Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
- Skala och riv äpplena fint. Blanda ihop de rivna äpplena med farinsocker och kryddor i en skål. Ställ åt sidan.
- I en annan bunke vispar du upp ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp. Tillsätt äppelblandningen med oljan och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
- Sikta ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i bunken och vänd ihop till en jämn smet med slickepott.
- Häll upp smeten på plåten och bre ut den i ett jämnt lager över hela bakplåtspappret. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
- Strö strösocker över ett nytt bakplåtspapper. Vänd kakan över bakplåtspappret. Pensla bakplåtspappret som kakan är fäst i med kallt vatten och dra försiktigt bort pappret. Låt kakan svalna helt och hållet innan du brer på frostingen.
- Vispa ihop färskost och vispgrädde riktigt krämigt med elvisp, ca 5 minuter. Sikta ner florsockret och vaniljsocker och vänd ihop till en jämn frosting.
- Bre frostingen över kakan och rulla ihop till en rulltårta. Servera direkt eller förvara i kylskåpet. Pudra gärna rulltårtan med florsocker.
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Väldigt god, men väldigt söt! Stämmer det att det skulle vara 3 dl socker ? Ska definitivt göra den igen men med mindre socker😍