Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
- Skala och riv morötterna fint. Blanda ihop de rivna morötterna med farinsocker och kryddor i en skål. Ställ åt sidan.
- I en annan bunke vispar du upp ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp. Tillsätt morotsrivsblandningen med oljan och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
- Sikta ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i bunken och vänd ihop till en jämn smet med slickepott.
- Häll upp smeten på plåten och bre ut den i ett jämnt lager över hela bakplåtspappret. Grädda kakan i mitten av ugnen i 10-15 minuter.
- Strö strösocker över ett nytt bakplåtspapper. Vänd kakan över bakplåtspappret. Pensla bakplåtspappret som kakan är fäst i med kallt vatten och dra försiktigt bort pappret. Låt kakan svalna helt och hållet innan du brer på frostingen.
- Vispa ihop färskost och vispgrädde riktigt krämigt med elvisp, ca 5 minuter. Sikta ner florsockret och vaniljsocker och vänd ihop till en jämn frosting.
- Bre frostingen över kakan och rulla ihop till en rulltårta. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Hej! Har du prövat att frysa denna? Ska baka inför ett kommande kalas och tänker att jag vill förbereda ett par dagar innan. Tack för en inspirerande och så bra blogg!
Hejhej! Den funkar utmärkt att frysa 😀
Har lyssnat på podavsnittet om rulltårtor. Betyder det att denna också ska rullas in i en handduk när den kommit ut ur ugnen och svalna så ihoprullad? 🙂
Precis så 😀
Hej! Behöver det vara brun farin eller kan det vara brun farin strö?
Hejhej! Båda funkar 🙂
Rullar du från kortsidan eller långsidan?
Långsidan 🙂
Tack för svar! Det är verkligen SUPERGOD och väldigt populär på kalas, men har inte riktigt fått till ihoprullet 🙈 blir (för mig) 2 bakplåtspapper och ”kakan” är så luftig så den är väldigt ömtålig och än så länge har ingen av mina rulltårtor blivit toppklass… får fortsätta träna! 🤗 tack för alla underbara recept
Hej! Ska vispgrädde vara vispad separat innan den blandad med färskosten?
Hejhej! Nej, ovispad 🙂
[…] att ni tycker om min morotsrulltårta så mycket och för att jag älskar att baka med äpplen så är det hög tid att jag tog fram […]
Vilken ost?
Philadelphia 🙂
Går det att ersätta ägget med kikärtsspad?
Hei:) Kan den gjøres uten egg?
Hejhej! Ja, använd kikärtsspad från en burk med kikärtor istället för ägg 🙂
Blev jättegod rulltårta😍 Tack för dina fina recept👌🏻🌸
Tack själv underbara du! 😀
Hej Camilla kan man använda ägg “substitute “ på nått sätt? 😘
Hejhej, förlåt för sent svar. Jag har tyvärr inte testat det själv ännu! <3
Vad kan man ha ist för färskost?
Kan man ta smörkräm?
Är den bästa rulltårtan är nog 5 st jag bakat under loppet av 3 veckor 😍❤🥰🤭🤩 och många har frågat efter receptet
Gud vad glad jag blir! TACK 😀
Alltså min blev jätte smulig. Följde allt. Varför blev det så?
Hejhej, svårt att säga. Kan det ha varit för hög värme och kanske gräddats för länge? Alla ugnar är olika. Hoppas att det blir bättre nästa gång! <3
Kan man hoppa över farinsocker
Hur många morötter ska det vara i kakan, det står inte?
Hejhej! Längst upp i ingredienslista finner du antalet, 2 stora morötter (det ska ge totalt 3 dl fint rivna morötter) Lycka till! 🥰
Någon som testat att göra den glutenfri? Om den blev bra?Känns som allt blir konstigt när jag gör glutenfritt🙈min dotter har fått det,så måste hitta lite goda grejer hon kan njuta av😀
Halloj….vilken storlek på plåten.
Hejhej, den vanliga stora plåten som kommer med ugnen ❤️
Laktosfri grädde,verkar man bara ska vispa så att det precis blir krämigt och går ihop. Vispar man för länge blir den alldeles rinnig. Tips bara så att ni inte gör som jag gjorde nyss. Så nu har jag en rulltårtsbotten,men ingen mer philadelphiaost.