Just nu befinner jag mig i en lite lyckobubbla. Känslan av att vara tillbaka i sitt eget kök efter hela 3 veckor är helt magisk! Listan jag har hunnit skapa sen dess på alla mina nya receptidéer har också blivit riktigt lång och det ska bli så kul att få vecka dessa till liv framöver. Något annat jag har saknat är svensk fika. På riktigt, det finns nog inget som slår klassisk svensk fika. Chokladbollar, semlor, kanelbullar och KLADDKAKOR! OM jag har saknat kladdkakor? Ni skulle bara veta…
Och mitt första kladdkaka-projekt efter ”semestern” (ja, ni vet semester kan man nog ändå aldrig helt och hållet ta haha) är denna goding! En magiskt god mjölkchokladkladdkaka. Längre namn och godare kladdkaka får man leta efter. I vanliga fall föredrar jag mörk choklad framför mjölkchoklad men den här kladdkakan smakar mjölkchoklad utan att vara sådär sötsliskig.
Trots min kladdkaka-abstinens så lyckades jag faktiskt att hålla mig från att äta den direkt och istället låta den vila i kylskåpet under natten. Kladdigheten nådde perfektion och jag tror inte att den här kladdkakan kommer lyckas hålla sig i kylen särskilt länge innan den kommer ätas upp. Kanske sparar en bit till min man..eller nä jag äter nog hela själv.
Receptet bakade jag i en rund form med avtagbara kanter som har diametern 20 cm, vilket ger ca 6-8 bitar.
Ingredienser:
100 g smör
100 g mjölkchoklad
1 dl strösocker
2 dl brunt farinsocker strö
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 krm salt
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader. Täck botten av formen med bakplåtspapper
- Hacka mjölkchokladen grovt och smält ihop tillsammans med smöret i microvågsugnen i 30-sekundersintervaller. Blanda mellan uppvärmningarna så att det blir en jämn smet.
- Blanda ihop den smälta smörchokladen försiktigt med resten av ingredienserna bara precis tills de gott ihop.
- Häll upp smeten i formen och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 17 minuter. Låt svalna helt innan servering, allra helst i kylskåpet över natten.
Är det skillnad på tiden när det gäller varmluftsugn ?
Ja, du kan läsa mer om det här: https://mykitchenstories.se/varmluftsugn-vs-vanlig-ugn/ 🙂
Gör de nåt om de e mörk choklad
Det går bra att använda det ☺️