No bake vit choklad cheesecake med hallonkompott

Nu när hösten är här får man passa på att njuta av sommarens hallon i nya format. Jag älskar att göra hallonkompott av frysta hallon till mina bakverk. Idag fick dessa no bake vit choklad cheesecakes prydas av den sötsyrliga kompotten. Spröd digestivebotten, krämig cheesecake med vit choklad och citronzest. Hallonkompotten blir verkligen pricken över i:t!

Tänk att de här bakelseliknande små cheesecakes bakas helt utan ugn. Så smidigt, enkelt, snabbt och gott! Den här gången monterade jag mina cheesecakes i cylinderformade silikonformar men det går minst lika bra att baka det här receptet i en vanlig rund springform med diameter på 23-24 cm eller i en muffinsplåt med muffinsformar. Oavsett form så är den här cheesecaken beroendeframkallande god!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

No bake vit choklad cheesecake med hallonkompott

Ingredienser

Ingredienser (no bake vit choklad cheesecake):
15 digestivekex
100 g smör
300 g vit choklad
2 dl vispgrädde
600 g färskost
1 dl strösocker
citronzest och saft från 1 citron
färska jordgubbar till servering

Ingredienser (hallonkompott):
250 g frysta hallon
0,75 dl strösocker
saft från 1 citron
2 krm agar agar pulver (kan uteslutas)
0,5 dl vatten
citronmeliss till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

Ingredienser (no bake vit choklad cheesecake):
15 digestivekex
100 g smör
300 g vit choklad
2 dl vispgrädde
600 g färskost
1 dl strösocker
citronzest och saft från 1 citron
färska jordgubbar till servering

Ingredienser (hallonkompott):
250 g frysta hallon
0,75 dl strösocker
saft från 1 citron
2 krm agar agar pulver (kan uteslutas)
0,5 dl vatten
citronmeliss till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Mixa kexen till ett fint smul.
  2. Smält smöret och blanda ihop med kexen till en formbar massa.
  3. Tryck ut kexsmulet i botten på din cheesecakeform och ställ formen i kylskåpet medan du gör fyllningen.
  4. Smält den vita chokladen i microvågsug eller över vattenbad. Låt svalna. Den ska ha tjocknat med fortfarande vara rinnig och ha svalnat helt.
  5. Vispa grädden. Den ska vara välvispad men fortfarande ha lite marginal för att röras i lite till utan att det blir smör eller skär sig.
  6. I en annan bunke vispar du ihop färskost och strösocker. Ha sedan i den smälta chokladen och vispa lite till.
  7. Vänd sedan försiktigt ner vispgrädden i färskostsmeten med hjälp av en slickepott och till sist vänder du även ner citronzest.
  8. Bre ut smeten i formen över digestivebotten och ställ sedan formen i frysen i minst 4h innan servering. Därefter kan du förvara den i kylskåpet.
  9. Under tiden kan du göra hallonkompotten.
  10. Hallonkompott: Lägg alla ingredienserna till hallonkompotten i en kastrull och låt koka upp under omrörning i ca 2 minuter.
  11. Häll över hallonkompotten i en skål och låt svalna i kylskåpet tills den tjocknat.
  12. Toppa varje portion cheesecake med hallonkompott. Garnera med citronmeliss.
Steg för steg

Video
  1. Mixa kexen till ett fint smul.
  2. Smält smöret och blanda ihop med kexen till en formbar massa.
  3. Tryck ut kexsmulet i botten på din cheesecakeform och ställ formen i kylskåpet medan du gör fyllningen.
  4. Smält den vita chokladen i microvågsug eller över vattenbad. Låt svalna. Den ska ha tjocknat med fortfarande vara rinnig och ha svalnat helt.
  5. Vispa grädden. Den ska vara välvispad men fortfarande ha lite marginal för att röras i lite till utan att det blir smör eller skär sig.
  6. I en annan bunke vispar du ihop färskost och strösocker. Ha sedan i den smälta chokladen och vispa lite till.
  7. Vänd sedan försiktigt ner vispgrädden i färskostsmeten med hjälp av en slickepott och till sist vänder du även ner citronzest.
  8. Bre ut smeten i formen över digestivebotten och ställ sedan formen i frysen i minst 4h innan servering. Därefter kan du förvara den i kylskåpet.
  9. Under tiden kan du göra hallonkompotten.
  10. Hallonkompott: Lägg alla ingredienserna till hallonkompotten i en kastrull och låt koka upp under omrörning i ca 2 minuter.
  11. Häll över hallonkompotten i en skål och låt svalna i kylskåpet tills den tjocknat.
  12. Toppa varje portion cheesecake med hallonkompott. Garnera med citronmeliss.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

5 1 Rösta
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
12 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Liselotte
Liselotte
4 years ago

Skulle man kunna ha jordgubbar på istället ?

Sofia
Sofia
3 years ago

Hur många portioner är detta recept beräknat på? 🙂

Peter
Peter
3 years ago

Måste den frysas?

Diana
Diana
3 years ago

Rör man man ner citronjuicen samtidigt som zesten i smeten?

Sofia
Sofia
3 years ago

Kan man utesluta citronen i själva cheescaken för mer smak av vit choklad?

Hanna
Hanna
2 years ago

Hej! Om jag tillagar denna ikväll, kommer den vara god att äta på söndag då tror du?

Clara
Clara
1 year ago

Hur många blir de av dehär receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?