Häromdagen firade jag min älskade vän som äntligen tagit examen! Som hon slitit och kämpat. Förutom en tårta (som ni snart kommer att få recept på) så bakade jag den här ljuvliga långpannekakan med scweizernöt. Den här goda schweizernötkakan i långpanna består av en segmjuk mandelkaka toppad med len schweizernötganache. Om du tycker om schweizernötchoklad så kommer du att älska dessa schweizernötrutor! En riktigt god klassiker som jag inte får nog av. Sagolikt god.
Receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm, vilket ger 32 härliga bitar schweizernötrutor. Om du mot förmodan skulle få något över av den här kakan så funkar de utmärkt att frysa in.
[…] gör mig så glad att ni är så många som bakar och tycker om min schweizernötkaka i långpanna. Här kommer en variant utan nötter, med kokos istället. Samma härliga segmjuka konsistens men […]
Hejsan, igår bakade jag schweizernötkakan men tyvärr blev den inte alls så särskilt fin eller lätthanterlig. Ser på dina bilder att du delat kakan i tydliga bitar. Min botten var tung och kletig. Inte heller idag går det att skära upp fina bitar av den. Gräddade du kakan i mitten eller nedre delen av ugnen?
Ganachen är väldigt kletig och fastnar på kniven när jag ska skära upp kakan i rutor. Smaken på både kakan och ganachen är däremot jättegod. Ska baka denna kaka en gång till en annan gång och hoppas verkligen att den då blir som jag tänkt mig (och din ser ut).
Hälsningar/ Birgitta
Hej. Dina recept är super. Bästa är när de finns alternativ hur man gör dom glutenfria. ❤❤ Tack för det.
Tack fina du <3
Vad är blöt farin socker?
Den som det inte står “strö” på. Det är en mjuk plastförpackning 🙂
Blir det helt knasigt om det skulle vara strö? Det är det jag har hemma nämligen 🙂
Nejdå det funkar, blir bara aningen mindre kladdigt <3
Tack snälla
Gjorde den idag. Smaken yammie men tyvärr blev den hård. Ska jag ha d mindre i ugnen nästa gång? Det mer som hård kaka. Jag minskade lite på mängden socker kan det vara problemet eller mer att ugns värme.. men riktigt god som sagt, och flingsaltet på ->OMG 😋❤️
Har även skickat bild på insta hur d blev:)
Den är väldigt söt, för söt för mig! Kan man minska på sockret utan att förstöra kakan?
Minskar du sockret så kommer du att få en mindre kladdig kaka 🙂
Min kaka vill inte stelna.. fick även ha den i ugnen 1 timme för den ville inte stelna där heller. Tips?
Alla ugnar är olika effektiva så det kan vara så att du behövde ha den i ugnen 5-10 minuter extra 🙂
Underbart god kaka. Långt över förväntan.
Vad glad jag blir! Tack 😀
Kan man använda mandelmjöl istället för mala nötter i bredare? 😁
Detta vill jag verkligen prova.
Men var hittar man egentligen riktigt farinsocker? Dvs den blöta varianten.
Jag köper den på ICA maxi 🙂
Ska man ha både strösocker och brun farin(blöt) socker?
Gjorde denna kaka, den blev uppäten inom 24 timmar! Så fruktansvärt god!! Tog en halv dl mindre strösocker.
Hejhej! Vad kul att höra att ni gillade den, tack fina du! 🥰
Alltså så sjuuukt goda!!!! Älskar! Kommer göra om och om igen 😍
Åh vad glad jag blir att du gillade dem! Tack fina du 😍
Hej!
Kan man ta mandelmassa istället för mandel?
Hejhej! Ja men det ger inte riktigt samma konsistens på kladdkakan ❤️
Varför kan jag inte ha vanligt farinsocker? Hittar inget blött farin?
Hejhej! Farinsocker (brun farin, den blöta) finns i de flesta mataffärerna. Den blöta varianten ger en djupare smak och konsistens till kakan 😊 Strö ger en mer torr kaka.
Detta blev alldeles för sött för min smak, 6,5 dl socker är väldigt mycket.
Hejhej, receptet bakas med 4 dl strösocker 🥰