Att kolasnittar och rabarber är ett vinnande koncept har jag redan bevisat med mina kolasnittar med rabarber. Så att den här rabarberpajen med smuldeg gjord på kolasnittsdeg blev magisk är ingen överraskning. Rabarber och kolasmaker gör sig så himla gott tillsammans och med den här smulpajen tar du din klassiska smulpajsfika till nya nivåer.
Servera gärna varm med vaniljglass.
Ska göra pajen nu,undrar bara var citronsaften ska vara?
Tillsammans med rabarbern 🙂
Går det bra att utesluta citronen?
Det funkar absolut, ersätt med vatten eller t ex limesaft 🙂
Toppen,nu var receptet mycket bättre😀
Hur stor form ska man ha? 😀
Jag använde en pajform med diameter på 20 cm 🙂
Hej Camilla.en fråga. 20 cm pajform är ju inte så stort haha. Räcker bara till mig. Min pajform är 32cm, ska jag dubbla receptet?
Hejhej! Precis, då kan du dubbla receptet 🙂
Ska 2,5 dl vetemjöl bytas ut mot 3,5 dl glutenfritt mjöl? Eller är det en felskrivning?
Inte felskrivning, det stämmer 🙂
Den absolut godaste rabarberpaj jag någonsin ätit 5+ från mig! Ska göra den idag igen
Godaste rabarberpajen!!!! Tog bara en halv pressad citron, de var stora o väldigt saftiga.🌟🌟🌟🌟🌟
Om jag byter ut citronsaften, hur mkt vätska ska jag ta?
Magiskt god paj som blev väldigt uppskattad! Hade en 26 cm pajform så jag gjorde en halv sats extra, det blev perfekt!
Vad glad jag blir att den blev omtyckt 🙂
Detta recept är vad jag behöver! Ser väldigt aptitretande ut, jag lagar mat i helgen.
Hejhej, förlåt för sent svar! Åh tack, vad glad jag blir att du gillar det! 😊
Är det okej om man inte lägger in ljus sirap?
Ja men smulet kommer inte få samma smak eller konsistens som kola 🙂
Supergod!!
Vad glad jag blir att du gillar den 😀
Jag bjöd min familj på pajen och alla älskade den! Jag använde limesaft istället för citron och det gick lika bra!
Ps: jag lyssnar på varje avsnitt av din och Emmas podd och kollar på var enda video du lägger upp på YouTube!
Hej hej! Vad roligt att höra! Tack snälla fina 😀❤️
Kan man ha i maizena istället för potatismjöl? Om ja, i så fall hur mycket?
Ja, båda är stärkelser och funkar ungefär likadant 🙂
Kan man göra pajen dagen innan man ska äta den och bara ställa in den på låg värme i ugnen så den ändå är ljummen när den ska ätas?
Aldrig testat men det kan vara värt ett försök, tror att det kan bli bra 🙂
Hej Camilla! 🤗
Tänkte precis göra detta till fikat idag och hinner inte åka iväg och handla 🙈 Tror du att det går bra att ta i mörk sirap istället för ljus? 🌸
Hejhej! Det funkar absolut med mörk sirap 🙂
Funkar honung istället för sirap?
Det funkar! 🙂
hej går det bra att ändra på hela degen till havregryn och sirap etc så det blir knäckigt
Då kan du testa detta recept 🙂 https://mykitchenstories.se/knackig-smulpaj/
Jag är mycket förtjust i din blogg, men det är tråkigt när man skriver ut recepten och texten är så ljus att man knappt ser vad det står. Rubrikerna ses väldigt mycket bättre.
Tack bästa du och tack för feedback! Jag tar med mig detta och ser över textfärgen ❤️
Tack för svar. 🎂
Älskar dina recept!
Har ingen rabarber hemma 🙁 , går denna att göra med t.ex. blåbär istället? 🙂
Tack fina du 😍 Det går jättebra!
Kan man göra det i små muffinsformar istf en stor pajform? Hur varmt och hur länge ska man köra i ugnen då tro?
Hejhej, har inte testat detta själv, det blir nog lite för blött i botten i muffinsformar. Möjligen om du gör i folieformar. Samma värme, håll koll på färgen på smulet ☺️
Skulle det funka att frysa in degen?
Hur mycket kardemumma ska man ha?? Och kan man ta strösocker istället för syltsocker?
Hej!
ska precis baka denna paj och funderar hur mycket kardemumma det ska vara? Det står inte kardemumma bland ingredienserna men i texten står det att man ska blanda i kardemumma men inte hur mycket.
Tack för receptet! Det här är den godaste paj jag någonsin gjort. Hemligheten är citronsaften! Lyfter smakerna till en ny nivå. Trodde det skulle bli surt men herregud vilken smakbomb!
Tack själv, vad glad jag blir att du gilla receptet! 😍