för måttet deciliter 😊
Hejhej!
I receptet står det farinsocker strö, men i videon använder du den ”blöta”. Vilken ska jag använda? 🙈🥰
Hejhej! Båda funkar bra 🥰
Hejsan! Jag planerar att baka dagen innan och ha i kylen över natten. Hur lång tid innan servering bör jag ta ut kakan i rumstemperatur? 🙂
Hejhej, om du önskar att inte ha den kylskåpskall kan du ta ut den 15-20 min innan servering, beroende på hur kallt du har det i kylen.🥰
Undrar om man kan fördubbla receptet och baka det i en långpanna?
Hejhej, kör på x3 om du ska baka i en långpanna 🥰
jättegod
Kul att du gillar den 😍
Hej Camilla! Har smakat denna såååå delikat!! Ska ha student, vill baka i stora formar 26-27 cm hur bör jag göra med mängden av ingredienserna och tiden i ugnen? Om man bakar i långpanna hur kan man få ur den ur pannan utan att förstöra kakan? 😉
Hejhej, du kan baka en sats i de stora formarna men håll koll på tiden då den blir lite tunnare. I långpanna kan du köra receptet x3 och se till att täcka långpannan ordentligt med bakplåtspapper. Låt kakan vila ordentligt till dagen efter så blir det enklare att skära upp rutor. Lycka till! 🤩
Det här en väldigt god kladdkaka blev bjuden på den hos en vän. Jag har en fråga hur kan jag få mitt bruna farinsocker löst igen nu är det en enda stor klump
Hejhej! Åh, så tråkigt när det händer. Lägg klumpen i en skål och täck med en fuktig handduk och låt stå över natten, så är det mjukt igen på morgonen ❤️ Lycka till!
Hej! Jag skulle vilja prova och göra denna goda kaka på bovetemjöl och potatismjöl istället för vetemjöl. Tror du det är möjligt? Mvh Therese
Hejhej, har tyvärr bara testat med glutenfri mjölmix som du hittar tips om längst ner i receptet. Säg gärna till om du prövar ditt alternativ och berätta hur det gick❤️
Hur länge kan man ha kakan i frysen?
Tänkte nämligen göra den till sonens dop å bjuda på.
Kan inte låta bli att BARA baka denna kaka😋
Har aldrig ätit en bättre kladdkaka. Du är best !!!
Åh, tack fina du! Vad kul att du gillade den 🥰