Saftiga och fluffiga saffransbullar med mandelmassa. Lyxiga och drömmiga bullar med saffran!
Nä, nu kan jag inte hålla mig mer! Från och med idag så kommer jag gå all in på allt som heter saffran, pepparkakor, kola, fudge och allt som hör till. Det är ju så fantastiskt gott och nu i pandemi-tider så är det väldigt tacksamt att kunna baka goda, värmande saker hemma istället för att gå ut och fika.
Målet med dessa saffransbullar var att göra dem maxade när det kommer till allt jag älskar med saffransbullar. Det ska vara mycket fyllning med mandelmassa, mycket saffran, saftig bulle och knapriga mandelbitar och pärlsocker på toppen. Lyckades jag? Definitivt. Dessa bullar blev magiska.
Bästa saffransbullarna jag ätit i hela mitt 66 -åriga liv!!, supergott och jättebra recept. GÖR DOM !!!!!
Blev så glad av din kommentar! TACK <3
Helt underbara bullar med mycket gott
Ett litet önskemål bara.. Skulle du kunna lägga till en “skriv ut” funktion i din nlogg under varje recept? Skulle va sååå bra
Hej Camilla! Ska baka dem goa bullar idag! Fråga:
Kardemumma till Fyllning eller till deg? På ingredienser det stor till fyllning, på hur man gör- stor kardemumma i deg.
Tack!
Ha en bra dag!
Elena
Ska kardemumman vara i fyllningen eller degen? Står som ingrediens under fyllning men i steg 3 står det att man ska ha i den i degen? Hade i hälften i degen och hälften i fyllningen och det blev gott i alla fall 😬
Hej! Ska det vara kardemumma även i degen? Hur mycket? 😊
I receptet står det att det ska vara kardemumma i fyllningen men i beskrivningen står det att det ska i degen. Vart ska kardemumman?
I fyllningen bara 🙂
Jag behövde nästan 20 dl mjöl för att få degen hanterbar! Men att måtta mjöl med dl mått istället för våg är som sagt alltid lite svårt 🙂
Hej
Skulle gärna baka saffransbullar men utan mandelmassa och nötter . Har du något recept?
Hur mycket kardemumma ska det vara i degen?!
Hej, det står att kardemumman ska vara i fyllningen bland ingredienserna, men i degen senare i texten. Ni kanske vill justera det.
Hej! Tack för att du sa till, nu är det ändrat <3
Tack för receptet 🙂❤
Hej Camilla!
Gjorde precis dessa bullarna, blev helt galet bra!
Nu en fråga, jag skall imorgon baka ditt recept på saftiga lussebullar, i den sockerlagen skall det vara dubbelt så mycket socker som vatten. I saffransbullarna med mandelmassa skall det vara lika delar vatten och socker. Har det någon betydelse?
En annan fråga är att i saffransbullarna blandar man vattnet och sockret tills sockerkristallerna löst upp sig, i lussebullarna skall man värma de i kastrull och sedan låta svalna. Har det något betydelse?
Tacksam för svar! =)
Hälsningar Anna
Ska baka dessa idag men undrar hur jag formar bullarna. Finns nån video för det?🌞
Saftiga & goda bullar dock alldeles för söta. Andra gången blev det utan extra strösocker i fyllningen och endast mandel som garnering och var godare enligt mig. Annars favvobulle just nu 😋
Sockerlagen är de ett måste eller kan man skippa det?
Man kan skippa det men det gör så att bullarna håller sig saftiga längre <3
Hej!
Hur förvaras bullarna bäst om man ska frysa in dem? 🙂
Hejhej! Förlåt för sent svar, i en försluten fryspåse blir jättebra! ❤️
Hej funkar det att ta potatismjöl istället för majsstärkelse?
Hejhej! Det funkar 🙂
Supergoda. Vilken smak och jättefina. GÖR DOM !!!!
Hur långt tid tog det att gör dom
Inkl jäsning tar det typ 4 timmar 🙂
Godaste saffransbullarna. Är inne på mitt tredje saffransbullsbak och delar med mig till barn och barnbarn som vi inte träffar nu i Coronatider. Alla älskar bullarna. Jag har provat flera av Camillas recept och allt blir jättegott.
Kan man anpassa receptet så att det går att jäsa bullarna över natten?
Ja kan man det?
Ingen expert men skulle då använda mig utav kall vätska dvs kall mjölk och låta bullarna stå och jäsa i kylen under natten.
Helt klart det saftigaste och godaste receptet på saffransbullar jag någonsin testat!
Detta blir årets saffransbak! Testar nya recept varje år tills jag hittat det ultimata receptet!
Hoppas på att hitta rätt nu!
Kan man ha rörsocker strö istället för farin socker?
Det är inte riktigt samma sak <3 Bättre att skippa farinsockret istället för att byta mot annat 🙂
Min kollega hade gjort dessa åhhh jisses Camilla så goda dom var, men tänkte fråga du hade liknande med kanel men man måste ju kunna göra dom fast med vaniljsmet i mellan eller? Ska försöka iallafall
Vill oxå säga att jag gillar inte alla dina recept för man blir ju helt förstörd och önskade att man bodde hos dig och fick avnjuta dom varje dag 😂😂🥰
Saftigaste och godaste receptet på saffransbullar jag testat!
