Fredag och det betyder att ett nytt avsnitt av bakpodden Tillåt kakor släpps och denna vecka besvarar vi alla era frågor om cheesecakes. Frusna, obakade och bakade. Allt du undrat och allt du inte visste att du undrade. Lyssna kan du göra där poddar finns eller HÄR! Efter att vi spelade in det här avsnittet i tisdags så blev jag galet sugen på just en riktigt krämig bakad cheesecake. För som vi säger i avsnittet, så är det lite av en konst och man behöver ha vissa saker i åtanke för att lyckas med en riktigt krämig bakad cheesecake.
Jag ska vara ärlig, jag har aldrig varit i New York och jag har inte heller smakat en autentisk New York cheesecake. Det har däremot min poddkollega Emma som jag kunde rådfråga om konsistensen under tiden som jag tog fram receptet. Och vet ni vad? Hon sa att den t om nästan såg krämigare ut än en standard New York cheesecake. Krämigare är bra. Ju krämigare desto bättre om ni frågar mig.
Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm, vilket ger 10-12 generösa bitar.
Ska definitivt baka denna, älskar cheescake! Bra, mycket pedagogisk, lätt förstådd video, det tackar vi för! 👍🏾
Jag har lagt hela dan på och baka den en det blir inte helt rätt med smaken har du något tips på det jag har flöt alla ingredienser men det blir inga bra
Hejhej! Har du kikat på videon i inlägget? Där ger jag väldigt många tips 🙂
Jag har kollat på den 20 gånger men jag känner ingen smak.
Kolla så att du inte har covid man tappar oftast smak o luktsinnet. 👀
Har du gjort covid-test?
Hej! Hur långt innan servering kan man baka denna?.
upp till 2 dagar, den blir bara godare ju längre tid den får stå och gotta sig i kylen 🙂
Tack! Länken till bärkompotten funkar ej..var kan jag hitta receptet?
Hej, jag undrar om det är vanlig naturell yoghurt du använder?
Hejhej, förlåt för sent svar! Vanlig flytande naturell yoghurt ja! 🙂
Hej!
Färskosten som du använder i detta recept är det philadelphia eller?
Tacksam för snabbt svar!
hejhej! Det stämmer 🙂
kan kakan frysas?
Hejhej! Funkar utmärkt 🙂
Hej!
Vad gör yoghurt använde du?
// Helin 🙂
Hejhej, förlåt för sent svar! Vanlig flytande naturell yoghurt 🙂
Den var fantastisk! Bästa jag ätit!
Yay! Vad glad jag blir 😀
Kan man kombinera vaniljsocker med vaniljextrakt ist för vaniljpasta?:)
Absolut 🙂
Hej! Vad har man i smeten istället för vetemjöl om man vill ha glutenfri cheesecake?
Hej, tror du det blir gott med vaniljyougurt för mer vaniljsmak?
Älskar chessecake ska testa imorgon fredagsmys.
😍😍
Hej,
Har du tips på vilken yoghurt jag kan köpa som är ”rinnande”?
Hej!
Jag är ju inte Camilla Hamid,
men eftersom hon inte svarade,
tänkte jag att jag kunde hjälpa dig!
Det här kanska är för sent,
men om du fortfarande undrar,
så menar hon typ vanlig yoghurt som du kan köpa i 1 literskartongflaskor!
Några populära är Arla, Skånemejerier, och Garant!
Här är några bilder:
https://d2rfo6yapuixuu.cloudfront.net/hc6/ha6/9897850929182/7340083478277_1583790063445_master_axfood_400
🙂
Tack för ett superbra recept och förvånansvärt enkelt efter dina tips. Blev såå bra.äntligen fick jag till en just sådan cheesecake jag varit ute efter länge.
