Minipavlova med vit chokladfluff & lemon curd

94 röster
minipavlova
Dessa minipavlova är så drömmiga med sin segmjuka maräng, fluffiga vita chokladgrädde, lemin curd och färska bär och frukter.

Alltså dessa minipavlova kan vara en av de ljuvligaste efterrätter man kan föreställa sig. Jag ska göra mitt bästa för att försöka återskapa känslan i ord men det är verkligen i stunder som dessa som jag önskar att jag bara kunde bjuda er på små smakprover direkt genom skärmen.

Frasiga och lite segmjuka marängskålar fyllda med vit chokladfluff, lemon curd och färska bär och frukter. Visst låter det gott? Det ÄR det.

mini pavlova
marängskålar

Dessutom är det här en perfekt efterrätt att förbereda dagen innan. Du kan nämligen göra precis alla delar i receptet upp till två dagar innan servering och bara sätta ihop precis när det är dags att servera. Hur bra?!

Receptet ger 8 portioner minipavlova med vit chokladfluff och lemon curd.

Vit chokladfluff (förbereds med fördel kvällen innan):

150 g vit choklad

2 dl vispgrädde

Lemon curd:

5 äggulor från stora ägg

2 hela stora ägg

saft och skal från 3 citroner

1 dl strösocker

50 g kallt smör

Marängskålar:

3 stora äggvitor (storlek L på äggen)

1 dl strösocker

2 dl florsocker

färska bär och frukter av valfri sort att dekorera med

Steg för steg – bilder på hur man gör mini pavlova
Steg för steg – bilder på hur man gör lemon curd.

Gör såhär:

  1. Vit chokladfluff: Grovhacka den vita chokladen. Lägg det i en kastrull tillsammans med vispgrädde. Smält ihop försiktigt på låg värme under omrörning tills det blivit en jämn smet. Häll upp fluffsmeten i en bunke av glas eller metall och låt stå i kylen i minst 4h, helst över natten.
  2. Lemon curd: Lägg äggulor, ägg, rivet citronskal, citronsaft och strösocker i en värmetålig skål eller bunke av metall.
  3. Häll upp ca 1 dl vatten i en kastrull. Låt vattnet sjuda på medelvärme med bunken ställd på kastrullens öppning. Rör om hela tiden, ca 5 minuter, tills krämen tjocknat och fått samma konsistens som en bearnaisesås.
  4. Ta bort bunken från värmen. Skär smöret i bitar och rör ner det i den varma lemon curden tills den smält helt.
  5. Häll upp curden i en lufttät burk och låt svalna innan du har på locket och ställer i kylskåpet för att svalna helt och hållet, minst 1 timme.
  6. Marängskålar: Sätt ugnen på 100 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  7. Vispa äggvitorna till ett fast skum med elvisp i en bunke av glas eller metall. Tillsätt strösockret, lite i taget under fortsatt vispning tills du får en fast och blank maräng.
  8. Sikta ner florsockret och vänd försiktigt ihop till en jämn och tjock marängsmet med slickepott.
  9. Spritsa eller klicka ut marängsmeten på en plåten. Grädda skålarna i mitten av ugnen i ca 1,5h. Stäng av ugnen men låt plåten stå kvar i ugnen på eftervärme i minst 1h.
  10. Vispa upp chokladfluffet med elvisp på låg hastighet direkt när du tagit ut det ur kylen.
  11. Fyll varje marängskål med lemon curd, sedan med vit chokladfluff och till sist färska frukter och bär!
Prenumerera
Notis om
guest
26 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Elisabeth
Elisabeth
3 månader sedan

Skal sjokoladefluffen piskes opp før den brukes? ☺️

Alexandra
Alexandra
3 månader sedan

Skulle vilja veta hur man sätter ihop den 🤔 ska man vispa den vita chokladen med grädde sen?

Viktoria
Viktoria
3 månader sedan

Hej Camilla !!
Detta såg så fint och gott ut , måste verkligen testa detta men blir lite orolig hur man gör marängskålarna ?
Det ska vara en botten på dem ?
Mvh Viktoria

Kim
Kim
3 månader sedan

Låter som en dröm, men behöver man inte vispa chokladfluffet alls?

G.H
G.H
3 månader sedan

Det blir nyårsdesserten här! 😋 Hur kommer det sig att det ska vara glas eller metallskål till marängen? Fungerar det inte med plastbunke?

En fråga till.. vispgrädden ska alltså inte vispas innan den varit i kylen med chokladen?

Johanna
Johanna
3 månader sedan

Hur gör jag om jag inte har eftervärme i ugnen? Slår jag av min sätts fläkten på tills den är kall.

annica
annica
3 månader sedan

Hej hur många gram äggvita är det man ska ha i?

Vanja
Vanja
3 månader sedan

Hej, ungefär hur stora ska marängskålarna vara i diameter och höjd?

Last edited 3 månader sedan by Vanja
Emelie
Emelie
3 månader sedan

Hej! Ser smarrigt ut! Detta blir nyårsdessert! Har gjort chokladfluffen. Kan man göra lemoncurden också dagen innan? Hur är det med marängen? Göra den bäst morgonen före servering? Mvh Emelie

Vanja
Vanja
3 månader sedan

Hej igen, några av mina skålar liksom ramlar ihop på en sidan. Vad kan det bero på? Ser också att dina är helt vita. Mina är lite ljusbruna redan efter 45 min. Är det för varmt?

Gema
Gema
3 månader sedan

Går att göra maräng palova en dag innan sen dagen efter fyllningen

Vanja
Vanja
Svara på  Gema
3 månader sedan

Jag har förberett allt idag så att det bara är att sätta ihop det imorrn. Tror tom att det är bra.

Gema
Gema
Svara på  Vanja
3 månader sedan

Tack för svaret 😘

Ana
Ana
3 månader sedan

Måste man ha florsocker? Vad gör det med marängen?

Last edited 3 månader sedan by Ana
Beatrice
Beatrice
3 månader sedan

Gjorde dessa till nyår och fick bra betyg av alla. Riktigt goda med en bra blandning av söt och syrligt. Jag valde att ha passionsfrukt på toppen, smarrigt! 🙂

26
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x