Mini pavlova med dumlefluff

Fotograf: Ulrika Pousette

Segfrasiga mini pavlovas med fluffig dumlegrädde, kolasås & jordnötter.

Är ni redo för lite efterrätter efter allt julbak? Jag har massor på lager, både som redan finns på bloggen och helt nya grejer som kommer upp nu i dagarna. Först ut har vi dessa drömmiga minipavlovas bestående av segfrasig maräng, dumlefluff, kolasås, hallon och salta jordnötter.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Mini pavlova med dumlefluff

Portioner: 6

Ingredienser

Dumlefluff:
200 g dumlekolor (ca 1 påse)
3 dl vispgrädde

Marängskålar:
3 stora äggvitor (storlek L på äggen)
1 dl strösocker
2 dl florsocker

Garnering:
Kolasås
Salta jordnötter
Färska hallon
Dumlekolor
Citronmeliss

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6st

Ingredienser

Dumlefluff:
200 g dumlekolor (ca 1 påse)
3 dl vispgrädde

Marängskålar:
3 stora äggvitor (storlek L på äggen)
1 dl strösocker
2 dl florsocker

Garnering:
Kolasås
Salta jordnötter
Färska hallon
Dumlekolor
Citronmeliss

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Dumlefluff: Klipp dumlekolorna i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med vispgrädden. Värm försiktigt på låg värme under konstant omrörning. Dumlekolorna ska ha smält helt och hållet i grädden.
  2. Häll upp dumlesmeten i en bunke av glas eller metall. Plasta in och låt stå i kylskåpet i minst 4h, helst över natten, innan du vispar upp den.
  3. Marängskålar: Sätt ugnen på 100 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  4. Vispa äggvitorna till ett fast skum med elvisp i en bunke av glas eller metall. Tillsätt strösockret, lite i taget under fortsatt vispning tills du får en fast och blank maräng.
  5. Sikta ner florsockret och vänd försiktigt ihop till en jämn och tjock marängsmet med slickepott.
  6. Spritsa eller klicka ut marängsmeten på en plåten. Grädda skålarna i mitten av ugnen i ca 1,5h. Stäng av ugnen men låt plåten stå kvar i ugnen på eftervärme i minst 1h.
  7. Vispa upp dumlefluffet med elvisp på låg hastighet direkt när du tagit ut det ur kylen.
  8. Fyll varje marängskål dumlefluff och garnera med kolasås, grovhackade jordnötter, färska hallon, dumlekolor skurna i tärningar och citronmeliss.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Dumlefluff: Klipp dumlekolorna i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med vispgrädden. Värm försiktigt på låg värme under konstant omrörning. Dumlekolorna ska ha smält helt och hållet i grädden.
  2. Häll upp dumlesmeten i en bunke av glas eller metall. Plasta in och låt stå i kylskåpet i minst 4h, helst över natten, innan du vispar upp den.
  3. Marängskålar: Sätt ugnen på 100 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  4. Vispa äggvitorna till ett fast skum med elvisp i en bunke av glas eller metall. Tillsätt strösockret, lite i taget under fortsatt vispning tills du får en fast och blank maräng.
  5. Sikta ner florsockret och vänd försiktigt ihop till en jämn och tjock marängsmet med slickepott.
  6. Spritsa eller klicka ut marängsmeten på en plåten. Grädda skålarna i mitten av ugnen i ca 1,5h. Stäng av ugnen men låt plåten stå kvar i ugnen på eftervärme i minst 1h.
  7. Vispa upp dumlefluffet med elvisp på låg hastighet direkt när du tagit ut det ur kylen.
  8. Fyll varje marängskål dumlefluff och garnera med kolasås, grovhackade jordnötter, färska hallon, dumlekolor skurna i tärningar och citronmeliss.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept

Dela receptet

4.5 2 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
22 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lina
Lina
2 years ago

Har du något recept på kolasåsen? 🙂

Lisette
Lisette
2 years ago

Hej. Kan man göra marängbotten 1dag innan det ska serveras? 🙂

Emi
Emi
2 years ago

Kan man förbereda marängen dagen innan?

Emelie Nilsson
Emelie Nilsson
2 years ago

Har en plan att göra detta till dessert till nyår. 😍 Men vi ska åka en bit så min tanke är att förbereda allt innan och sen sätta ihop när det är dags. Men jag funderar på hur jag ska förvara marängerna?

Theresé Flensén
Theresé Flensén
2 years ago

Går det bra att förbereda marängen någon dag innan? Hur ska man i så fall bäst förvara dem?
Tack för alla supergoda recept!

Vicky
Vicky
2 years ago

Ser såå gott ut! Tänkte göra dessa till Nyår. Vad tror du man kan göra dagen innan?

Åse
Åse
2 years ago

Ser väldigt gott ut😊kan man baka två plåtar på samma gång med varmluft?

Malin Björklind
Malin Björklind
2 years ago

Jag gjorde dessa igår (nyår) till dessert och det blev en hit! Alla åt under total tystnad och då är det verkligen en top 1 dessert 😍

Cajsa
Cajsa
2 years ago

Hej, om man inte fått marängen speciellt tjock vad kan man göra annorlunda? Älskar dina recept btw, ska bara bli bättre på dem🥰

Pernilla Hansson
Pernilla Hansson
1 year ago

Kan man byta ut jordnötter mot något annat salt pga allergi?

Pernilla
Pernilla
1 year ago

Kan man frysa marängen eller håller den typ en vecka ute i någon kakburk eller så ?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?