Nutellacheesecake

Fotograf: Ulrika Pousette

Krämig nutellacheesecake på nötig botten.

Tänk dig en härligt seg och nötig botten toppad med en len och fyllig nutellacheesecake, syrliga hallon och choklad. Det är vad min nutellacheesecake består av. En dekadent cheesecake med goda smaker och olika texturer som tillsammans bara smälter i munnen.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
nutella cheesecake

Nutellacheesecake

Portioner: 8-10 bitar

Ingredienser

Hasselnötsbotten:
40 g hasselnötter
75 g smör
1 dl strösocker
0,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
2 äggvitor

Nutellacheesecake:
600 g färskost, t ex Philadelphia
0,5 dl florsocker
800 g Nutella

Tips!

  • Detta är INTE en frozen cheesecake. Den stoppas i frysen bara för att snabbare nå rätt konsistens. Efter det förvaras den bäst i kylskåpet.

Dela receptet

Portioner: 8-10 bitarst

Ingredienser

Hasselnötsbotten:
40 g hasselnötter
75 g smör
1 dl strösocker
0,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
2 äggvitor

Nutellacheesecake:
600 g färskost, t ex Philadelphia
0,5 dl florsocker
800 g Nutella

TIPS!

  • Detta är INTE en frozen cheesecake. Den stoppas i frysen bara för att snabbare nå rätt konsistens. Efter det förvaras den bäst i kylskåpet.

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en springform med diameter på 23 cm och ger ca 8-10 bitar nutellacheesecake.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Fördela hasselnötterna på bakplåtspappret och rosta i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  3. Häll över de varma hasselnötterna på en ren kökshandduk och gnugga bort skalet från nötterna.
  4. Mixa nötterna till ett fint smul i matberedare eller i mixer.
  5. Smält smöret på medelvärme i en kastrull och häll ner det i en bunke tillsammans med mixade hasselnötter, strösocker, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Blanda ihop till en tjock smet.
  6. Tillsätt äggvitorna och blanda lite till.
  7. Bre ut smeten i botten på en fodrad springform med diameter på 23 cm. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt din botten svalna helt och hållet, gärna i kylskåpet innan du toppar med nutellacheesecake.
  8. Vispa ihop alla ingredienser till nutellacheesecake i en bunke med hjälp av en elvisp på låg hastighet. Vispa bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
  9. Stjälp upp smeten på botten och bre ut i ett jämnt lager. Plasta in formen och låt stelna i frysen i minst 2h innan du tar ut den ur formen, toppar med färska hallon och riven choklad och serverar.
Steg för steg

Video

Receptet bakas i en springform med diameter på 23 cm och ger ca 8-10 bitar nutellacheesecake.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Fördela hasselnötterna på bakplåtspappret och rosta i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  3. Häll över de varma hasselnötterna på en ren kökshandduk och gnugga bort skalet från nötterna.
  4. Mixa nötterna till ett fint smul i matberedare eller i mixer.
  5. Smält smöret på medelvärme i en kastrull och häll ner det i en bunke tillsammans med mixade hasselnötter, strösocker, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Blanda ihop till en tjock smet.
  6. Tillsätt äggvitorna och blanda lite till.
  7. Bre ut smeten i botten på en fodrad springform med diameter på 23 cm. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt din botten svalna helt och hållet, gärna i kylskåpet innan du toppar med nutellacheesecake.
  8. Vispa ihop alla ingredienser till nutellacheesecake i en bunke med hjälp av en elvisp på låg hastighet. Vispa bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
  9. Stjälp upp smeten på botten och bre ut i ett jämnt lager. Plasta in formen och låt stelna i frysen i minst 2h innan du tar ut den ur formen, toppar med färska hallon och riven choklad och serverar.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

4.5 2 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
7 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sofie blom
Sofie blom
2 years ago

hej! En dum fråga kanske men kan man byta ut hela hasselnötter med färdigt hasselnötsmjöl? 😅🙈 tack för suuuuper goda recept!!!🙏🏻 Mvh Sofie

Emelie
Emelie
2 years ago

Låter gudomligt gott! Om man vill göra den glutenfri – hur mycket mjölmix tror du? Och behöver man komplettera med typ husk eller nåt?

Thea
Thea
2 years ago

Fick en botten som var ca 2-3 millimeter tjock…så undrar ifall det ska vara 400g hasselnötter och inte 40g som det står i receptet ?

Sara
Sara
2 years ago

Är det okej att köra med skal på hasselnötterna?

Tips!

  • Detta är INTE en frozen cheesecake. Den stoppas i frysen bara för att snabbare nå rätt konsistens. Efter det förvaras den bäst i kylskåpet.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?