Så här gör du:
- Maräng: Sätt ugnen på 125 grader (över- och undervärme) och täck din långpanna med måtten 30×40 cm bakplåtspapper.
- Vispa äggvitorna till ett vitt, fast skum med hjälp av en elvisp. Tillsätt strösockret, lite i taget, samtidigt som du fortsätter att vispa hela tiden.
- När du fått en tjock och blank maräng tillsätter du rice krispes och vänder in dem i smeten med hjälp av en slickepott.
- Bre ut rice krispies-marängen i långpannan och grädda i mitten av ugnen i ungefär 90 minuter. Låt marängen svalna helt och hållet innan du toppar med vaniljkräm, vispgrädde och jordgubbar.
- Vaniljkräm: Lägg vaniljpulver och mjölk i en kastrull och låt koka upp. Vill du istället använda vaniljstång, delar du vaniljstången på längden och skrapar ur fröna. Lägg både skal och frön i en kastrull tillsammans med mjölken och låt koka upp. Ta bort från plattan.
- Vispa strösocker, äggulor och majsstärkelse för hand, gärna med en spiralvisp. Häll sedan detta över mjölken samtidigt som du rör om.
- Fortsätt sedan värma försiktigt på låg till medel värme under fortsatt omrörning. Ta bort kastrullen från plattan så snart krämen börjat tjockna.
- Tillsätt smöret och låt smälta i krämen medans du rör om. Häll sedan över krämen i en skål.
- Ställ skålen i kylskåpet för att kallna och rör om med jämna mellanrum för att undvika att skinn bildas.
- Montering & dekoration: Bre ut vaniljkrämen på marängbotten. Toppa med vispad grädde, gärna genom att spritsa och garnera med jordgubbar skurna i bitar och citronmeliss.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Hej, jag får inte vaniljkrämen tillräckligt tjock efter att den har svalnat i kylen över natten. Har du något tips på vad jag ska göra?
Tack,
Sara
Hejhej! Du kan värma på den försiktigt med mer äggula eller majsstärkelse. Kram ❤️
Hej! Hur långt innan servering kan vaniljkrämen och grädden läggas på?
Om man ska göra maränger dagen innan. Ska man lägga kökshandduken på marängen i formen eller ta upp marängen och lägga i kökshanddukar?
Hej! Behåll gärna marängen i formen och täck över med en kökshandduk. Lycka till! ☺️