En riktigt krämig och god Lotus Biscoff cheesecake som bakas utan ugn och som bara smälter i munnen.
Ok, så för ungefär ett år sedan så tjatade mina vänner hål i huvudet på mig om “cookie butter” som de ätit i belgien och som de så gärna ville att jag skulle baka med. Grunden till detta cookie butter är Lotus kex – ett kex som finns i de flesta mataffärer och som smakar som en kombination mellan digestivekex och pepparkaka med en kolaton i smaken. Kexen är dö-goda men själva cookie butter som är en nutellaversion av dessa kex är svårt att få tag på i Sverige. Nu tog jag äntligen tummen ur, beställde en massa biscoff spread och bestämde mig för att baka en cheesecake. Och alltså HERREGUD jag förstår varför mina vänner tjatat. Biscoff spread är FARLIGT gott att äta med sked som den är. Man kan liksom inte sluta…. Så det kommer nog bli några sånna recept framöver haha!
Spröd kexbotten gjord på Lotuskex, krämig vaniljcheesecake, biscoff spread topping, vispgrädde, kolasås och lotuskex-smulor. Ja, ni förstår denna cheesecake skojar man inte bort. Ni bara måste testa!
Vad tror du om att blanda glutenfria degistive med lite glutenfria pepparkakor till bottnen om man vill göra den glutenfri?
Hejhej! Vilken toppenidé! Dubblera mängden kex men behåll mängden smör i så fall, då glutenfria kex drar tills sig mindre smör. Lägger gärna till detta som ett glutenfritt tips i receptet 😍
👍🏻
Då ska jag genast se till att baka denna
Hej Camilla kan man ha Philadephiaost ist?
Hejhej! Ja 😍
Låter underbart gott men blir ju en väldigt dyr cheesecake med toppingen. Går den att ersätta med något annat?
blir förstås inte samma smak då men du kan toppa med nutella eller en kolatopping istället
Jag skulle verkligen rekommendera att toppa kakan med dulce de leche istället för biscoff spred:)
Jag har sett i min lokala matbutik att Biscoff nu även finns som dubbla kex med sån där biscoff-kräm emellan. De skulle nog också var supergoda att använda som botten 😍
Omg! Låter som en riktigt bra idé! 😀
Var kan man få tag på lotus biscoff spread?
Det finns på Coop forum nu för tiden 😊
Kan jag lägga jordnötsmor istället för lotus biscoff spread föratt jag inte kan hitta det?
Det funkar 🙂
Jag älskar lotus kakor kommer absolut testa detta recept
Visst är dem goda? 😍 Hoppas det ska smaka!
Vad kan man använda istället för lotus biscoff spread
Åh finns ingen motsvarighet till exakt det men det kan vara gott att ha dulce de leche på 😍
Hej Camilla!
Om man använder dulce de leche på, ska man hälla över det innan kylen och sedan toppa med grädde och kex? Eller ska man vänta med dulce lechen till efter den stått i kylen?
Hej Camilla,
Om man använder dulche de leche istället för lotus biscoff spread ska man ha den i micro på 30sek där med? 🙂
Min stelnade inte? Vad har jag gjort för fel?
Hejhej! Oftast beror det på att man inte vispat färskost och vispgrädde tillräckligt tjock med elvisp eller att man varit för hårdhänt när man haft i florsockret ❤️
Min blev lite för söt hur ska jag bryta ner sötman? Har inte dekorerat den än
Hejhej! Kanske lite sälta i biscoffkrämen? Alternativt toppa med syrliga bär ❤️
Hej! Jag gjorde denna men fyllningen blir så rinnig, lät den stå i kylen i flera timmar men ändå så rinner smeten direkt när den börjar smälta lite. Gick knappt att skära ut en bit. Vad gör jag för fel? Kan man tillsätta gelatin så den håller sig? 🤗
Hejhej! Oftast beror det på att man inte vispat färskost och vispgrädde tillräckligt tjockt. Konsistensen ska bli riktigt, riktigt tjock. Man får vispa i några minuter innan den blir så ❤️
Hur tror du man kan få med biscoff spread i snittar/kakor? I degen, ringla över? Vill så gärna ha snittar med biscoff spreaden men ingen aning hur jag skall gå till väga :’)
Jag skulle använda det till att ringla över 😍
Ja ska baka denna med har färdig smulad biscoff kex, du har skrivit 30 st biscoff kex. Men hur många gram blir de?
Tack i förhand.
Hejhej! Ett paket biscoff på 250g innehåller 32 kakor ❤️
Lotus Biscoff spread finns det att köpa i Sverige? Kakorna har vi på den lokala Ica butiken, och äter med jämna mellanrum. Men spread har jag tyvärr inte sett😕
Finns köpa online typ cdon.com 🥰
I’m du bor i Malmö, så kan du gå till loco food och gå till spread-sektionen. Köpte min där😍
Hej! Smälter den om den står ute länge?
