Nu längtar jag galet mycket till sommaren men också somriga tårtor. En av mina favorittårtor är pinocchiotårta, aka herrgårdstårta och brittatårta. Idag bjuder jag på ett recept på en ny variant av denna kära tårtklassiker, nämligen pinocchiorulltårta. Istället för att dela botten i två så rullar jag ihop den som en rulltårta. Både snyggt, gott och enkelt!
Prenumerera på mitt nyhetsbrev
För exklusiva erbjudanden, baktips och receptinspiration
[…] du tårtor med jordgubbar? Då tycker jag att du ska prova min Pinocchiorulltårta […]
[…] på pinocchiotårta som jag bakat genom åren: klassisk pinocchiotårta, pinocchiokladdkaka och pinocchiorulltårta, så slog det mig att det säkert skulle vara jättegott att göra en chokladvariant. Sagt och […]
Kan man göra den dagen innan?
I din pinocchio tårta har du philadelphiaost blandat med grädde, men inte i den här blandningen. Varför?
Hur blir marängen när den stått i kylskåpet över natten?
tänkte baka den till jobbet men då får den ju stå i kylskåpet över natten och även halva dagen på jobbet innan det är dags för fikan 
Kan man rulla ihop den dagen före?
Hur kan man göra denna vegansk till midsommar?
I nord Norge så hette den Verldens Beste