Pepparkakscheesecake med lingon & kola

28 röster
pepparkakscheesecake
En snabb och god pepparkakscheesecake med lingon och kola som bakas utan ugn.

Ni har efterfrågat snabba, enkla och goda efterrätter och här är jag för att leverera dem. Denna pepparkakscheesecake med kola och lingon blir du klar med på knappt 15 min. Smulade pepparkakor i botten, dulce de leche i mitten och en sötsyrlig cheesecake-fyllning med lingonsmak.

lingoncheesecake

Receptet ger 8 små portioner eller 4 stora pepparkakscheesecakes med lingon och kola i glas.

Ingredienser:

75 g pepparkakor

1 burk karamelliserad mjölk à 397g

300 g kylskåpskall färskost

1 dl kylskåpskall vispgrädde

0,5 dl lingonpulver

1 dl florsocker

frysta, tinade lingon och röd oxalis att dekorera med

Steg för steg – bilder på hur man bakar pepparkakscheesecake med kola & lingon.

Gör såhär:

  1. Smula pepparkakorna och fördela dem jämnt i botten på glasen.
  2. Rör om lite i burken med karamelliserad mjölk och fördela även den i glasen ovanpå pepparkakssmulet. Ställ in glasen i kylskåpet under tiden som du gör lingoncheesecake-fyllningen.
  3. Vispa ihop färskost och vispgrädde riktigt tjockt och krämigt med elvisp i en bunke. Det tar några minuter innan det tjocknar. Tillsätt lingonpulver och vispa lite till.
  4. Sikta ner florsockret och vänd försiktigt ihop till en jämn cheesecake-smet med hjälp av en slickepott.
  5. Fördela cheesecakesmeten i glasen, lättast och minst kladd blir det om man har ner den i en spritspåse först och spritsar in cheesecake-smeten direkt i glasen.
  6. Toppa cheesecaken med frysta lingon och röd oxalis. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.
Prenumerera
Notis om
guest
14 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Emma
Emma
10 månader sedan

Funderar om man kan byta ut lingonpulvret mot lingonsaft och addera mer florsocker för att balansera konsistensen?

Jessica
Jessica
10 månader sedan

Ska den serveras direkt?

Annika Jansson
Annika Jansson
9 månader sedan

Hej Camilla , vill bara säga vilka fantastiska recept du har 🙂 jo undrar om man kan göra detta 2 dgr innan jul och förvara det i kylskåpet ? Håller det sig ? Med vänlig hälsning, Annika

Anna
Anna
9 månader sedan

Skriv att det ska vara kokad burk med kondenserad mjölk. HUR ska man kunna veta annars??? Juldagsplaneringen åt helvete iom att det tar 2 timmar att koka.

Lars
Lars
8 månader sedan

hej Camilla

Elin
Elin
1 månad sedan

Kan man göra denna cheesecake i vanlig springform mån tro? 🙂

Erica
Erica
23 dagar sedan

Låter som en jättegod höst/juldessert. Min undran: kan man byta ut lingonpulver till vanlig lingonsylt helt enkelt, eller bara mosa hela lingon? Lingonpulver är ju inte så vanligt och rätt dyrt. Tack på förhand! Erica

14
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x