Hemgjord salt kolasås är det perfekta tillbehöret till efterrätter och glass
Att göra sin egen kolasås är enklare en vad man kan tro och är ett perfekt tillbehör att piffa upp både desserter och glassar med. I det här receptet har jag gjort en salt kolasås då det är min absoluta favorit. Flingsalt är ett perfekt sätt att bryta av sötman med men om du bara vill göra en helt vanlig kolasås så är det bara att baka efter samma recept men hoppa över steget där salt tillsätts.
Hur länge, ungefär, håller den sig i rumstemperatur?
ca 2-3 dagar, i kylen håller den upp till 1-2 veckor 🙂
Hur blir resultatet om man använder magrare grädde. Plattare smak såklart, men påverkas konsistensen jättemycket?
Ha en fin dag!
Den blir lite tunnare 🙂
Förlåt Camilla jag råkade lägga 1 stjärna och jag vet inte hur jag kan ta bort den😕
Jag ville lägger full pott☹️
Men den här kola såsen är super god!
Åh, ingen fara ❤️ Vad kul att du gillade den 🥰
Hej! Låter utsökt god! Brukar göra en kolapaj med röda vinbär. Skulle det gå att baka den här kolasåsen i en mördegspaj?
Hejhej! Mums, låter supergott 😍 har inte prövat själv, det beror nog lite på hur den tänkts bakas av ❤️
Måste man använda non stick kastrull, eller är det ok med en vanlig?
Hejhej, det går bra med vanlig 🥰
Tack så mycket 🥰
Vad tror du om man kan använda farinsocker istället för vanligt strösocker? Om det blir mer ”bränd” smak då?
Supergod 😍👌
Dock blev min som en kolaklump 🙈😅 Inte så där lätt och bra som din. Men den löste upp sig till slut. 🙏😋
Vad kul att du gillade den, och vad bra att den blev mer lätthanterlig senare för dig 🥰
Tack! Så god! Har testat denna flera gånger. Tycker du gör allt så smakfullt och gott.