Mini pavlova med dumlefluff

220 röster
Segfrasiga mini pavlovas med fluffig dumlegrädde, kolasås & jordnötter.

Är ni redo för lite efterrätter efter allt julbak? Jag har massor på lager, både som redan finns på bloggen och helt nya grejer som kommer upp nu i dagarna. Först ut har vi dessa drömmiga minipavlovas bestående av segfrasig maräng, dumlefluff, kolasås, hallon och salta jordnötter.

Receptet ger 6 stycken mini pavlovas med dumle.

Dumlefluff:

200 g dumlekolor (ca 1 påse)

3 dl vispgrädde

Marängskålar:

3 stora äggvitor (storlek L på äggen)

1 dl strösocker

2 dl florsocker

Garnering:

Kolasås

Salta jordnötter

Färska hallon

Dumlekolor

Citronmeliss

I videon ovan visar jag steg för steg hur man bakar minipavlova med dumlefluff.

Gör såhär:

  1. Dumlefluff: Klipp dumlekolorna i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med vispgrädden. Värm försiktigt på låg värme under konstant omrörning. Dumlekolorna ska ha smält helt och hållet i grädden.
  2. Häll upp dumlesmeten i en bunke av glas eller metall. Plasta in och låt stå i kylskåpet i minst 4h, helst över natten, innan du vispar upp den.
  3. Marängskålar: Sätt ugnen på 100 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  4. Vispa äggvitorna till ett fast skum med elvisp i en bunke av glas eller metall. Tillsätt strösockret, lite i taget under fortsatt vispning tills du får en fast och blank maräng.
  5. Sikta ner florsockret och vänd försiktigt ihop till en jämn och tjock marängsmet med slickepott.
  6. Spritsa eller klicka ut marängsmeten på en plåten. Grädda skålarna i mitten av ugnen i ca 1,5h. Stäng av ugnen men låt plåten stå kvar i ugnen på eftervärme i minst 1h.
  7. Vispa upp dumlefluffet med elvisp på låg hastighet direkt när du tagit ut det ur kylen.
  8. Fyll varje marängskål dumlefluff och garnera med kolasås, grovhackade jordnötter, färska hallon, dumlekolor skurna i tärningar och citronmeliss.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

26 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lina
Lina
1 år sedan

Har du något recept på kolasåsen? 🙂

Lisette
Lisette
1 år sedan

Hej. Kan man göra marängbotten 1dag innan det ska serveras? 🙂

Emi
Emi
1 år sedan

Kan man förbereda marängen dagen innan?

Emelie Nilsson
Emelie Nilsson
1 år sedan

Har en plan att göra detta till dessert till nyår. 😍 Men vi ska åka en bit så min tanke är att förbereda allt innan och sen sätta ihop när det är dags. Men jag funderar på hur jag ska förvara marängerna?

Theresé Flensén
Theresé Flensén
1 år sedan

Går det bra att förbereda marängen någon dag innan? Hur ska man i så fall bäst förvara dem?
Tack för alla supergoda recept!

Vicky
Vicky
1 år sedan

Ser såå gott ut! Tänkte göra dessa till Nyår. Vad tror du man kan göra dagen innan?

Åse
Åse
1 år sedan

Ser väldigt gott ut😊kan man baka två plåtar på samma gång med varmluft?

Malin Björklind
Malin Björklind
1 år sedan

Jag gjorde dessa igår (nyår) till dessert och det blev en hit! Alla åt under total tystnad och då är det verkligen en top 1 dessert 😍

Cajsa
Cajsa
1 år sedan

Hej, om man inte fått marängen speciellt tjock vad kan man göra annorlunda? Älskar dina recept btw, ska bara bli bättre på dem🥰

Pernilla Hansson
Pernilla Hansson
11 månader sedan

Kan man byta ut jordnötter mot något annat salt pga allergi?

Pernilla
Pernilla
11 månader sedan

Kan man frysa marängen eller håller den typ en vecka ute i någon kakburk eller så ?

Maj-lis
Maj-lis
2 månader sedan

Kan man göra dubbel sats av kolasås?

Ann
Ann
2 månader sedan

Hur länge kan dumlesmeten vara i kylskåpet?

Jenny
Jenny
2 månader sedan

Trots fyra timmar i kylen tjocknar inte dumlefluffet vid vispning. Vad gör vi för fel?

26
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x