Bountykaka i långpanna

Det gör mig så glad att ni är så många som bakar och tycker om min schweizernötkaka i långpanna. Här kommer en variant utan nötter, med kokos istället. Samma härliga segmjuka konsistens men lite saftigare tack vare alla kokosflingor. Och så den lena mjölkchokladganachen på toppen. Tur receptet bakas i långpanna och ger många bitar, för denna kaka går åt fort. Drömgod!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

bountykaka

Bountykaka i långpanna

Portioner: 32

Ingredienser

Segmjuk kokoskaka:
200 g kokosflingor
200 g smör
4 ägg
4 dl strösocker
2 dl brunt farinsocker
2,5 dl vetemjöl
2 krm salt
2 tsk vaniljsocker

Mjölkchokladganache:
2 dl vispgrädde
400 g mjölkchoklad
25 g smör 
kokosflingor att dekorera med

Tips!

  • Har du inte farinsocker? Byt ut mot strösocker. Bountykakan får då inte samma sega konsistens eller kolasmak men det blir fortfarande väldigt gott.
  • Gör bountykakan glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 3,5 dl glutenfri mjölmix.
  • Kakan funkar utmärkt att frysa in.

Dela receptet

Portioner: 32st

Ingredienser

Segmjuk kokoskaka:
200 g kokosflingor
200 g smör
4 ägg
4 dl strösocker
2 dl brunt farinsocker
2,5 dl vetemjöl
2 krm salt
2 tsk vaniljsocker

Mjölkchokladganache:
2 dl vispgrädde
400 g mjölkchoklad
25 g smör 
kokosflingor att dekorera med

TIPS!

  • Har du inte farinsocker? Byt ut mot strösocker. Bountykakan får då inte samma sega konsistens eller kolasmak men det blir fortfarande väldigt gott.
  • Gör bountykakan glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 3,5 dl glutenfri mjölmix.
  • Kakan funkar utmärkt att frysa in.

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck din långpanna (30×40 cm) med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme.
  3. I en bunke vispar du lätt ihop ägg och strösocker för hand tills det blir vitt och pösigt (men inte ett tjockt fluff). Tillsätt resten av ingredienserna till kakan och rör ihop bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
  4. Häll upp smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Låt svalna helt och hållet i kylskåpet innan du täcker kakan med mjölkchokladganachen.
  5. Bryt ner mjölkchokladen i en värmetålig skål av glas eller metall. Ha även i smöret.
  6. Värm upp vispgrädden i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen precis när du ser att grädden är påväg att börja koka upp.
  7. Häll den varma grädden över chokladen och smöret. Låt stå i 5 min innan du försiktigt rör ihop till en jämn chokladsmet. Låt ganachen svalna och tjockna i rumstemperatur innan du häller den över kakan.
  8. Ställ kakan i kylskåpet tills ganachen stelnat innan du dekorerar med kokosflingor och skär upp i rutor. Servera direkt eller förvara inplastad i kyl.
Steg för steg

Video

Receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck din långpanna (30×40 cm) med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme.
  3. I en bunke vispar du lätt ihop ägg och strösocker för hand tills det blir vitt och pösigt (men inte ett tjockt fluff). Tillsätt resten av ingredienserna till kakan och rör ihop bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
  4. Häll upp smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Låt svalna helt och hållet i kylskåpet innan du täcker kakan med mjölkchokladganachen.
  5. Bryt ner mjölkchokladen i en värmetålig skål av glas eller metall. Ha även i smöret.
  6. Värm upp vispgrädden i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen precis när du ser att grädden är påväg att börja koka upp.
  7. Häll den varma grädden över chokladen och smöret. Låt stå i 5 min innan du försiktigt rör ihop till en jämn chokladsmet. Låt ganachen svalna och tjockna i rumstemperatur innan du häller den över kakan.
  8. Ställ kakan i kylskåpet tills ganachen stelnat innan du dekorerar med kokosflingor och skär upp i rutor. Servera direkt eller förvara inplastad i kyl.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

5 2 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
45 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Veronica
Veronica
3 years ago

Det här var den godaste kakan jag bakat på länge! Känner dock att det inte blev helt rätt propotioner när jag inte hade en 30×40-form, så nu vill jag köpa en för att testa igen. Hittar dock ingen! Var har du köpt din? 😍

Alma
Alma
3 years ago

Hade inget farinsocker men tog 1,5 dl sirap och det blev så gott😍

Lina
Lina
3 years ago

Detta var det godaste jag bakat!! Alla älskade den! Och smeten.. asså visst kan man äta bara smet?! Hahaha så goooott!!

Eva Jidell
Eva Jidell
3 years ago

Sååå god, men såå svår att få loss från bakplåtspappret…tips?

maria malke
maria malke
3 years ago

Hej! Undrar bara om du använder blöt eller strö farinsocker i receptet

Emelie
Emelie
3 years ago

Hej!
Kan man byta äggen mot äggersättning tror du?

Helena
Helena
3 years ago

Skulle det gå att använda som tårtbotten?

Emmi
Emmi
3 years ago

Såååååå himla god!!! Bästa kakan jag smakat, testa testa testa baka denna!!

JGB
JGB
3 years ago

Kan man använda vetemjöl special som vetemjöl i detta recept?

Sandra
Sandra
3 years ago

Hej! Hur mycket mjölkchoklad och grädde har man till ganachen?

Hälsningar
Sandra

Iiris
Iiris
3 years ago

Så enkel och god och räcker till många, kan verkligen rekommendera 😋

Natt
Natt
3 years ago

Hej ska man ha i vanlig socker och farin socker ? Eller bara en av det?

Natt
Natt
3 years ago

Ska man lägga i både socker och farinsocker ? Eller väljer man en av de?

Jessica
Jessica
2 years ago

Kan man ta sötströ istället för strösocker?

Elisabet
Elisabet
2 years ago

Tänkte använda mig av mörk choklad istället. Ska jag ta samma mängd, 400g?

Madelen
Madelen
2 years ago

Tror du det går att byta ut vetemjöl till glutenfritt rätt av? 😃

Ronja
Ronja
2 years ago

Hej! Måste man ha i farinsocker? Kan man ha i extra Strösocker istället eller utesluta det helt?

Malin
Malin
2 years ago

Hej! Bakade precis denna, använde marabou-choklad men tyckte det blev lite väl sött. Vilken mjölkchoklad har du använt? Och vilken kan du rekommendera?

Sara
Sara
2 years ago

Det står mjölkchoklad i receptet, men kan man använda vanlig bakchoklad? 🙈

Peter Andersson
Peter Andersson
2 years ago

Galna gott! Kan göra halva sats till springform.

Natalie
Natalie
1 year ago

Riktigt god kaka, nästa gång ska jag prova med mörk choklad istället då den blev väldigt söt. Men woow så god👏🔥

Jeanette
Jeanette
1 year ago

Vad för sorts mjölkchoklad använder du?

Helen
Helen
1 year ago

Inget bakpulvet?

Tips!

  • Har du inte farinsocker? Byt ut mot strösocker. Bountykakan får då inte samma sega konsistens eller kolasmak men det blir fortfarande väldigt gott.
  • Gör bountykakan glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 3,5 dl glutenfri mjölmix.
  • Kakan funkar utmärkt att frysa in.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?