Nutellacheesecake

37 röster
nutellacheesecake
Krämig nutellacheesecake på nötig botten.
Foto: Ulrika Pousette

Tänk dig en härligt seg och nötig botten toppad med en len och fyllig nutellacheesecake, syrliga hallon och choklad. Det är vad min nutellacheesecake består av. En dekadent cheesecake med goda smaker och olika texturer som tillsammans bara smälter i munnen.

nutella cheesecake

Receptet bakas i en springform med diameter på 23 cm och ger ca 8-10 bitar nutellacheesecake.

Hasselnötsbotten:

40 g hasselnötter

75 g smör

1 dl strösocker

0,5 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

2 äggvitor

Nutellacheesecake:

600 g färskost, t ex Philadelphia

0,5 dl florsocker

800 g Nutella

Steg för steg – bilder på hur man bakar nutellacheesecake.

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Fördela hasselnötterna på bakplåtspappret och rosta i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  3. Häll över de varma hasselnötterna på en ren kökshandduk och gnugga bort skalet från nötterna.
  4. Mixa nötterna till ett fint smul i matberedare eller i mixer.
  5. Smält smöret på medelvärme i en kastrull och häll ner det i en bunke tillsammans med mixade hasselnötter, strösocker, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Blanda ihop till en tjock smet.
  6. Tillsätt äggvitorna och blanda lite till.
  7. Bre ut smeten i botten på en fodrad springform med diameter på 23 cm. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt din botten svalna helt och hållet, gärna i kylskåpet innan du toppar med nutellacheesecake.
  8. Vispa ihop alla ingredienser till nutellacheesecake i en bunke med hjälp av en elvisp på låg hastighet. Vispa bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
  9. Stjälp upp smeten på botten och bre ut i ett jämnt lager. Plasta in formen och låt stelna i frysen i minst 2h innan du tar ut den ur formen, toppar med färska hallon och riven choklad och serverar.

TIPS!

  • Detta är INTE en frozen cheesecake. Den stoppas i frysen bara för att snabbare nå rätt konsistens. Efter det förvaras den bäst i kylskåpet.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest
7 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sofie blom
Sofie blom
3 månader sedan

hej! En dum fråga kanske men kan man byta ut hela hasselnötter med färdigt hasselnötsmjöl? 😅🙈 tack för suuuuper goda recept!!!🙏🏻 Mvh Sofie

Emelie
Emelie
3 månader sedan

Låter gudomligt gott! Om man vill göra den glutenfri – hur mycket mjölmix tror du? Och behöver man komplettera med typ husk eller nåt?

Thea
Thea
3 månader sedan

Fick en botten som var ca 2-3 millimeter tjock…så undrar ifall det ska vara 400g hasselnötter och inte 40g som det står i receptet ?

Sara
Sara
3 månader sedan

Är det okej att köra med skal på hasselnötterna?

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x