Seg rabarberkaka med mandel

Fotograf: Ulrika Pousette

Har du rabarber hemma och är sugen på något riktigt gott och enkelt? Då måste du prova den här sega rabarberkakan med mandel! 😍 Den är superlätt att slänga ihop och blir så där härligt seg i mitten med krispig mandel på toppen. En riktig sommarkaka som både ser fin ut och smakar magiskt!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Seg rabarberkaka med mandel

Ingredienser

Kakan
4 dl vetemjöl
200 g smör, smält
4 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 ägg
200 g rabarber

Toppa med
Mandelspån
1 tsk kardemummakärnor (+ 1 msk strösocker)
Florsocker

Tips!

  • Har du hackade rabarber i frysen? Inga problem! Blanda den frysta rabarbern med 1 msk potatismjöl innan du har ner det på kakan. Detta gör att rabarbern inte vätskar för mycket!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en 24 cm springform med avtagbara kanter.

  1. Börja med att klä en springform med bakplåtspapper och ställ den åt sidan.
  2. Smält smöret i en kastrull, låt svalna medan du vispar ihop strösocker och ägg i en bunke med hjälp av en ballongvisp, bara tills det precis gått ihop.
  3. Ha sedan ner vetemjöl, bakpulver och det smälta smöret. Rör ihop detta till en tjock smet.
  4. Bre ut smeten i den fodrade springformen, hacka rabarbern i bitar och strö ut över smeten. Kika under fliken “Tips!” för hur du gör om du har frysta rabarber!
  5. Mortla kardemumman med strösockret och strö ut detta tillsammans med mandelspån över kakan.
  6. Grädda kakan på 175 grader, över- och undervärme, i ca 35 minuter. Den ska var gyllenbrun och fin!
  7. Låt kakan svalna något och pudra florsocker innan servering. Servera den med en klick härligt krämig vaniljglass eller vaniljsås. Hoppas att det ska smaka!

Dela receptet

Tips!

  • Har du hackade rabarber i frysen? Inga problem! Blanda den frysta rabarbern med 1 msk potatismjöl innan du har ner det på kakan. Detta gör att rabarbern inte vätskar för mycket!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

Bullar

Letar du efter något speciellt?