Smulpaj med äpple

Världens godaste smulpaj med äpple och hemgjord vaniljsås.

Låt mig presentera pajen som jag bakat nästan varje vecka de senaste månaderna: smulpaj med äpple. Inga konstigheter, inga krusiduller. Bara en riktigt god äppelsmulpaj med hemgjord vaniljsås. Alltid ett vinnande koncept.

Det här är en såndär smulpaj med myket fyllning och ännu mer smul. Och såsen, den får man absolut inte snåla med. Det är ju snarare sås med smulpaj man äter än smulpaj med sås, ellerhur?

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
smulpaj med äpple

Smulpaj med äpple

Portioner: 6

Ingredienser

Fyllning:
8 små äpplen (ca 600 g totalt)
2 tsk malen kanel
4 msk strösocker

Smuldeg:
100 g kylskåpskallt smör
1 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0,75 dl havregryn
0,5 tsk salt
1 sats hemgjord vaniljsås att servera till pajen, receptet hittar du HÄR!

Tips!

  • Gör smulpajen glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot mot 1,5 dl glutenfri mjölmix och 1,5 dl glutenfria havregryn.
  • Gör pajen vegansk genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin.
  • Den här smulpajen med äpple funkar utmärkt att frysa in och håller i upp till 3 månader.

Dela receptet

Portioner: 6st

Ingredienser

Fyllning:
8 små äpplen (ca 600 g totalt)
2 tsk malen kanel
4 msk strösocker

Smuldeg:
100 g kylskåpskallt smör
1 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0,75 dl havregryn
0,5 tsk salt
1 sats hemgjord vaniljsås att servera till pajen, receptet hittar du HÄR!

TIPS!

  • Gör smulpajen glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot mot 1,5 dl glutenfri mjölmix och 1,5 dl glutenfria havregryn.
  • Gör pajen vegansk genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin.
  • Den här smulpajen med äpple funkar utmärkt att frysa in och håller i upp till 3 månader.

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en pajform med diameter på ca 23 cm ger ca 6 generösa portioner smulpaj med äpple.

  1. Sätt ugnen på 225 grader (över och undervärme).
  2. Skala, kärna ur och skär äpplena i tärningar. Lägg dem i pajformen.
  3. Tillsätt kanel och strösocker. Blanda ihop tills alla äppelbitar har fått kanel på sig. Fördela äppelfyllningen i ett jämnt lager i botten på formen.
  4. Nyp ihop alla ingredienserna till pajsmulet till en smulig deg. Strö smulet över äppelfyllningen i ett jämnt lager.
  5. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills den fått en fin gyllenbrun färg.
  6. Servera pajen varm eller kall med vaniljglass eller hemgjord vaniljsås.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakas i en pajform med diameter på ca 23 cm ger ca 6 generösa portioner smulpaj med äpple.

  1. Sätt ugnen på 225 grader (över och undervärme).
  2. Skala, kärna ur och skär äpplena i tärningar. Lägg dem i pajformen.
  3. Tillsätt kanel och strösocker. Blanda ihop tills alla äppelbitar har fått kanel på sig. Fördela äppelfyllningen i ett jämnt lager i botten på formen.
  4. Nyp ihop alla ingredienserna till pajsmulet till en smulig deg. Strö smulet över äppelfyllningen i ett jämnt lager.
  5. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills den fått en fin gyllenbrun färg.
  6. Servera pajen varm eller kall med vaniljglass eller hemgjord vaniljsås.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

5 8 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
13 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Dorayn Shahwaz
2 years ago

Hej Camilla, jag är 11 år och bakar hemma jag älskar dina recepter och önskar dig lycka med din karriär ❤

Last edited 2 years ago by Dorayn Shahwaz
elfa Ismaili
elfa Ismaili
2 years ago

Hej Camilla, jag heter elfa och jag är 13 år gammal, jag älskar dina recepter så mycket och det har hjälpt mig mycket med min matlagningskunskap. Jag onskar att dig att lycka med din karriär i framtiden oxå ❤❤

Sara
Sara
2 years ago

Hej Camilla kan man skippa havregryn?

Roushen
2 years ago

Kan man använda denna smören

16417313151823731120526556039644.jpg
Roushen
Svara till  camillahamid
2 years ago

Bra❤❤❤

Jennifer
Jennifer
2 years ago

Hej Camilla! Du underbara människa ser på dina inlägg och ska nu pröva på dina recept!
Ska oxå köpa din receptbok de som e mest synd är att den inte är signerad! Älskar allt med dig o de du gör hoppas att du aldrig slutar med detta! Mvh Jennifer ❤❤❤

Lanja
Lanja
2 years ago

Hej kära Camilla! Bakade pajen och den blev supergod men lyckades tyvärr inte få till det fina smulet som du får på bilderna. Det blev klumpar av deg istället. Hur kan jag göra så att pajdegen blir smulig?

Tips!

  • Gör smulpajen glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot mot 1,5 dl glutenfri mjölmix och 1,5 dl glutenfria havregryn.
  • Gör pajen vegansk genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin.
  • Den här smulpajen med äpple funkar utmärkt att frysa in och håller i upp till 3 månader.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?