Nu när hösten är här får man passa på att njuta av sommarens hallon i nya format. Jag älskar att göra hallonkompott av frysta hallon till mina bakverk. Idag fick dessa no bake vit choklad cheesecakes prydas av den sötsyrliga kompotten. Spröd digestivebotten, krämig cheesecake med vit choklad och citronzest. Hallonkompotten blir verkligen pricken över i:t!
Tänk att de här bakelseliknande små cheesecakes bakas helt utan ugn. Så smidigt, enkelt, snabbt och gott! Den här gången monterade jag mina cheesecakes i cylinderformade silikonformar men det går minst lika bra att baka det här receptet i en vanlig rund springform med diameter på 23-24 cm eller i en muffinsplåt med muffinsformar. Oavsett form så är den här cheesecaken beroendeframkallande god!
Skulle man kunna ha jordgubbar på istället ?
Funkar utmärkt 🙂
Hur många portioner är detta recept beräknat på? 🙂
Måste den frysas?
Nej men det gör det lättare att ta ut den snyggt ur formen 🙂
Rör man man ner citronjuicen samtidigt som zesten i smeten?
Hejhej! Förlåt för sent svar, precis! ❤️
Kan man utesluta citronen i själva cheescaken för mer smak av vit choklad?
Absolut 🙂
Hej! Om jag tillagar denna ikväll, kommer den vara god att äta på söndag då tror du?
Hej, absolut! Låt den med fördel sitta kvar i frysen till dess 😊
Hur många blir de av dehär receptet