Hejhej, beror på hur länge. Då den endast är kylskåps kyld så borde det inte vara några problem att ha den ute 😊
Hej! Låter fantastiskt gott och ska absolut testas. Du kommer snart att kunna köpa Spread på Coop och Citygross😀
Tack för tipset! 😊
Jättegott!!! 😍❤️👌👌 va tror du att jag gjorde fel att min cheesecake blev för mjuk?😊
Oftast beror det på att man antingen måste vispa färskost och vispgrädde mer, det behöver bli riktigt tjockt och fast eller att man var lite för hårdhänt när man hade i florsockret ❤️
Jag köpte sån spread på citygross förut så nu står kakan i kylen, ska bli intressant för spreaden var ju magisk! (Var ju tvungen att äta det sista ur burken med sked 🥲)
Hejhej, hoppas det ska smaka 😍😍
Jag blev väldigt glad över att hitta receptet här. Jag smakade Lotus Biscoff på ett av våra Brain Storm-möten, skapat av vårt företag i ett mötesrum i Stockholm. Det var väldigt gott och nu kan jag bara göra en till mig själv;)
Hej! Min dotter 13 år älskar att baka och gjorde denna goda cheesecake igår. Hon fick den dock inte att stelna trots att den stod i kylen i flera timmar. Har du något tips till henne?
/Linda
Hej på er! Oftast beror det på att man inte vispat färskost och vispgrädde tillräckligt tjock med elvisp eller att man varit för hårdhänt när man haft i florsockret ❤️ Kram!
Men så roligt. Har fått en sådan burk i min senaste låda från smakbox. Varit lite skeptisk till vad det är men det här ska jag helt klart prova.
Vad kul! Hoppas att det ska smaka 😍 Berätta gärna vad du tyckte!
Vilken färskost föredrar du är bäst ?
Hejhej, jag tar det jag har i kylen för stunden 😊
Hej,
Min blev super löst och stelare inte alls fast än jag vispade i ca 15 min och va inte alls hårdhänt med florsockret. Ngt annat tips ? Ska man vispa upp vispgrädden först och sedan färskosten tillsammans hade uppskattar en video på den här goda recept.🥰🥰🥰
Hejhej, grädden och färskosten ska vispas tillsammans samtidigt. Om den fortfarande verkar lös medan du vispar kan du vispa lite till. Lycka till 🥰
Hej, så går bra att vispa grädden samtidigt med färskosten? Finns det inte en risk att den blir rinnig.?
Hejhej, nej det går bra! 😊
Hej! supergod kaka gjorde till mina kollegor alla vill ha recept, men hur skriver man ut?
Tack för ett väldigt smarrigt recept! Jag skulle dock vilja föreslå ett litet förtydligande för att undvika en soppa av cream cheese och vispgrädde som vägrar att stelna i kylen. 1. Det är viktigt att cream cheesen är rumstempererad när du ska baka med den. 2. Vispa grädden toppig innan du vänder ner den i blandningen med färskost, florsocker och vaniljsocker. Första försöket fick jag äta flytande cheese cake (jag åt den dock, den smakade som sagt ljuvligt!) men med de här små tweaksen har den inte behövt stå i frysen en sekund utan är fast men samtidigt krämig.
En fantastiskt god och lättlagad cheesecake! ❣️
Tack Camilla för ett bra recept 👌🏼
Jag upplever den väldigt söt i smaken så reviderade den enligt följande:
Jag la i lite flingsalt i biscoff spreaden innan jag hällde över den för att få lite mer sälta i det.
Garnerade endast med smulor på sidorna samt jordgubbar och hallon på i mitten för lite syrlighet!
SJUKT GOD!! 😍 Ni måste testa!!
Tack själv fina du! Och vilken härlig tweak du körde 🤩😍
Så jag tänkte att jag testar denna idag då jag älskar alla andra recept av cheesecake som Camilla gjort..
Blev först förvånad över att det står att man ska hälla över grädde utan att vispa först (så som de står på alla andra recept). Men körde på som det står. Vispa till en slät smet, ja men hur länge? Slät smet får man på 1 min. Läser senare bland kommentarerna att Camilla skrev flera minuter och ska bli väldigt tjock… Så lite missvisande recept.
Jahop, där rann pengarna i sjön. Otroligt lös smet kände direkt jag hällde över men ville ge det en chans. La den i kylen, fortfarande lös. La den i frysen, lite lös än.
Öppnar springformen och poff hela min diskbänk med smet… Tänkte att jag smakar ändå av smeten ihop med allt annat. Blev besviken. Smeten var i princip smaklös, lite färskost smak bara. Jag tyckte också det var konstigt att man bara ska ha i florsocker (kollar man amerikanska recept så har de i lotus i smeten med!) men ah jag testade och blev otroligt besviken. Blir annan recept framöver. Glad jag inte gjorde för kalas eller så.. 🤯
Tips till dig som testar, vispa grädden lätt för sig och vispa färskosten för sig och sen blanda de ihop så slipper du bli besviken som alla de 50 bland kommentarerna här. Vill du ha mer smak i smeten häll över en burk lotus där i, vill du lyxa till de ha senare på toppen som receptet säger en burk annars bara smulade lotuskex skulle funka toppen! 👍
Kan man värma Biscoff spread på spisen ? Har ingen microvågsungen
Kan man frysa cheesecaken?
Köpte Biscoff-kräm på vår lokala Willys igår, så den finns att få tag på!
Perfekt! 😍