Nyttiga & veganska chocolate chip cookies

För sisådär två år sedan tog jag fram ett recept på nyttiga chocolate chip cookies som görs på kikärtor! De är veganska, glutenfria, fria från vitt socker OCH smakar helt fantastiskt!

Idag bakade jag dem igen och har utvecklat receptet lite. Även om det är samma goda smak i båda varianterna så har den jag gjorde idag en konsistens som är mer segmjuk eftersom att jag mixade degen slät istället för att arbeta ihop ingredienserna för hand. Vill ni se exakt hur jag gjorde så finns det en video på min instagram @mykitchenstories.se. Följ mig gärna där om du inte redan gör det!

Den här versionen är också lite större och tjockare. Rena drömmen! För er som också har småbarn så är dessa cookies dessutom det perfekta sättet att få dem att äta kikärtor, just sayin. Idag blev jag nämligen korad världens bästa mamma av min dotter för att hon fick äta kakor till mellanmål mitt i veckan ;). Receptet ger 9 stycken galet goda och hälsosamma chocolate chip cookies.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Nyttiga & veganska chocolate chip cookies

Portioner: 9

Ingredienser

ca 260 g förkokta kikärtor (avrunnen vikt)
1 nypa äkta vaniljpulver
1 dl jordnötssmör (mandelsmör funkar också)
2 msk agavesirap
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
120 g grovhackad mörk vegansk choklad

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 9st

Ingredienser

ca 260 g förkokta kikärtor (avrunnen vikt)
1 nypa äkta vaniljpulver
1 dl jordnötssmör (mandelsmör funkar också)
2 msk agavesirap
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
120 g grovhackad mörk vegansk choklad

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Mixa ihop alla ingredienserna förutom chokladen i en matberedare till en slät, tjock smet.
  2. Blanda ner den mörka chokladen, spar 1/3 att garnera med.
  3. Låt kakdegen vila i kylskåpet i minst 30 minuter innan gräddning.
  4. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  5. Klicka ut 9 stycken kakor på en plåt med bakplåtspapper. Garnera med mer mörk choklad och grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  6. Låt kakorna ligga kvar på plåten tills de svalnat helt innan servering. Kakorna är mjuka precis när de kommit ut från ugnen men får en kakkonsistens så fort de svalnat.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Mixa ihop alla ingredienserna förutom chokladen i en matberedare till en slät, tjock smet.
  2. Blanda ner den mörka chokladen, spar 1/3 att garnera med.
  3. Låt kakdegen vila i kylskåpet i minst 30 minuter innan gräddning.
  4. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  5. Klicka ut 9 stycken kakor på en plåt med bakplåtspapper. Garnera med mer mörk choklad och grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  6. Låt kakorna ligga kvar på plåten tills de svalnat helt innan servering. Kakorna är mjuka precis när de kommit ut från ugnen men får en kakkonsistens så fort de svalnat.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
3 years ago

[…] med blötlagda kikärtor i silen så att endast spadet rinner ner i bunken. Ta bort kikärtorna (baka dessa nyttiga chocolate chip cookies med […]

Mattilda
Mattilda
3 years ago

Jag testade att baka dessa och de blev supergoda, men helt fel konsistens. Dom blev mjuka, men cookies ska ju vara lite hårdare, ev lite mjuka i mitten (enligt mig iaf). Gräddade dem längre än angivet, men funderar på om jag gjorde dom för tjocka då de blev ca 1-1,5 cm.
Jag testar gärna att baka dem igen om jag kan få dem hårdare. Har du något tips?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?