Lyckas med cake pops!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=obZNVPoNyIU]
Jag tror jag får minst 10 meddelanden i veckan på instagram, facebook och mailen om en och samma sak: Hur lyckas man med cake pops? Vad är hemligheten bakom att få goda cakepops med en snygg och jämn finish som faktiskt sitter kvar på pinnen eller sugröret? Och nu har jag äntligen fixat en ordentlig beskrivning av alla mina tips och trix om hur man lyckas med cake pops i min allra första (ordentliga) Youtube-video!

5780AA2A-660F-4E03-9A30-6425DDF57F74.jpegNi som har följt mig sen start vet att jag ju faktiskt egentligen har haft en Youtube-kanal hela tiden men där har jag bara laddat upp superkorta videos väldigt oregelbundet och faktiskt inte alls de senaste två åren. Men ett av mina mål det här året är att börja ladda upp ordentliga bake along videos på Youtube och nu är planen att ladda upp en gång i veckan, varje onsdag. Jag är supertaggad inför det här och samtidigt tycker jag att det är lite läskigt och nervöst såklart men allra mest är det bara jätteroligt!

Ljudet är kasst och jag kan typ ingenting om att filma, prata och baka samtidigt haha men jag älskar att lära mig nya saker och jag hoppas på att ni vill följa med på den här resan med mig. Ni får jättegärna lämna all konstruktiv kritik ni har till mig, ris som ros! Allt är uppskattat 🙂

Tillbaka till cake popsen! Exakt hur man gör ser ni i videon ovan och i det här inlägget hittar ni exakta mått för det receptet jag använde för kakan och frostingen.

Ingredienser (saftig chokladkaka):

75 g smör

0,5 tsk vaniljsocker

1 dl vatten

1,5 dl mjölk

1 ägg

3 dl vetemjöl

1 dl kakao

1 tsk bikarbonat

1 tsk bakpulver

2,5 dl strösocker

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Tillsätt vaniljsocker, vatten, mjölk och ägg till smöret.
  4. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och socker, och sikta ner i smörblandningen.
  5. Vispa till en slät smet.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  7. Låt kakan svalna ordentligt för att sedan smula den för hand eller med elvisp. Det behöver inte vara väldigt finsmulat men inga stora klumpar ska finnas kvar.

Nu behöver du göra frostingen som kommer att göra kaksmulorna till en tjockare smet som går att rulla till bollar. Du kan använda vilken frosting du vill men till dessa använde jag mjölkchokladfrosting. Till den behöver du:

100 g mjölkchoklad
100 g philadelphia ost
25 g smör
25 g florsocker

Gör såhär:

  1. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro med 30 sekunders intervaller mellan vilka du rör om. Låt svalna ordentligt.
  2. Vispa ihop färskost, smör och florsocker.
  3. Rör ner den avsvalnade chokladen och vispa upp till en fluffig forsling.
  4. Vispa nu ihop frostingen med kaksmulorna tills allt har blandat sig och låt smeten vila i kallt i ca 30 minuter. Så länge gör du iordning en plåt eller bricka (denna behöver vara i storleken att det får plats i kyl/frys) som du klär med bakplåtspapper.
  5. Nu börjar det roliga! Rulla bollar av kaksmeten – en bra storlek att förhålla sig till är 3 cm i diameter. Placera dem på den bakplåtspappersbeklädda plåten eller brickan och låt vila i frys i ytterligare 30 minuter.
  6. Smält så länge ca 300 g vit choklad i mikro med 30 sekunders intervaller eller i vattenbad. Ta sedan ut bollarna ur frysen, nu ska de fästas på sugrören. Det gör du genom att doppa ena änden av sugröret i den vita chokladen, ca 1 cm in på sugröret och sedan trycker du in denna ände i chokladbollen.
  7. Ställ sedan bollen på bakplåtspappret med sugröret uppåt (Bakplåtspappret kan ha blivit lite kladdigt och då brukar jag lägga de med sugrör på ett nytt papper).
  8. När den vita chokladen på bollarna verkar ha stelnat är det dags att täcka cake popsen med vit choklad. Det gör du genom att doppa bollen i den vita chokladen när du håller i sugröret och rotera tills hela bollen är täckt med choklad.
  9. För att få ett jämnt lager kan du försiktigt stöta sugröret med en kniv eller spatel medans du håller bollen över skålen med vit choklad. Även här är det bra att rotera sugröret mellan fingrarna. Den vita chokladen torkar ganska snabbt om lagret är tunt och jämnt, så håll den uppe tills du känner att den börjar stelnat innan du ställer tillbaka cake popsen på bakplåtspappret.
  10. Om du vill dekorera dina cake pops med t.ex strössel ska detta göras i detta skede innan chokladen hunnit stelna för att dekorationen ska fästa bra. Upprepa den här proceduren för alla dina cake pops och låt sedan stå kallt innan servering.
Prenumerera
Notis om
guest
14 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Susanne
Susanne
3 månader sedan

Håller nu på att baka efter ditt recept Cake pops som ser smarriga ut. Ska kakan bara vara i i ugnen 15 min? Tog ut den nu efter 16-17 min…den känns lite kladdig… Du har verkligen 8härliga recept ute. Här ska det bakas 🙂

Fereshteh
Fereshteh
3 månader sedan

Hej
Tack så mycket för receptet. Hur länge kan man behålla dem? Ska behålla man dem i kylen?😊

Fereshteh
Fereshteh
Svara på  Camilla Hamid
3 månader sedan

I kylen?😊

sara
sara
3 månader sedan

Hej,
Tack så mycket för receptet, jag hade tänkt och göra mina cake pops med redvelet men då undrar jag vilken frosting ät bäst då? Kan jag använda din men skippa chokladen eller ska jag tillsätta vitchoklad iställlet?

Ritchelle
Ritchelle
1 månad sedan

Hej! Hur många cake pops blir det ungefär på detta recept? Tack❤

Ritchelle
Ritchelle
Svara på  Camilla Hamid
1 månad sedan

Tack så mycket!🥰 Ska göra dem idag för min dotters 6 årskalas på lördag😊

Evelina
Evelina
3 dagar sedan

Hej!
Är det sugrör utav papper du använder?Isåfall vart kan man köpa de?Tänkte baka cake pops till min sons kalas nu på lördag så hinner inte beställa på nätet.

Carina Eliasson
Carina Eliasson
2 dagar sedan

Har sett på amerikanska sidor att dom tillför några vita flingor i den smälta chokladen (för att det ska vara lättare att doppa cake popsen ?? ) vad är det för något? Ska jag tillsatta olja i chokladen istället?
Kram Carina

14
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x