No bake jordgubbscheesecake

47 röster
jordgubbscheesecake
En riktigt god jordgubbscheesecake som bakas utan ugn med en spröd botten gjord på drömmar, krämig vaniljcheesecake och ljuvlig jordgubbsspegel.

I den här värmen är man inte jättesugen på att slå på ugnen och då är no bake ett riktigt bra alternativt. Alltså sådant som bakas utan ugn. Denna no bake jordgubbscheesecake bakas utan ugn och består av en spröd botten gjord på drömmar, krämig vaniljcheesecake och härlig spegel gjord på jordgubbar.

Inspirationen till den här cheesecaken är den cheesecaken som serveras på IKEA. Den ser så god ut men jag kan inte äta den pga att den innehåller gelatin. Så jag tog helt enkelt tag i saken i egna händer och tog fram recept på en jordgubbscheesecake utan gelatin.

no bake jordgubbscheesecake

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm och ger en jordgubbscheesecake på 10-12 bitar.

Botten:

300 g vaniljdrömmar

75 g smör

Fyllning:

600 g färskost

1,5 dl vispgrädde

1 msk vaniljsocker

2 dl florsocker

Jordgubbsspegel:

250 g jordgubbar (färska eller frysta)

1 dl vatten

1 dl strösocker

0,5 tsk agar agar pulver

Dekoration:

250 g färska jordgubbar

citronmeliss

no bake jordgubbscheesecake
Steg för steg – bilder på hur man bakar no bake jordgubbscheesecake.

Gör såhär:

  1. Fodra en springform med diameter på 23 cm, med bakplåtspapper. Både botten och sidor.
  2. Mixa drömmarna till ett fint smul i matberedare, för hand eller med hjälp av en stavmixer.
  3. Smält smöret i en kastrull och blanda ihop med kakorna till en formbar massa.
  4. Tryck ut kakmassan i botten på springformen med hjälp av baksidan på en matsked. Packa så tätt du kan så att du inte har några lösa smulor.
  5. Ställ formen i kylskåpet medan du gör fyllningen.
  6. Vispa ihop färskost och vispgrädde krämigt med hjälp av en elvisp på medelhastighet.
  7. Sikta ner florsocker och vaniljsocker. Vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott. Bre ut fyllningen över cheesecakebotten i ett jämnt lager.
  8. Låt cheesecaken stå i kylskåpet i minst 1 timme innan du börjar göra jordgubbstoppingen.
  9. Skölj och skär av bladen på jordgubbarna och skär jordgubbarna i mindre bitar. Lägg alla ingredienser till jordgubbsspegeln i en kastrull. Använder du gelatinblad så lägger du dem i blöt och tillsätter dem först efter att blandningen kokat upp.
  10. Rör om med en slickepott i kastrullen och låt blandningen koka upp på medelvärme under konstant omrörning i ca 3 minuter eller tills sockerkristallerna smält.
  11. Låt jordgubbsblandningen svalna innan du häller den över din cheesecake och ställ tillbaka cheesecaken i kylskåpet för att stelna innan du dekorerar med jordgubbar och citronmeliss och serverar.
Prenumerera
Notis om
guest
34 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
narjes
3 månader sedan

mmmmm….. så gott!!!

Frida
Frida
3 månader sedan

Läcker! Går den att frysa in?

Sneha
Sneha
3 månader sedan

Det var supergott. Min första cheesecake någonsin! Tack så jättemycket Camilla!

IMG-20210702-WA0034.jpg
Anna
Anna
3 månader sedan

Går den färdiga kakan att frysa? 🙂

Elin
Elin
3 månader sedan

Går denna att frysa?

Ida
Ida
3 månader sedan

Förvaring? 🙂

Sneha
Sneha
3 månader sedan

Provade detta och recept och den var supergott! Tack så mycket Camilla!

IMG-20210702-WA0026.jpg
Malin
Malin
3 månader sedan

Gjorde den här fast med digistive bottenefterson jag ändå hade det hemma, blev otroligt god!

Last edited 3 månader sedan by Malin
Pia
Pia
3 månader sedan

Hej! Kan man ersätta agar agar pulvret med gelesocker multi? Isåfall hur mkt gelesocker tar man då? Tack!!

Emelie
Emelie
3 månader sedan

Jättehärligt recept! Hur länge kan man ha den förvarad i kylen? 🙂

Lisa
Lisa
3 månader sedan

Hej testade receptet, men de blev inte bra. Den stelnade aldrig. Vad gjorde jag för fel? Borde den varit i frysen?

Caroline
Caroline
3 månader sedan

Hej underbara Camilla❤️ denna cheesecake ska jag baka idag, men hade tänkt frysa in den o sen tina upp om en vecka. Men nu blev jag osäker på om går att frysa….?
Tack för alla fantastiska recept du delar med dig av. Kram caroline

Ermina
Ermina
3 månader sedan

Går det att använda andra bär till spegeln ex vinbär eller körsbärs? 😊

Selma
Selma
3 månader sedan

Kan man göra cheesecaken på kvällen och förvara den i kylen och sedan göra spegeln morgonen efter?

Emma
Emma
3 månader sedan

Så otroligt god! Funkar utmärkt att göra glutenfri genom att använda två paket Sempers kolakakor till botten.

Ann-Sofie
Ann-Sofie
1 månad sedan

Äntligen har någon lagt upp ett recept liknande IKEAs cheesecake! Sonens favorit 🙂

SANDRA
SANDRA
1 månad sedan

Kan man göra den dagen innan?

Helene
1 månad sedan

Tänkte använda gelatinblad istället för agar agarpulver , hur omvandlar jag din mängd ?

34
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x