Pannacottacheesecake

Efter all fudge, pepparkakor och bullar så suktar jag efter fräscha bakverk! Som ett perfekt avslut på veckan serverade jag därför den här fräscha och goda pannacottacheesecaken i portionstorlekar. Kombinationen mellan pannacotta och cheesecake blir en riktigt krämig dessert som går hem hos de allra flesta!

Den här gången valde jag att hålla den väldigt enkel i smakerna med vanilj och rivet limeskal. Jag toppade också med massor av färska bär för en härligt sötsyrlig upplevelse. Och den spröda digestivebotten blir verkligen pricken över i:t bland allt det krämiga. Den ultimata desserten helt enkelt!

För att baka den här no bake desserten så behöver du en muffinsplåt med plats för 12 stycken muffinsformar.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Pannacottacheesecake

Portioner: 12

Ingredienser

6 dl vispgrädde
300 g färskost
1,25 tsk agar agar pulver
2 dl strösocker
0,5 tsk äkta vaniljpulver
rivet skal från två lime
150 g smör
20 stycken digestivekex
färska bär och florsocker till servering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

6 dl vispgrädde
300 g färskost
1,25 tsk agar agar pulver
2 dl strösocker
0,5 tsk äkta vaniljpulver
rivet skal från två lime
150 g smör
20 stycken digestivekex
färska bär och florsocker till servering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Fördela 12 stycken muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. Häll upp vispgrädden och färskosten i en kastrull. Värm på medelvärme under omrörning tills färskosten smält ihop med vispgrädden.
  3. Ta bort kastrullen från värmen och i agar agar pulver, strösocker, limeskal och vaniljpulver. Rör om väl innan du ställer tillbaka kastrullen på ugnsplattan.
  4. Låt pannacottan koka upp under fortsatt omrörning i 3-4 minuter innan du häller upp den i muffinsformarna. Fyll inte muffinsformarna helt och hållet utan lämna en kant på ca 0,5 cm som senare ska fyllas med kexbotten.
  5. Ställ muffinsplåten i kylskåpet så att pannacottan hinner stelna medan du gör resten av stegen i receptet.
  6. Smält smöret.
  7. Mixa kexen till ett fint smul och blanda ihop med det smälta smöret till en formbar massa.
  8. När pannacottan har stelnat fyller du muffinsformarna med kexmassan upp till kanten. 2-3 msk kexmassa per portion är lagom. Tryck till kexmassan lite lätt så att du får en jämn yta.
  9. Låt pannacottacheesecaksen stå i kylskåpet i minst 1 h innan servering.
  10. Vid servering avlägsnar du försiktigt muffinspappret från pannacottacheesecaken och ställer den upp och ner. Dekorera gärna med färska bär och florsocker!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Fördela 12 stycken muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. Häll upp vispgrädden och färskosten i en kastrull. Värm på medelvärme under omrörning tills färskosten smält ihop med vispgrädden.
  3. Ta bort kastrullen från värmen och i agar agar pulver, strösocker, limeskal och vaniljpulver. Rör om väl innan du ställer tillbaka kastrullen på ugnsplattan.
  4. Låt pannacottan koka upp under fortsatt omrörning i 3-4 minuter innan du häller upp den i muffinsformarna. Fyll inte muffinsformarna helt och hållet utan lämna en kant på ca 0,5 cm som senare ska fyllas med kexbotten.
  5. Ställ muffinsplåten i kylskåpet så att pannacottan hinner stelna medan du gör resten av stegen i receptet.
  6. Smält smöret.
  7. Mixa kexen till ett fint smul och blanda ihop med det smälta smöret till en formbar massa.
  8. När pannacottan har stelnat fyller du muffinsformarna med kexmassan upp till kanten. 2-3 msk kexmassa per portion är lagom. Tryck till kexmassan lite lätt så att du får en jämn yta.
  9. Låt pannacottacheesecaksen stå i kylskåpet i minst 1 h innan servering.
  10. Vid servering avlägsnar du försiktigt muffinspappret från pannacottacheesecaken och ställer den upp och ner. Dekorera gärna med färska bär och florsocker!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
10 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Fairuz
Fairuz
3 years ago

Hej, var lägger du limeskal?

Elin
Elin
2 years ago

Hej! Kan pannacottan förvaras i kyl i 2 dagar? Så gör man kaksmulet efter två dagar och har på? 😊

Carina
Carina
2 years ago

Var hittar jag agar agarpulver.Kan man byta ut det till nåt annat

Dagmar Ydenius
Dagmar Ydenius
2 years ago

Skulle det funka att göra i rak silikonform eller blir det för svårt att få ut dom fina? Digestive bottnen i botten eller toppen i så fall?

Therese
Therese
2 years ago

Smörjer du kakformen eller går det ändå enkelt att få loss den sedan?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?