Lyckas med cake pops!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=obZNVPoNyIU]
Jag tror jag får minst 10 meddelanden i veckan på instagram, facebook och mailen om en och samma sak: Hur lyckas man med cake pops? Vad är hemligheten bakom att få goda cakepops med en snygg och jämn finish som faktiskt sitter kvar på pinnen eller sugröret? Och nu har jag äntligen fixat en ordentlig beskrivning av alla mina tips och trix om hur man lyckas med cake pops i min allra första (ordentliga) Youtube-video!

5780AA2A-660F-4E03-9A30-6425DDF57F74.jpegNi som har följt mig sen start vet att jag ju faktiskt egentligen har haft en Youtube-kanal hela tiden men där har jag bara laddat upp superkorta videos väldigt oregelbundet och faktiskt inte alls de senaste två åren. Men ett av mina mål det här året är att börja ladda upp ordentliga bake along videos på Youtube och nu är planen att ladda upp en gång i veckan, varje onsdag. Jag är supertaggad inför det här och samtidigt tycker jag att det är lite läskigt och nervöst såklart men allra mest är det bara jätteroligt!

Ljudet är kasst och jag kan typ ingenting om att filma, prata och baka samtidigt haha men jag älskar att lära mig nya saker och jag hoppas på att ni vill följa med på den här resan med mig. Ni får jättegärna lämna all konstruktiv kritik ni har till mig, ris som ros! Allt är uppskattat 🙂

Tillbaka till cake popsen! Exakt hur man gör ser ni i videon ovan och i det här inlägget hittar ni exakta mått för det receptet jag använde för kakan och frostingen.

Ingredienser (saftig chokladkaka):

75 g smör

0,5 tsk vaniljsocker

1 dl vatten

1,5 dl mjölk

1 ägg

3 dl vetemjöl

1 dl kakao

1 tsk bikarbonat

1 tsk bakpulver

2,5 dl strösocker

Gör såhär:

 1. Sätt ugnen på 175 grader.
 2. Smält smöret i en kastrull.
 3. Tillsätt vaniljsocker, vatten, mjölk och ägg till smöret.
 4. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och socker, och sikta ner i smörblandningen.
 5. Vispa till en slät smet.
 6. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
 7. Låt kakan svalna ordentligt för att sedan smula den för hand eller med elvisp. Det behöver inte vara väldigt finsmulat men inga stora klumpar ska finnas kvar.

Nu behöver du göra frostingen som kommer att göra kaksmulorna till en tjockare smet som går att rulla till bollar. Du kan använda vilken frosting du vill men till dessa använde jag mjölkchokladfrosting. Till den behöver du:

100 g mjölkchoklad
100 g philadelphia ost
25 g smör
25 g florsocker

Gör såhär:

 1. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro med 30 sekunders intervaller mellan vilka du rör om. Låt svalna ordentligt.
 2. Vispa ihop färskost, smör och florsocker.
 3. Rör ner den avsvalnade chokladen och vispa upp till en fluffig forsling.
 4. Vispa nu ihop frostingen med kaksmulorna tills allt har blandat sig och låt smeten vila i kallt i ca 30 minuter. Så länge gör du iordning en plåt eller bricka (denna behöver vara i storleken att det får plats i kyl/frys) som du klär med bakplåtspapper.
 5. Nu börjar det roliga! Rulla bollar av kaksmeten – en bra storlek att förhålla sig till är 3 cm i diameter. Placera dem på den bakplåtspappersbeklädda plåten eller brickan och låt vila i frys i ytterligare 30 minuter.
 6. Smält så länge ca 300 g vit choklad i mikro med 30 sekunders intervaller eller i vattenbad. Ta sedan ut bollarna ur frysen, nu ska de fästas på sugrören. Det gör du genom att doppa ena änden av sugröret i den vita chokladen, ca 1 cm in på sugröret och sedan trycker du in denna ände i chokladbollen.
 7. Ställ sedan bollen på bakplåtspappret med sugröret uppåt (Bakplåtspappret kan ha blivit lite kladdigt och då brukar jag lägga de med sugrör på ett nytt papper).
 8. När den vita chokladen på bollarna verkar ha stelnat är det dags att täcka cake popsen med vit choklad. Det gör du genom att doppa bollen i den vita chokladen när du håller i sugröret och rotera tills hela bollen är täckt med choklad.
 9. För att få ett jämnt lager kan du försiktigt stöta sugröret med en kniv eller spatel medans du håller bollen över skålen med vit choklad. Även här är det bra att rotera sugröret mellan fingrarna. Den vita chokladen torkar ganska snabbt om lagret är tunt och jämnt, så håll den uppe tills du känner att den börjar stelnat innan du ställer tillbaka cake popsen på bakplåtspappret.
 10. Om du vill dekorera dina cake pops med t.ex strössel ska detta göras i detta skede innan chokladen hunnit stelna för att dekorationen ska fästa bra. Upprepa den här proceduren för alla dina cake pops och låt sedan stå kallt innan servering.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Lyckas med cake pops!

Ingredienser

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
48 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Susanne
Susanne
3 years ago

Håller nu på att baka efter ditt recept Cake pops som ser smarriga ut. Ska kakan bara vara i i ugnen 15 min? Tog ut den nu efter 16-17 min…den känns lite kladdig… Du har verkligen 8härliga recept ute. Här ska det bakas 🙂

Laila
Laila
Svara till  camillahamid
3 years ago

Det tog min ugn (2017) 25 min innan kakan blev något fast

Fereshteh
Fereshteh
3 years ago

Hej
Tack så mycket för receptet. Hur länge kan man behålla dem? Ska behålla man dem i kylen?😊

Fereshteh
Fereshteh
Svara till  camillahamid
3 years ago

I kylen?😊

sara
sara
3 years ago

Hej,
Tack så mycket för receptet, jag hade tänkt och göra mina cake pops med redvelet men då undrar jag vilken frosting ät bäst då? Kan jag använda din men skippa chokladen eller ska jag tillsätta vitchoklad iställlet?

