Rödvinbärskaka med kokostosca

Denna rödvinbärskaka med kokostosca består av en saftig vaniljkaka, massor av röda vinbär och knäckig men också segmjuk kokostosca.

Ni är flera som efterfrågat recept med röda vinbär. Tänk att jag drivit min receptblogg i över 5 år nu och inte har ett enda recept med röda vinbär. Inte ok! Så det första receptet med röda vinbär som ni får av mig är den här rödvinbärskakan med kokostosca. Saftig, sötsyrlig, mjuk, knäckig, segmjuk. En riktig drömkaka helt enkelt!

Vill du baka den här kakan med något annat bär så funkar det utmärkt! Lite trixigt med jordgubbar pga att de innehåller rätt mycket vätska men alla andra bär: hallon, blåbär, björnbär osv funkar.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

rödvinbärskaka

Rödvinbärskaka med kokostosca

Portioner: 24

Ingredienser

Kaka:
225 g smör
2 dl mjölk
5 dl strösocker
5 ägg
7,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
250 g röda vinbär

Kokostosca:
11 dl kokosflingor (ca 400 g)
2 dl ljus sirap
3 dl strösocker
150 g smör
3 dl vispgrädde
2 krsm salt

Tips!

  • Gör denna rödvinbärskaka glutenfri genom att byta ut vetemjölet i kakan mot 9 dl glutenfri mjölmix.

Dela receptet

Portioner: 24st

Ingredienser

Kaka:
225 g smör
2 dl mjölk
5 dl strösocker
5 ägg
7,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
250 g röda vinbär

Kokostosca:
11 dl kokosflingor (ca 400 g)
2 dl ljus sirap
3 dl strösocker
150 g smör
3 dl vispgrädde
2 krsm salt

TIPS!

  • Gör denna rödvinbärskaka glutenfri genom att byta ut vetemjölet i kakan mot 9 dl glutenfri mjölmix.

Dela receptet

Såhär gör du:

Det här receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en djup plåt med måtten 30×40 cm med bakplåtspapper.
  2. Börja med att göra kakan. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Tillsätt mjölken, rör ihop och ställ kastrullen åt sidan under tiden som du förbereder resten av smeten.
  3. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp i en bunke. Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  4. Tillsätt smörmjölken och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  5. Häll upp smeten i formen och jämna ut den.
  6. Strö vinbären över kakan och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
  7. Under tiden kan du göra kokostoscan. Rör ihop alla ingredienserna till toscan i en kastrull, värm på medelvärme och rör om hela tiden. När den börjat koka låter du den göra det i 10 minuter, under konstant omrörning tills den får en lätt gyllenbrun färg.
  8. Klicka ut toscan försiktigt på kakan. Bre ut försiktigt i ett jämnt lager och fortsätt grädda kakan i mitten av ugnen i ytterligare 15 minuter.
  9. Låt kakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du skär den i bitar. Äter du inte upp hela på en gång så är det bara att förvara hela kakan, väl inplastad eller täckt i kylskåpet. Kakan funkar också utmärkt att frysa in!
Steg för steg

Video

Det här receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en djup plåt med måtten 30×40 cm med bakplåtspapper.
  2. Börja med att göra kakan. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Tillsätt mjölken, rör ihop och ställ kastrullen åt sidan under tiden som du förbereder resten av smeten.
  3. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp i en bunke. Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  4. Tillsätt smörmjölken och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  5. Häll upp smeten i formen och jämna ut den.
  6. Strö vinbären över kakan och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
  7. Under tiden kan du göra kokostoscan. Rör ihop alla ingredienserna till toscan i en kastrull, värm på medelvärme och rör om hela tiden. När den börjat koka låter du den göra det i 10 minuter, under konstant omrörning tills den får en lätt gyllenbrun färg.
  8. Klicka ut toscan försiktigt på kakan. Bre ut försiktigt i ett jämnt lager och fortsätt grädda kakan i mitten av ugnen i ytterligare 15 minuter.
  9. Låt kakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du skär den i bitar. Äter du inte upp hela på en gång så är det bara att förvara hela kakan, väl inplastad eller täckt i kylskåpet. Kakan funkar också utmärkt att frysa in!
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

3.8 8 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
22 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ingela
Ingela
3 years ago

Ett annat rödavinbärs-tips är att göra curd av bären och sedan använda i bakverk, som tårtfyllning eller på scones. Smarrigt!

Ina
Ina
3 years ago

Kan man använda frysta vinbär?

Malin
Malin
Svara till  camillahamid
2 years ago

Ska de tinas först då?

Petra Jansson
Petra Jansson
Svara till  Malin
8 months ago

Tänker att man lägger frysta vinbär i lite maizenamjöl o blandar runt så blir det inte så vätskigt👍

Hanan
Hanan
3 years ago

Mina bär hamnade i botten varför?

Emma
Emma
3 years ago

Blev väldigt god! Kommer absolut göras fler ggr.

Linnea
Linnea
3 years ago

Blir det för lite att göra toscaröran med halv dosering? Alltså 200 g kokos….

Gabriella
Gabriella
3 years ago

Helt klart den bästa kakan! Sååå populär här hemma. Sista biten=baka en ny omgång 😃. Måste allt finnas i frysen enligt familjen (och mig). Tack för ett toppenrecept! Kram

Jenny
Jenny
2 years ago

Gjorde denna förra veckan, såå god! Nu ligger halva delen i frysen och väntar på att ätas upp 😍

Ser gott ut!
Ser gott ut!
2 years ago

Hej! Går den att göra äggfri?

Sandra Larsson
Sandra Larsson
2 years ago

Så sjuukt goda!! Tack för ett dunderrecept!

Cilla
Cilla
2 years ago

Det låter sjuuukt gott! Men…totalt 8 dl socker + 2 dl sirap – går det inte att dra ner på det och ändå få en god kaka!?

Michaela
Michaela
1 year ago

Min kaka var färdig för tosca efter 22 minuter. När jag tittar på andra tosca i långpanna bland dina andra recept har de 25 minuter första-gräddning. Stämmer 40 min? Jag hade 30*40 Cl plåt och min ugn har ingen historik av att vara relativt sett varm.

Kajsa
Kajsa
9 months ago

Supergod! Rekommenderas! Men, min bunke räckte inte till så jag fick byta till större under arbetets gång.
Vinbären hamnade i botten och jag undrar om smeten var för lös?

Maria
Maria
8 months ago

Kan man byta ut kokos mot havregryn?

Tips!

  • Gör denna rödvinbärskaka glutenfri genom att byta ut vetemjölet i kakan mot 9 dl glutenfri mjölmix.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?