Pepparkakscheesecake med lingon & kola

44 röster
pepparkakscheesecake
En snabb och god pepparkakscheesecake med lingon och kola som bakas utan ugn.

Ni har efterfrågat snabba, enkla och goda efterrätter och här är jag för att leverera dem. Denna pepparkakscheesecake med kola och lingon blir du klar med på knappt 15 min. Smulade pepparkakor i botten, dulce de leche i mitten och en sötsyrlig cheesecake-fyllning med lingonsmak.

lingoncheesecake

Receptet ger 8 små portioner eller 4 stora pepparkakscheesecakes med lingon och kola i glas.

Ingredienser:

75 g pepparkakor

1 burk karamelliserad mjölk à 397g

300 g kylskåpskall färskost

1 dl kylskåpskall vispgrädde

0,5 dl lingonpulver

1 dl florsocker

frysta, tinade lingon och röd oxalis att dekorera med

Steg för steg – bilder på hur man bakar pepparkakscheesecake med kola & lingon.

Gör såhär:

  1. Smula pepparkakorna och fördela dem jämnt i botten på glasen.
  2. Rör om lite i burken med karamelliserad mjölk och fördela även den i glasen ovanpå pepparkakssmulet. Ställ in glasen i kylskåpet under tiden som du gör lingoncheesecake-fyllningen.
  3. Vispa ihop färskost och vispgrädde riktigt tjockt och krämigt med elvisp i en bunke. Det tar några minuter innan det tjocknar. Tillsätt lingonpulver och vispa lite till.
  4. Sikta ner florsockret och vänd försiktigt ihop till en jämn cheesecake-smet med hjälp av en slickepott.
  5. Fördela cheesecakesmeten i glasen, lättast och minst kladd blir det om man har ner den i en spritspåse först och spritsar in cheesecake-smeten direkt i glasen.
  6. Toppa cheesecaken med frysta lingon och röd oxalis. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

20 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jenny
Jenny
2 år sedan

Åh vad gott och trevligt!
Har du tips på något annat att ta ist för lingon? Tinade hallon kanske?! 😃
Kram

Randi
Randi
2 år sedan

Vart köper man lingonpulver? Detta låter jättegott och måste provas!

Emma
Emma
2 år sedan

Funderar om man kan byta ut lingonpulvret mot lingonsaft och addera mer florsocker för att balansera konsistensen?

Katrin Lööke Lindsjö
Katrin Lööke Lindsjö
Svara på  Camilla Hamid
1 år sedan

Samma mängd?

Jessica
Jessica
1 år sedan

Ska den serveras direkt?

Maja
Maja
1 år sedan

Hur länge håller de sig bra i kylskåp? <3

Annika Jansson
Annika Jansson
1 år sedan

Hej Camilla , vill bara säga vilka fantastiska recept du har 🙂 jo undrar om man kan göra detta 2 dgr innan jul och förvara det i kylskåpet ? Håller det sig ? Med vänlig hälsning, Annika

Anna
Anna
1 år sedan

Skriv att det ska vara kokad burk med kondenserad mjölk. HUR ska man kunna veta annars??? Juldagsplaneringen åt helvete iom att det tar 2 timmar att koka.

Lars
Lars
1 år sedan

hej Camilla

Elin
Elin
1 år sedan

Kan man göra denna cheesecake i vanlig springform mån tro? 🙂

Erica
Erica
1 år sedan

Låter som en jättegod höst/juldessert. Min undran: kan man byta ut lingonpulver till vanlig lingonsylt helt enkelt, eller bara mosa hela lingon? Lingonpulver är ju inte så vanligt och rätt dyrt. Tack på förhand! Erica

Annika Lettersson
Annika Lettersson
1 år sedan

Om jag väljer att göra den i stor form, ska den kondenserad mjölken i efter pepparkakorna eller över fyllningen?

20
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x