Ritchelle
Ritchelle
3 years ago

Hej! Hur många cake pops blir det ungefär på detta recept? Tack❤

Ritchelle
Ritchelle
Svara till  camillahamid
3 years ago

Tack så mycket!🥰 Ska göra dem idag för min dotters 6 årskalas på lördag😊

Evelina
Evelina
3 years ago

Hej!
Är det sugrör utav papper du använder?Isåfall vart kan man köpa de?Tänkte baka cake pops till min sons kalas nu på lördag så hinner inte beställa på nätet.

Carina Eliasson
Carina Eliasson
3 years ago

Har sett på amerikanska sidor att dom tillför några vita flingor i den smälta chokladen (för att det ska vara lättare att doppa cake popsen ?? ) vad är det för något? Ska jag tillsatta olja i chokladen istället?
Kram Carina

Sara
Sara
3 years ago

Hej! Tack för bra recept! Tog några chokladkakor för att lyckas smälta den vita chokladen utan att det blev cement 😂 men jag undrar om du har ngt tips på om man kan göra den tunnare? Jag tycker det är svårt att få det jämt på och vill även ha en tunnare yta så det inte blir så tjockt lager av den vita chokladen. Tack på förhand 💕Sara

Madalia
Madalia
3 years ago

Kan man köpa färdig kaka? Isåfall vilken kaka blir godast?

Minou
Minou
Svara till  camillahamid
2 years ago

Eller t ex oreo, vilka småkakor eller kakor som helst. Kollade på en gratis kurs på Craftsy nyligen och blev intresserad av att laga cake pops. Ha ha bättre sent en aldrig. Man kan ju göra dem hur vackra, söta eller enkla som helst vad beträffar dekorationerna. Camillas recept verkar jättebra. Kolla hennes YouTube!

polly jean
polly jean
Svara till  Madalia
2 years ago

jag brukar använda ballerina kex när jag inte orkar baka kakan. för mig går det jätte bra med dom. vet att mitt svar är 6 månader försenat, men skrev ändå.

Arwa Alkasem
Arwa Alkasem
3 years ago

Kan jag ha dem i kylen bara 1 dag och ca 5 timmar? Dunder recept också 🤩

Erica
Erica
Svara till  camillahamid
2 years ago

Kan man ha dem i frys ? OM .. när man tar fram dem från frysen lägger man på chokladen eller kan man lägga in dem helt färdiga med topping och strössel i frysen ? ♥️ Mvh

Arjeta
Arjeta
2 years ago

Hej! Kan man frysa in cakepopsen och doppa de i choklad vid annat tillfälle?

hejj
2 years ago

riktigt goda! rekommenderar verkligen att ni gör detta.

Lena
Lena
2 years ago

Hej. Ska göra dessa till dop på söndag. Kan man förvara dem liggandes i burkar?

Sofia
Sofia
2 years ago

Hej, använder du varmluftsugn eller över och under värme? De tog nämligen extremt lång tid för mig att få kakan fast så tänkte om du kanske använde varmluft? I övrigt en fantastisk god kaka. 🙂

AliciA
AliciA
2 years ago

Vet inte om det är min ugn det är fel på, kakan har varit inne i 30 min nu och den är fortfarande super lös. Min ugn är dock från tidig 90 tal, haha.

Theresia
Theresia
2 years ago

Hej!
Jag tänkte ge mig på att göra dina cake pops inför ett 1 års kalas 😊 Kalaset är om två veckor, kan man göra själva bollarna utan att doppa i chokladen nu och frysa in dom i två veckor?

Halima Hersi
2 years ago

Älskar din recept om cake pops blev så goda 😊

Maya Ackeryd Tivner
Maya Ackeryd Tivner
1 year ago

Hur många cake pops blir det?❤️

Dina Sanchez
Dina Sanchez
1 year ago

Hej, kan man byta ut 1ägg i kakan till något annat? Barn med allergi här hemma🌸

Veronica
Veronica
1 year ago

Hej! Kan man använda samma recept fast med glutenfritt mjöl?

Ulrika
Ulrika
1 year ago

Gjorde dessa cake pops till min dotters 5 årskalas. Blev succé! Både barn och föräldrar älskade dem. Kakan är så saftig och det är lyxigt gott och så mycket roligare att äta från en pinne.

Precis som några redan påpekat – min kaka var också lös efter 15 minuter, tog nästan dubbla tiden i min varmluftsugn att få den klar.

Det är bra med många händer som hjälper till att doppa cake popsen då det tar ett tag att få klara. Också bra med någon form av stativ/ställning så att man kan ställa cake popsen på tork. Att ställa cake popsen i en skål med socker funkar också.

Tusen tack för ett kanonrecept Camilla! Dessa var så goda! Jag har sparat några i frysen att ta fram senare.

Last edited 1 year ago by Ulrika
Jenny
Jenny
6 months ago

Jag fick ha min inne i ca 30 min, den var alldeles finnig efter bara 15 minuter. Ska bli spännande att fortsätta, barnen är så taggade på detta 😊

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?