No bake cheesecake i glas med kokos & passionsfrukt

En riktigt god och enkel cheesecake med smak av passionsfrukt och kokos. Perfekt att baka till påsk.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

No bake cheesecake i glas med kokos & passionsfrukt

Portioner: 4-6

Ingredienser

Botten:
50 g smör
10 digestivekex
Fyllning:
450 g färskost
2 dl vispgrädde
1,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
skal från 1 lime
Garnering:
4-6 passionsfrukter
1,5 dl rostade kokosflakes

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 4-6st

Ingredienser

Botten:
50 g smör
10 digestivekex
Fyllning:
450 g färskost
2 dl vispgrädde
1,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
skal från 1 lime
Garnering:
4-6 passionsfrukter
1,5 dl rostade kokosflakes

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Botten: Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Mixa digestivekecken till ett smul och blanda ihop med smöret till en smulig massa. Fördela kexsmulet i botten på glasen.
  2. Fyllning: Vispa ihop färskost och vispgrädde riktigt tjockt och krämigt med hjälp av en elvisp. Sikta ner florsocker, vaniljsocker och riv ner skalet från en lime. Vänd ihop till en jämn smet. Fördela cheesecakesmeten i glasen.
  3. Garnering: Gör en grop i cheesecakesmeten som du fyller med passionsfrukt. Täck kanterna med kokosflakes.
  4. Servera direkt eller förvara efterrätten i kylskåpet.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Botten: Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Mixa digestivekecken till ett smul och blanda ihop med smöret till en smulig massa. Fördela kexsmulet i botten på glasen.
  2. Fyllning: Vispa ihop färskost och vispgrädde riktigt tjockt och krämigt med hjälp av en elvisp. Sikta ner florsocker, vaniljsocker och riv ner skalet från en lime. Vänd ihop till en jämn smet. Fördela cheesecakesmeten i glasen.
  3. Garnering: Gör en grop i cheesecakesmeten som du fyller med passionsfrukt. Täck kanterna med kokosflakes.
  4. Servera direkt eller förvara efterrätten i kylskåpet.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

5 1 Rösta
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?