No bake jordgubbscheesecake

36 röster
jordgubbscheesecake
En riktigt god jordgubbscheesecake som bakas utan ugn med en spröd botten gjord på drömmar, krämig vaniljcheesecake och ljuvlig jordgubbsspegel.

I den här värmen är man inte jättesugen på att slå på ugnen och då är no bake ett riktigt bra alternativt. Alltså sådant som bakas utan ugn. Denna no bake jordgubbscheesecake bakas utan ugn och består av en spröd botten gjord på drömmar, krämig vaniljcheesecake och härlig spegel gjord på jordgubbar.

no bake jordgubbscheesecake

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm och ger en jordgubbscheesecake på 10-12 bitar.

Botten:

300 g vaniljdrömmar

75 g smör

Fyllning:

600 g färskost

1,5 dl vispgrädde

1 msk vaniljsocker

2 dl florsocker

Jordgubbsspegel:

250 g jordgubbar (färska eller frysta)

1 dl vatten

1 dl strösocker

0,5 tsk agar agar pulver

Dekoration:

250 g färska jordgubbar

citronmeliss

no bake jordgubbscheesecake
Steg för steg – bilder på hur man bakar no bake jordgubbscheesecake.

Gör såhär:

  1. Fodra en springform med diameter på 23 cm, med bakplåtspapper. Både botten och sidor.
  2. Mixa drömmarna till ett fint smul i matberedare, för hand eller med hjälp av en stavmixer.
  3. Smält smöret i en kastrull och blanda ihop med kakorna till en formbar massa.
  4. Tryck ut kakmassan i botten på springformen med hjälp av baksidan på en matsked. Packa så tätt du kan så att du inte har några lösa smulor.
  5. Ställ formen i kylskåpet medan du gör fyllningen.
  6. Vispa ihop färskost och vispgrädde krämigt med hjälp av en elvisp på medelhastighet.
  7. Sikta ner florsocker och vaniljsocker. Vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott. Bre ut fyllningen över cheesecakebotten i ett jämnt lager.
  8. Låt cheesecaken stå i kylskåpet i minst 1 timme innan du börjar göra jordgubbstoppingen.
  9. Skölj och skär av bladen på jordgubbarna och skär jordgubbarna i mindre bitar. Lägg alla ingredienser till jordgubbsspegeln i en kastrull. Använder du gelatinblad så lägger du dem i blöt och tillsätter dem först efter att blandningen kokat upp.
  10. Rör om med en slickepott i kastrullen och låt blandningen koka upp på medelvärme under konstant omrörning i ca 3 minuter eller tills sockerkristallerna smält.
  11. Låt jordgubbsblandningen svalna innan du häller den över din cheesecake och ställ tillbaka cheesecaken i kylskåpet för att stelna innan du dekorerar med jordgubbar och citronmeliss och serverar.
Prenumerera
Notis om
guest
14 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
narjes
24 dagar sedan

mmmmm….. så gott!!!

Frida
Frida
23 dagar sedan

Läcker! Går den att frysa in?

Sneha
Sneha
23 dagar sedan

Det var supergott. Min första cheesecake någonsin! Tack så jättemycket Camilla!

IMG-20210702-WA0034.jpg
Anna
Anna
21 dagar sedan

Går den färdiga kakan att frysa? 🙂

Sneha
Sneha
18 dagar sedan

Provade detta och recept och den var supergott! Tack så mycket Camilla!

IMG-20210702-WA0026.jpg
Caroline
Caroline
15 dagar sedan

Hej underbara Camilla❤️ denna cheesecake ska jag baka idag, men hade tänkt frysa in den o sen tina upp om en vecka. Men nu blev jag osäker på om går att frysa….?
Tack för alla fantastiska recept du delar med dig av. Kram caroline

Ermina
Ermina
6 dagar sedan

Går det att använda andra bär till spegeln ex vinbär eller körsbärs? 😊

Emma
Emma
10 timmar sedan

Så otroligt god! Funkar utmärkt att göra glutenfri genom att använda två paket Sempers kolakakor till botten.

14
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x