Toscakaka i långpanna

Saftig toscakaka i långpanna som räcker till många.

Receptet innehåller reklam för min långpanna

Vad är godare än en toscakaka? Jo, en toscakaka i långpanna såklart. En kaka som räcker till många och som är beroendeframkallande god. Saftig och fluffig vaniljkaka toppad med knäckig toscatopping med nötter. Det här är en riktig klassiker som det inte går att få nog av.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
toscakaka i långpanna

Toscakaka i långpanna

Portioner: 24

Ingredienser

Kaka:
200 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dl vispgrädde

Tosca:
500 g blandade nötter av valfri sort (naturella)
150 g smör
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
3 msk vetemjöl
3 msk vispgrädde

Tips!

  • Gör kakan glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 4 dl majsmjöl, 2 dl mandelmjöl och 2 tsk fiberhusk eller xantangummi.
  • Toscakaka funkar utmärkt att frysa in.
  • Tosca utan nötter med kokosflingor istället hittar du HÄR!
  • Det funkar utmärkt att byta ut nötterna mot solroskärnor eller pumpakärnor.

Dela receptet

Portioner: 24st

Ingredienser

Kaka:
200 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dl vispgrädde

Tosca:
500 g blandade nötter av valfri sort (naturella)
150 g smör
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
3 msk vetemjöl
3 msk vispgrädde

TIPS!

  • Gör kakan glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 4 dl majsmjöl, 2 dl mandelmjöl och 2 tsk fiberhusk eller xantangummi.
  • Toscakaka funkar utmärkt att frysa in.
  • Tosca utan nötter med kokosflingor istället hittar du HÄR!
  • Det funkar utmärkt att byta ut nötterna mot solroskärnor eller pumpakärnor.

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm och ger 24 bitar toscakaka i långpanna.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck din långpanna med bakplåtspapper.
  2. Kaka: Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Ta bort kastrullen och låt svalna lite grann från värmen medan du fortsätter med resten av receptet.
  3. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med hjälp av en elvisp. Sikta ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ihop till en jämn smet. Vänd ner smält smör och vispgrädde.
  4. Häll upp smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i 20-25 minuter eller tills en provsticka kommer ut torr när du sticker ner den i kakan.
  5. Tosca: Grovhacka nötterna, ställ åt sidan.
  6. Ha ner alla ingredienser till toscan förutom nötterna i en kastrull. Smält ihop och låt koka under omrörning i ca 5 minuter eller tills sockerkristallerna smält och smeten tjocknat.
  7. Ta bort kastrullen från värmen, rör ner nötterna och klicka ut toscasmeten på kakan. Grädda kakan i ytterligare 15 minuter.
  8. Låt svalna lite innan du serverar!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm och ger 24 bitar toscakaka i långpanna.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck din långpanna med bakplåtspapper.
  2. Kaka: Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Ta bort kastrullen och låt svalna lite grann från värmen medan du fortsätter med resten av receptet.
  3. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med hjälp av en elvisp. Sikta ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ihop till en jämn smet. Vänd ner smält smör och vispgrädde.
  4. Häll upp smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i 20-25 minuter eller tills en provsticka kommer ut torr när du sticker ner den i kakan.
  5. Tosca: Grovhacka nötterna, ställ åt sidan.
  6. Ha ner alla ingredienser till toscan förutom nötterna i en kastrull. Smält ihop och låt koka under omrörning i ca 5 minuter eller tills sockerkristallerna smält och smeten tjocknat.
  7. Ta bort kastrullen från värmen, rör ner nötterna och klicka ut toscasmeten på kakan. Grädda kakan i ytterligare 15 minuter.
  8. Låt svalna lite innan du serverar!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

4.1 8 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
7 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jenny
Jenny
2 years ago

Hej! Tack för finfina recept! Jag tror att det har blivit fel i receptet. Det står i instruktionen att man ska använda en springform, men det ska väl vara en långpanna? Hälsningar Jenny

Pia
Pia
2 years ago

God och saftig kaka! Jag satte 2,5 dl socker i kakan och 0,75 dl socker + 0,75 dl sirap i glasyren, eftersom vi brukar ha lite mindre socker i våra bakverk här i Finland än i motsvarande svenska recept. Sen tog jag lite över 400 g nötter, för jag tyckte att redan den mängden såg stor ut. Till på köpet hade jag en form som var 20 x 30 cm, så kakan blev högre än vanliga långpannekakor. Slutresultatet blev hur som helst en succé. Tack för receptet!

Åsa
Åsa
2 years ago

Hejsan!
När man gör den glutenfritt vad använder du för mjöl i toscasmeten?

Med vänlig hälsning,
Åsa

Barbro
Barbro
1 year ago

Kan jag byta vispgrädde mot ostört imat (veganskt)

Josefine
Josefine
1 year ago

gjorde enligt receptet men blev verkligen alldeles för lite smet för en långpanna enligt min smak.. man behöver minst dubbla smeten för att det ska bli en fluffig och god kaka. Annars god smak!

Last edited 1 year ago by Josefine
Caroline
Caroline
1 year ago

Testade den glutenfria varianten. Otroligt god! ❤️

Tips!

  • Gör kakan glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 4 dl majsmjöl, 2 dl mandelmjöl och 2 tsk fiberhusk eller xantangummi.
  • Toscakaka funkar utmärkt att frysa in.
  • Tosca utan nötter med kokosflingor istället hittar du HÄR!
  • Det funkar utmärkt att byta ut nötterna mot solroskärnor eller pumpakärnor.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?