Äppelrulltårta

Denna äppelrulltårta är fantastiskt saftig och god med rivna äpplen i kakan, kryddor som kardemumma och kanel och en fräsch färskostfyllning.

Eftersom att ni tycker om min morotsrulltårta så mycket och för att jag älskar att baka med äpplen så är det hög tid att jag tog fram recept på en likadan rulltårta fast med äpplen. Denna äppelrulltårta är saftig, kryddig och god. Sådär så att den bara smälter i munnen.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

äppelrulltårta

Äppelrulltårta

Ingredienser

Kaka:
4 små äpplen
0,5 dl farinsocker
1 tsk malen kardemumma
1 tsk malen kanel
3 ägg
3 dl strösocker
2 msk neutral olja
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Fyllning:
300 g kylskåpskall färskost
1 dl kylskåpskall vispgrädde
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
florsocker att dekorera med

Tips!

  • Gör denna äppelrulltårta glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 2,5 dl glutenfri mjölmix och 1 dl potatismjöl.

Dela receptet

Ingredienser

Kaka:
4 små äpplen
0,5 dl farinsocker
1 tsk malen kardemumma
1 tsk malen kanel
3 ägg
3 dl strösocker
2 msk neutral olja
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Fyllning:
300 g kylskåpskall färskost
1 dl kylskåpskall vispgrädde
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
florsocker att dekorera med

TIPS!

  • Gör denna äppelrulltårta glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 2,5 dl glutenfri mjölmix och 1 dl potatismjöl.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Skala och riv äpplena fint. Blanda ihop de rivna äpplena med farinsocker och kryddor i en skål. Ställ åt sidan.
  3. I en annan bunke vispar du upp ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp. Tillsätt äppelblandningen med oljan och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  4. Sikta ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i bunken och vänd ihop till en jämn smet med slickepott.
  5. Häll upp smeten på plåten och bre ut den i ett jämnt lager över hela bakplåtspappret. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
  6. Strö strösocker över ett nytt bakplåtspapper. Vänd kakan över bakplåtspappret. Pensla bakplåtspappret som kakan är fäst i med kallt vatten och dra försiktigt bort pappret. Låt kakan svalna helt och hållet innan du brer på frostingen.
  7. Vispa ihop färskost och vispgrädde riktigt krämigt med elvisp, ca 5 minuter. Sikta ner florsockret och vaniljsocker och vänd ihop till en jämn frosting.
  8. Bre frostingen över kakan och rulla ihop till en rulltårta. Servera direkt eller förvara i kylskåpet. Pudra gärna rulltårtan med florsocker.
Steg för steg

äppelrulltårta

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Skala och riv äpplena fint. Blanda ihop de rivna äpplena med farinsocker och kryddor i en skål. Ställ åt sidan.
  3. I en annan bunke vispar du upp ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp. Tillsätt äppelblandningen med oljan och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  4. Sikta ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i bunken och vänd ihop till en jämn smet med slickepott.
  5. Häll upp smeten på plåten och bre ut den i ett jämnt lager över hela bakplåtspappret. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
  6. Strö strösocker över ett nytt bakplåtspapper. Vänd kakan över bakplåtspappret. Pensla bakplåtspappret som kakan är fäst i med kallt vatten och dra försiktigt bort pappret. Låt kakan svalna helt och hållet innan du brer på frostingen.
  7. Vispa ihop färskost och vispgrädde riktigt krämigt med elvisp, ca 5 minuter. Sikta ner florsockret och vaniljsocker och vänd ihop till en jämn frosting.
  8. Bre frostingen över kakan och rulla ihop till en rulltårta. Servera direkt eller förvara i kylskåpet. Pudra gärna rulltårtan med florsocker.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Adelina
Adelina
3 years ago

Väldigt god, men väldigt söt! Stämmer det att det skulle vara 3 dl socker ? Ska definitivt göra den igen men med mindre socker😍

Tips!

  • Gör denna äppelrulltårta glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 2,5 dl glutenfri mjölmix och 1 dl potatismjöl.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?