
Smaken är pepparkaka är ju bara MAGISK. Kryddig, varm och mysig. Jag älskar mjuk pepparkaka men jag älskar mjuk pepparkaka i långpanna med mascarponefrosting ännu mer så det var på tiden att jag delade det här receptet med er.

Receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm och ger 24 generösa bitar mjuk pepparkaka i långpanna med fluffig frosting.
Mjuk pepparkaka:
200 g smör
2 msk malen kanel
1 msk malen kryddnejlika
2 msk malen kardemumma
1 msk malen ingefära
4 ägg
4 dl strösocker
5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 dl mjölk
Mascarponefrosting:
500 g kylskåpskall mascarpone
2,5 dl kylskåpskall vispgrädde
3 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
lingon och citronmeliss eller röd oxalis att dekorera med.
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck din långpanna med bakplåtspapper.
- Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner alla kryddor. Ställ åt sidan.
- I en bunke vispar du ihop ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp.
- Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
- Rör ner mjölken i det avsvalnade smöret och häll ner smörmjölksblandningen i bunken. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
- Häll upp smeten i långpanna, bre ut så att du får en jämn kaka och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter eller tills den är helt genomgräddad.
- Låt kakan svalna i rumstemperatur under tiden som du gör frostingen.
- I en bunke vispar du ihop mascarpone och vispgrädde riktigt tjockt och krämigt med elvisp.
- Sikta ner florsocker och vaniljsocker i bunken. Vänd försiktigt ihop till en jämn frosting med slickepott.
- Bre ut frostingen på kakan, toppa med lingon och citronmeliss eller röd oxalis. Skär upp i bitar, servera och njut eller förvara kakan i kylskåpet täckt med plastfolie.
TIPS!
- Gör kakan glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 7 dl glutenfri mjölmix.
Detta receptet som du just nu visat va bra för glutenfria ja blev tte glad för de, kan du göra de fler gånger
Tack på förhand
Kan man frysa kakan??? 🙂
Funkar utmärkt 🙂
Fryser man då själva pepparkakan och har på mascarpone blandningen när man tar upp kakan eller fryser man allt?
Kan man byta ut kryddorna mot färdig pepparkakskrydda? O i så fall hur mycket? 😮
yes, lika mycket pepparkakskrydda som det är totalt i receptet 🙂
Så 6 msk pepparkakskrydda? 🙈
Yes 🙂
Kan jag byta ut mascarponen mot laktosfri philadelphiaost?
Det kan man 🙂
Hur göra den vegansk?
Har inte testat än <3
Kan man göra den i muffinsformar istället? Hade tänkt i göra pepparkaksmuffins🤤
Kan man göra receptet i brödform?
Yes, då är det bara att halvera receptet! 🙂
Kan man göra det i muffinsformar ?
Absolut 🥰
Låter supergott😍 Kan man byta ut mjölk mot gräddfil?
Det kan man 😍
hur länge håller den i kylen tror du?
Minst 4 dagar ❤️
Den är en dröm! Bakade den till förra årets julfirande och kommer göra även i år 😍
Vad glad jag blir att du gillar den! 🥰
Funkar det att ha lingongrädde till istället?
Det går fint att byta ut till det man önskar ❤️ Hoppas det ska smaka!
Hej!
Kan man frysa den med med toppingen på?
Hej. I videons säger du ”35-40” min och i receptet står det ”30 min”. Har noterat att det är såhär på flera av dina recept, att det är olika i videon och i texten. Förstår att det skiljer sig åt men det är lite förvirrande när det är så stora skillnader. 😊
Stämmer det att det blir 6 matskedar pepparkakskrydda?