Hej hej! Förlåt för sent svar. Åh vad glad jag blir! 😍
Wow vilken ljuvlig cheesecake! Fungerar det lika bra med laktosfria produkter eller bör den göras med vanliga för bästa resultat? 🙂
Hejhej! Tack 😍 Har tyvärr inte testat göra den laktosfri själv ännu <3
Jag har bara gjort laktosfri så kan inte jämföra om det är någon skillnad, men det blir super god och krämig ☺️
[…] med krämig vaniljcheesecake och salt kolatopping. Jag har utgått från receptet på min klassiska New York cheesecake när jag gjort denna (då den är galet krämig!) och sedan toppat med en riktigt fyllig och len […]
Wow den blev riktig succé! Väldigt gott och exakt som du sa, den blir godare för varje dag som går 🥺😍
Hej! På receptet står det att man ska ha 3 ägg men på videon använder du 4 ägg. Vilket ska man följa 😊
Hejhej! Tack för att du säger till ❤️ Nu har jag korrigerat så att mängden i receptet stämmer överrens med videon 🥰
Utan konkurrens den bästa cheesecaken som någonsin gjorts! Överdriver absolut inte det minsta. Har ni sett vänner, avsnittet när Chandler och Rachel äter cheesecake från golvet för att den tappats och är för god att slängas? SÅ smakar den 👏🏻 bra jobbat Camilla!
Hahaha! Älskar det avsnittet. Tack snälla för dina fina ord! 🥰
Hej!
Jag gjorde denhär för andra gången förra veckan, men denna gång blev den tyvärr inte så bra. När jag skulle lossa den från formen upptäckte jag att botten va helt ”mosig” och mjuk, väldigt fuktig. Även de smörpapper som var under och runt cheesecaken va helt blött 😂Vad gjorde jag för fel? Hade även täckt den med plastfolie.. kan den ha varit för varm när jag satte den i kylen?
Hejhej! Det beror med största sannolikhet på att du ställde in den varm i kylskåpet men kan också vara att du ställt ångbadet för nära själva springformen. Använde du samma sorts digestivekex denna gång som förra gången? ❤️
Hej!! Min form jag har är 25cm. Tror du att receptet kommer fungera som det ska ändå? Borde man ändra på någonting i receptet?
Hejhej! Det funkar bra med en 25 cm form utan att förändra receptet ❤️
Mmmm… Mycket god! Jag toppade med en blåbärskompott och det blev toppen🫐🍋 Om möjligt ännu godare efter någon dag i kylskåpet (med kompotten på).
Hejsan! Tror du de hade funkat att halvera detta recept o göra de i en 20cm form ist? Älskar allt du gör 😍
Hejhej! Det går jättebra att göra så, se bara till att grädda den kortare tid i ugnen ❤️
Ett riktigt bra recept! Men första gången jag gjorde cheesecaken missuppfattade jag helt och la formen i ett vatten bad istället för under hehe. Men andra gången när jag gjorde helt rätt blev den super god och tog slut på en gång.
Tack, vad glad jag blir att du gillade det! 🤩
Kan man göra den i en pajform
Hejhej, en pajform är lite för låg i kanterna och det blir även svårt att få ut cheesecaken ur en sådan 🥰
Hej Camilla! Jag har följt dig på ett tag och gillar verkligen dina recept!
Men jag har inte prövat detta receptet än för att det är lite förmycket! Jag vill minska receptet och göra det till en ca 6 bitars cheesecake men jag vet inte hur jag ska räkna ut det? Kan du hjälpa mig och kunna klura ut hur mycket jag ska ha av varje ingrediens för att kunna få en cheesecake på 6 bitar istället för 10-12!
Hejhej, du kan halvera alla ingredienser och baka den i en hälften så stor springform🥰 Lycka till!
Kan man använda vanilj yoghurt har det hemma redan, eller måste jag gå köpa en naturell 😅
Det borde gå! 🤗
Bakade denna i helgen och den blev fantastiskt god!!
Vad glad jag blir 😍
Hej! Jag ska göra receptet idag i marocko! Jag har redan gjort receptet en annan gång och den var ju fantastisk! 🙂😊
Hejhej! Åh vad kul, hoppas det ska smaka! 🥰