Mjuk pepparkaka i långpanna med mascarponefrosting

146 röster
mjuk pepparkaka med frosting
Saftig, kryddig och mjuk pepparkaka med fluffig mascarponefrosting som bakas i långpanna.

Smaken är pepparkaka är ju bara MAGISK. Kryddig, varm och mysig. Jag älskar mjuk pepparkaka men jag älskar mjuk pepparkaka i långpanna med mascarponefrosting ännu mer så det var på tiden att jag delade det här receptet med er.

mjuk pepparkaka med frosting

Receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm och ger 24 generösa bitar mjuk pepparkaka i långpanna med fluffig frosting.

Mjuk pepparkaka:

200 g smör

2 msk malen kanel

1 msk malen kryddnejlika

2 msk malen kardemumma

1 msk malen ingefära

4 ägg

4 dl strösocker

5 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

1 nypa salt

2 dl mjölk

Mascarponefrosting:

500 g kylskåpskall mascarpone

2,5 dl kylskåpskall vispgrädde

3 dl florsocker

1 msk vaniljsocker

lingon och citronmeliss eller röd oxalis att dekorera med.

I videon ovan visar jag & Antonija Mandir steg för steg hur man bakar mjuk pepparkaka i långpanna med frosting!
mjuk pepparkaka i långpanna
Steg för steg bilder på hur man bakar saftig mjuk pepparkaka i långpanna med fluffig mascarponefrosting.

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck din långpanna med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner alla kryddor. Ställ åt sidan.
  3. I en bunke vispar du ihop ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp.
  4. Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  5. Rör ner mjölken i det avsvalnade smöret och häll ner smörmjölksblandningen i bunken. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
  6. Häll upp smeten i långpanna, bre ut så att du får en jämn kaka och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter eller tills den är helt genomgräddad.
  7. Låt kakan svalna i rumstemperatur under tiden som du gör frostingen.
  8. I en bunke vispar du ihop mascarpone och vispgrädde riktigt tjockt och krämigt med elvisp.
  9. Sikta ner florsocker och vaniljsocker i bunken. Vänd försiktigt ihop till en jämn frosting med slickepott.
  10. Bre ut frostingen på kakan, toppa med lingon och citronmeliss eller röd oxalis. Skär upp i bitar, servera och njut eller förvara kakan i kylskåpet täckt med plastfolie.

TIPS!

  • Gör kakan glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 7 dl glutenfri mjölmix.
Prenumerera
Notis om
guest
13 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lisbeth
Lisbeth
4 månader sedan

Detta receptet som du just nu visat va bra för glutenfria ja blev tte glad för de, kan du göra de fler gånger
Tack på förhand

Sofie
Sofie
4 månader sedan

Kan man frysa kakan??? 🙂

Elli
Elli
4 månader sedan

Kan man byta ut kryddorna mot färdig pepparkakskrydda? O i så fall hur mycket? 😮

Maria
Maria
Svara på  Camilla Hamid
3 månader sedan

Så 6 msk pepparkakskrydda? 🙈

Malin
Malin
3 månader sedan

Kan jag byta ut mascarponen mot laktosfri philadelphiaost?

Felicia
Felicia
3 månader sedan

Hur göra den vegansk?

Sofia
Sofia
3 månader sedan

Kan man göra receptet i brödform?

13
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x