I dagens video visar jag upp alla mina tyllar, hur jag använder dem, pratar spritspåsar och ger massor med tips och trix på vägen för hur man lyckas med att spritsa snyggt.
Recept på smörkrämen jag spritsade med hittar ni nedan och räcker till att spackla 1 tårta på ca 23 cm i diameter och 10 cm höjd eller att spritsa 12 cupcakes med.
Ingredienser (smörkräm):
4 stora äggvitor
2 dl strösocker (200 g)
250 g rumsvarmt osaltat smör
Gör såhär:
- Vispa upp äggvitorna till styva toppar i en värmetålig skål.
- Fyll en kastrull med vatten som skålen passar i och täcker öppningen helt. Koka upp vattnet och sätt på skålen. Ha i strösockret och vispa med elvisp tills att sockerkristallerna smält helt. Ta bort skålen från värmen och fortsätt vispa tills skålen svalnat.
- Vispa i lite sv smöret i taget och fortsätt vispa tills du får en fluffig smörkräm.
- Skär sig, bara att fortsätta vispa så har den snart blivit fin och slät igen.
- Ha även i lite pastafärg för en fin färg på smörkrämen!
Kan jag spritsa en tårta dagen innan med marängsmörkrämen? 🙂
Det kan du 🙂
Kan man smaksätta (expl, kakao citron, hallon, mfl?) och samtidigt på den vägen få en fin färg på sin smörkräm, den naturliga vägen? Frågar då jag tyvärr inte kan använda pasta färg pga allergi.
Tack på förhand! Jätte bra spritsvideo🤗