Jag är så glad över att jag fått tillbaka min feeling för att baka tårtor och det är nog tack vare att jag ätit så många goda tårtor den senaste tiden som inspirerat mig massor. Dagens tårtbak blev den här ljuvligt goda och dessutom glutenfria mandeltårtan med vaniljkräm, hallonsylt och mjölkchokladganache. Snälla smaker som samtidigt inte blir tråkiga. Precis så som jag älskar det!
Till det här receptet behöver du ingen springform. Smeten till bottnarna spritsar du ut på bakplåtspapper. Hur smidigt som helst! Jag ritade mina rundlar till cirklar med diameter på 23 cm, vilket ger en generös tårta på 10-12 bitar.
Om man även vill göra den laktosfri, går de bra att bara använda laktosfritt smör, mjölk och vispgrädde utan att ganaschen eller vaniljkrämen blir dålig?
Hejhej, har inte hunnit pröva detta själv ännu men om du prövar dig på det får du gärna berätta hur det gick
Hej
Jag såg din fråga.. Har själv gjort den laktosfri och det gick jättebra. Jag brukar köpa grädden på Willys då dom har 40% laktosfri grädde
/Carina
Hej,
Kan man göra tårtan dagen innan den ska serveras? Klarar den sig över natten i kylskåp?
Hejhej, ursäkta sent svar! Absolut