Rabarberpaj med kolasmul

Att kolasnittar och rabarber är ett vinnande koncept har jag redan bevisat med mina kolasnittar med rabarber. Så att den här rabarberpajen med smuldeg gjord på kolasnittsdeg blev magisk är ingen överraskning. Rabarber och kolasmaker gör sig så himla gott tillsammans och med den här smulpajen tar du din klassiska smulpajsfika till nya nivåer.

Servera gärna varm med vaniljglass.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
rabarberpaj med kolasmul

Rabarberpaj med kolasmul

Portioner: 6-8

Ingredienser

Fyllning:

500 g rabarber

1 msk potatismjöl

1 dl syltsocker

saft från 1 citron

Deg:

100 g mjukt smör

1 dl strösocker

2 msk ljus sirap

2,5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

Tips!

  • Gör pajen glutenfri genom att ersätta vetemjölet mot 3,5 dl glutenfri mjölmix
  • Gör pajen vegansk genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin.

Dela receptet

Portioner: 6-8st

Ingredienser

Fyllning:

500 g rabarber

1 msk potatismjöl

1 dl syltsocker

saft från 1 citron

Deg:

100 g mjukt smör

1 dl strösocker

2 msk ljus sirap

2,5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

TIPS!

  • Gör pajen glutenfri genom att ersätta vetemjölet mot 3,5 dl glutenfri mjölmix
  • Gör pajen vegansk genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Skala eventuellt rabarbern och skär i mindre bitar. Blanda ihop den med potatismjöl, kardemumma, strösocker och citronsaft i en skål. Lägg i en ugnsfast form.
  3. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet i en bunke.
  4. Ha sedan i vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker Arbeta ihop bara precis tills det blir en smulig deg.
  5. Smula degen över rabarberfyllningen och grädda pajen i mitten av ugnen i 20-25 minuter eller tills den fått en fin, gyllenbrun färg.

 

Steg för steg

 

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Skala eventuellt rabarbern och skär i mindre bitar. Blanda ihop den med potatismjöl, kardemumma, strösocker och citronsaft i en skål. Lägg i en ugnsfast form.
  3. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet i en bunke.
  4. Ha sedan i vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker Arbeta ihop bara precis tills det blir en smulig deg.
  5. Smula degen över rabarberfyllningen och grädda pajen i mitten av ugnen i 20-25 minuter eller tills den fått en fin, gyllenbrun färg.

 

Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

4.8 11 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
46 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ann-sofie
Ann-sofie
4 years ago

Ska göra pajen nu,undrar bara var citronsaften ska vara?

Amanda
Amanda
Svara till  camillahamid
4 years ago

Går det bra att utesluta citronen?

Ann-sofie
Ann-sofie
Svara till  camillahamid
4 years ago

Toppen,nu var receptet mycket bättre😀

Jacquline
Jacquline
4 years ago

Hur stor form ska man ha? 😀

S hh
S hh
4 years ago

Hej Camilla.en fråga. 20 cm pajform är ju inte så stort haha. Räcker bara till mig. Min pajform är 32cm, ska jag dubbla receptet?

Cissi
Cissi
4 years ago

Ska 2,5 dl vetemjöl bytas ut mot 3,5 dl glutenfritt mjöl? Eller är det en felskrivning?

Cathrine ”tineberta” Bergman
Cathrine ”tineberta” Bergman
4 years ago

Den absolut godaste rabarberpaj jag någonsin ätit 5+ från mig! Ska göra den idag igen

Margot Djäkner
Margot Djäkner
4 years ago

Godaste rabarberpajen!!!! Tog bara en halv pressad citron, de var stora o väldigt saftiga.🌟🌟🌟🌟🌟

Kristina Elfström-Johansson
4 years ago

Om jag byter ut citronsaften, hur mkt vätska ska jag ta?

Emma
Emma
4 years ago

Magiskt god paj som blev väldigt uppskattad! Hade en 26 cm pajform så jag gjorde en halv sats extra, det blev perfekt!

Rabato
3 years ago

Detta recept är vad jag behöver! Ser väldigt aptitretande ut, jag lagar mat i helgen.

Emma
Emma
3 years ago

Är det okej om man inte lägger in ljus sirap?

Petra
Petra
3 years ago

Supergod!!

Agnes
Agnes
3 years ago

Jag bjöd min familj på pajen och alla älskade den! Jag använde limesaft istället för citron och det gick lika bra!

Ps: jag lyssnar på varje avsnitt av din och Emmas podd och kollar på var enda video du lägger upp på YouTube!

Sara
Sara
3 years ago

Kan man ha i maizena istället för potatismjöl? Om ja, i så fall hur mycket?

Louise
Louise
3 years ago

Kan man göra pajen dagen innan man ska äta den och bara ställa in den på låg värme i ugnen så den ändå är ljummen när den ska ätas?

Parinaz
Parinaz
3 years ago

Hej Camilla! 🤗
Tänkte precis göra detta till fikat idag och hinner inte åka iväg och handla 🙈 Tror du att det går bra att ta i mörk sirap istället för ljus? 🌸

Emma
Emma
3 years ago

Funkar honung istället för sirap?

yasmin
yasmin
3 years ago

hej går det bra att ändra på hela degen till havregryn och sirap etc så det blir knäckigt

Ewa Nilsson
Ewa Nilsson
3 years ago

Jag är mycket förtjust i din blogg, men det är tråkigt när man skriver ut recepten och texten är så ljus att man knappt ser vad det står. Rubrikerna ses väldigt mycket bättre.

Ewa Nilsson
Ewa Nilsson
Svara till  camillahamid
3 years ago

Tack för svar. 🎂

Johanna
Johanna
2 years ago

Älskar dina recept!
Har ingen rabarber hemma 🙁 , går denna att göra med t.ex. blåbär istället? 🙂

Jihi Glete
Jihi Glete
2 years ago

Kan man göra det i små muffinsformar istf en stor pajform? Hur varmt och hur länge ska man köra i ugnen då tro?

Liselotte
Liselotte
2 years ago

Skulle det funka att frysa in degen?

Isabelle
Isabelle
5 months ago

Hur mycket kardemumma ska man ha?? Och kan man ta strösocker istället för syltsocker?

Sofia Brendt
Sofia Brendt
4 months ago

Hej!
ska precis baka denna paj och funderar hur mycket kardemumma det ska vara? Det står inte kardemumma bland ingredienserna men i texten står det att man ska blanda i kardemumma men inte hur mycket.

Marie Hjälte
Marie Hjälte
4 months ago

Tack för receptet! Det här är den godaste paj jag någonsin gjort. Hemligheten är citronsaften! Lyfter smakerna till en ny nivå. Trodde det skulle bli surt men herregud vilken smakbomb!

Tips!

  • Gör pajen glutenfri genom att ersätta vetemjölet mot 3,5 dl glutenfri mjölmix
  • Gör pajen vegansk genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?