Godaste saffransbullarna! Brukar alltid få kvar saffransbullar/lussekatter men dessa försvann väldigt fort! Får allt göra fler innan jul.
Hej, kan jag byta ut farinsockret i fyllningen till strösocker?
Kan man istället göra en saffranslängd?
Yes men det blir 2-3 längder 🙂
Hej kan man byta ut mandelmass fyllningen mot vaniljkräm? Hur mycket vaniljkräm skulle man behöva till bullarna isånnafall?
Funkar utmärkt, då skulle jag ta samma mängd som det blir vaniljkräm i detta recept: https://mykitchenstories.se/2017_february_min-basta-vaniljkram/
Kan man lägga bullarna i pappersformar i stället. Jag tycker bullarna blev lite platta efter gräddning.
Det kan man 🙂
Hej! Ser superfina och goda ut! Hur gör man sånna fina ”snurror”?
Ska man bara jäsa bullarna en gång? Inte degen innan man börjar göra själva bullarna? 😊 Ny på det här med bakning 🙈
Om man ska bara ”vanliga” bullar kan man bara ta bort saffranet eller måste man tillsätta nåt ? Gjorde dom till jul å jag som inte ens gillar bullar verkligen älskade dessa så vill göra dom men utan saffran
Machallah 😍😍
Tusen tack Camilla
Wow så fina!
Hej! Är så otroligt sugen på att baka dessa bullar, men vi är lite allergiska mot mandel. Går det att byta ut mandelmassan mot något som smakar ungefär likadant?
Hejhej! Du kan köra samma fyllning som till mina kardemummabullar istället 🙂 https://mykitchenstories.se/saftiga-kardemummabullar-med-vaniljkram/
Ska testa detta recept ihop med barnen idag. Behöver inte degvätskan vara 37 grader? Det har jag fått lära mig… Men med tanke på alla positiva kommentarer antar jag att rumsvarma ingredienser räcker? 🙂
Vad kul! Hoppas att ni ska tycka om dem 😍 I alla mina recept på bulldeg så kör jag rumstempererade ingredienser för bästa jäsning och saftighet 🥰
De blev såå goda! Väldigt saftiga, men i vår ugn kunde vi inte ha inne dem längre än 10 minuter. Annars hade de blivit torra och nästan brända.
Skönt att slippa krånglet med “fingervarm” vätska☺️
Funkade väldigt bra att baka ihop med barnen 5, 8 och 10 år 👍
Tack för ett toppen-recept!
Bästa receptet. Fått så mycket beröm för goda bullar som jag har bakat efter detta recept. Tack Camilla 🙏
Vad glad jag blir att du tycker om det 😍
Ååååh!! Har gjort dessa och de är de godaste och saftigaste bullarna någonsin!! 👏🏻
Vad glad jag blir 😍
Vad menas med att man ska ha två remsor till varje bulle? Hur gör man då?
När du vikt degen och skurit den i remsor som är 1cm breda så tar du två remsor för att forma varje bulle. Kika på videon, där visar jag exakt hur jag gör 🥰
Jag undrar lite som Emma, i videon ser det ut som du bara har en remsa som du tvinnar och sen snurrar ihop. Men jag kanske ser dåligt 🙈
Båda sätten funkar bra, jag gör olika varje gång haha! 🙈❤️
Hej,
Funkar det att använda torrjäst istället?
Hej! Det går bra, blanda ut torrjästen i mjölet istället för i mjölken 🙂
Ska man använda samma mängd torrjäst som färsk jäst??
Majsstärkelse? Finns det att köpa i affären? Inte Maizena alltså?
Precis! Maizena är bland annat ett företag som säljer majsstärkelse ☺️
Ska den bara jäsa en gång
Det stämmer 🙂
Ska inte degen jäsa nått innan man kavlar ut den ?
Nej, jag låter bullarna jäsa en gång fast en väldigt lång stund istället för att inte störa jäsningen 😍
Hej! Jättegoda bullar. Men ganska stor del av fyllningen rinner ut. Vad kan göra för att åtgärda det nästa jag bakar?
Hejhej! Vad kul att du tyckte dem var goda, ha i mer majsstärkelse 🥰
Takk för receptet vill so gärna prova. Kan man ställa dom í frysen?
Hejhej, ursäkta sent svar! Det går jättebra ❤️
Så grymt goda bullar! Minskade till 0,5 g saffran (då jag inte gillar saffran 😅) och hade ikaffe ist för mjölk. Kunde knappt sluta äta! Äntligen kan jag äta något med saffran i till jul! Hallelujah för Camillas fantastiska bullar! 😍
Åh vad kul 😍
Du är bäst!!!! Bästa bullarna ever!! Perfektion ❤️❤️
Vad glad jag blir att du gillade dem, tack bästa du! 😍
Jag har provat många bullrecept de senaste åren, men detta är det bästa! Kardemumma och farinsocker i fyllningen, vem kunde ana att det skulle bli så gott! Kan även tillägga att ditt recept på vetelängd är så bra, att vi inte kan ha kalas utan en av dina längder längre:) Tack!
Men åh, tack själv! Blir så glad att ni gillar det! 🥰