Pepparkakscheesecake med lingon & kola

15 röster
pepparkakscheesecake
En snabb och god pepparkakscheesecake med lingon och kola som bakas utan ugn.

Ni har efterfrågat snabba, enkla och goda efterrätter och här är jag för att leverera dem. Denna pepparkakscheesecake med kola och lingon blir du klar med på knappt 15 min. Smulade pepparkakor i botten, dulce de leche i mitten och en sötsyrlig cheesecake-fyllning med lingonsmak.

lingoncheesecake

Receptet ger 8 små portioner eller 4 stora pepparkakscheesecakes med lingon och kola i glas.

Ingredienser:

75 g pepparkakor

1 burk karamelliserad mjölk à 397g

300 g kylskåpskall färskost

1 dl kylskåpskall vispgrädde

0,5 dl lingonpulver

1 dl florsocker

frysta, tinade lingon och röd oxalis att dekorera med

Steg för steg – bilder på hur man bakar pepparkakscheesecake med kola & lingon.

Gör såhär:

  1. Smula pepparkakorna och fördela dem jämnt i botten på glasen.
  2. Rör om lite i burken med karamelliserad mjölk och fördela även den i glasen ovanpå pepparkakssmulet. Ställ in glasen i kylskåpet under tiden som du gör lingoncheesecake-fyllningen.
  3. Vispa ihop färskost och vispgrädde riktigt tjockt och krämigt med elvisp i en bunke. Det tar några minuter innan det tjocknar. Tillsätt lingonpulver och vispa lite till.
  4. Sikta ner florsockret och vänd försiktigt ihop till en jämn cheesecake-smet med hjälp av en slickepott.
  5. Fördela cheesecakesmeten i glasen, lättast och minst kladd blir det om man har ner den i en spritspåse först och spritsar in cheesecake-smeten direkt i glasen.
  6. Toppa cheesecaken med frysta lingon och röd oxalis. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.
Prenumerera
Notis om
guest
2 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Emma
Emma
3 dagar sedan

Funderar om man kan byta ut lingonpulvret mot lingonsaft och addera mer florsocker för att balansera konsistensen?

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x