Pepparkakscheesecake med lingon & kola

En snabb och god pepparkakscheesecake med lingon och kola som bakas utan ugn.

Ni har efterfrågat snabba, enkla och goda efterrätter och här är jag för att leverera dem. Denna pepparkakscheesecake med kola och lingon blir du klar med på knappt 15 min. Smulade pepparkakor i botten, dulce de leche i mitten och en sötsyrlig cheesecake-fyllning med lingonsmak.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
lingoncheesecake

Pepparkakscheesecake med lingon & kola

Portioner: 4

Ingredienser

75 g pepparkakor
1 burk karamelliserad mjölk à 397g
300 g kylskåpskall färskost
1 dl kylskåpskall vispgrädde
0,5 dl lingonpulver
1 dl florsocker
frysta, tinade lingon och röd oxalis att dekorera med

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 4st

Ingredienser

75 g pepparkakor
1 burk karamelliserad mjölk à 397g
300 g kylskåpskall färskost
1 dl kylskåpskall vispgrädde
0,5 dl lingonpulver
1 dl florsocker
frysta, tinade lingon och röd oxalis att dekorera med

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Smula pepparkakorna och fördela dem jämnt i botten på glasen.
  2. Rör om lite i burken med karamelliserad mjölk och fördela även den i glasen ovanpå pepparkakssmulet. Ställ in glasen i kylskåpet under tiden som du gör lingoncheesecake-fyllningen.
  3. Vispa ihop färskost och vispgrädde riktigt tjockt och krämigt med elvisp i en bunke. Det tar några minuter innan det tjocknar. Tillsätt lingonpulver och vispa lite till.
  4. Sikta ner florsockret och vänd försiktigt ihop till en jämn cheesecake-smet med hjälp av en slickepott.
  5. Fördela cheesecakesmeten i glasen, lättast och minst kladd blir det om man har ner den i en spritspåse först och spritsar in cheesecake-smeten direkt i glasen.
  6. Toppa cheesecaken med frysta lingon och röd oxalis. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.
Steg för steg

Video
  1. Smula pepparkakorna och fördela dem jämnt i botten på glasen.
  2. Rör om lite i burken med karamelliserad mjölk och fördela även den i glasen ovanpå pepparkakssmulet. Ställ in glasen i kylskåpet under tiden som du gör lingoncheesecake-fyllningen.
  3. Vispa ihop färskost och vispgrädde riktigt tjockt och krämigt med elvisp i en bunke. Det tar några minuter innan det tjocknar. Tillsätt lingonpulver och vispa lite till.
  4. Sikta ner florsockret och vänd försiktigt ihop till en jämn cheesecake-smet med hjälp av en slickepott.
  5. Fördela cheesecakesmeten i glasen, lättast och minst kladd blir det om man har ner den i en spritspåse först och spritsar in cheesecake-smeten direkt i glasen.
  6. Toppa cheesecaken med frysta lingon och röd oxalis. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

3.7 3 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
20 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jenny
Jenny
3 years ago

Åh vad gott och trevligt!
Har du tips på något annat att ta ist för lingon? Tinade hallon kanske?! 😃
Kram

Randi
Randi
3 years ago

Vart köper man lingonpulver? Detta låter jättegott och måste provas!

Emma
Emma
3 years ago

Funderar om man kan byta ut lingonpulvret mot lingonsaft och addera mer florsocker för att balansera konsistensen?

Katrin Lööke Lindsjö
Katrin Lööke Lindsjö
Svara till  camillahamid
3 years ago

Samma mängd?

Jessica
Jessica
3 years ago

Ska den serveras direkt?

Maja
Maja
3 years ago

Hur länge håller de sig bra i kylskåp? <3

Annika Jansson
Annika Jansson
3 years ago

Hej Camilla , vill bara säga vilka fantastiska recept du har 🙂 jo undrar om man kan göra detta 2 dgr innan jul och förvara det i kylskåpet ? Håller det sig ? Med vänlig hälsning, Annika

Anna
Anna
3 years ago

Skriv att det ska vara kokad burk med kondenserad mjölk. HUR ska man kunna veta annars??? Juldagsplaneringen åt helvete iom att det tar 2 timmar att koka.

Lars
Lars
3 years ago

hej Camilla

Elin
Elin
3 years ago

Kan man göra denna cheesecake i vanlig springform mån tro? 🙂

Erica
Erica
3 years ago

Låter som en jättegod höst/juldessert. Min undran: kan man byta ut lingonpulver till vanlig lingonsylt helt enkelt, eller bara mosa hela lingon? Lingonpulver är ju inte så vanligt och rätt dyrt. Tack på förhand! Erica

Annika Lettersson
Annika Lettersson
2 years ago

Om jag väljer att göra den i stor form, ska den kondenserad mjölken i efter pepparkakorna eller över fyllningen?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?