Krämig chokladglass utan glassmaskin

Fotograf: Ulrika Pousette

Inlägget innehåller reklam för min bok.

Sommaren är här och det innebär glass i stora lass. För några år sedan släppte jag en bakbok som heter “Godare glass – utan glassmaskin” och det är just vad det låter som, en massa recept på glass som görs utan glassmaskin. För det går och det blir SÅ himla gott och krämigt. Den här gången blev det en ljuvligt dekadent och chokladig glass där både glassen är smaksatt med choklad och det finns massor av härligt tuggmotstånd av chokladbitar.

Och min glassbok, den kan du köpa HÄR!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

chokladglass utan glassmaskin

Krämig chokladglass utan glassmaskin

Portioner: 1,5 liter

Ingredienser

200 g mörk choklad (55%-70%  kakaohalt beroende på hur intensiv chokladsmak du vill ha) + 100 g att garnera med

1 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g

5 dl vispgrädde

0,5 tsk salt

 

Tips!

Gör egen sötad kondenserad mjölk med detta recept.

Dela receptet

Portioner: 1,5 literst

Ingredienser

200 g mörk choklad (55%-70%  kakaohalt beroende på hur intensiv chokladsmak du vill ha) + 100 g att garnera med

1 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g

5 dl vispgrädde

0,5 tsk salt

 

TIPS!

Gör egen sötad kondenserad mjölk med detta recept.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Grovhacka den mörka chokladen och lägg den i en värmetålig skål. Ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten och rör om tills chokladen smält.
  2. Ta bort skålen från värmen och rör ner sötad kondenserad mjölk. Rör om tills det blir en jämn och fin chokladsmet. Låt smeten sedan svalna helt och hållet i rumstemperatur innan du använder den för att göra glass.
  3. Vispa grädden till mjuka toppar med hjälp av en elvisp. Häll sedan ner chokladsmeten och vispa tills du får en jämn smet.
  4. Vänd ner 100 g choklad och häll sedan upp glassen i en form som rymmer ca 1,5 liter. Jag använder en brödform.
  5. Plasta tätt med plastfolie och låt glassen stå i frysen i minst 6h innan du serverar den.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Grovhacka den mörka chokladen och lägg den i en värmetålig skål. Ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten och rör om tills chokladen smält.
  2. Ta bort skålen från värmen och rör ner sötad kondenserad mjölk. Rör om tills det blir en jämn och fin chokladsmet. Låt smeten sedan svalna helt och hållet i rumstemperatur innan du använder den för att göra glass.
  3. Vispa grädden till mjuka toppar med hjälp av en elvisp. Häll sedan ner chokladsmeten och vispa tills du får en jämn smet.
  4. Vänd ner 100 g choklad och häll sedan upp glassen i en form som rymmer ca 1,5 liter. Jag använder en brödform.
  5. Plasta tätt med plastfolie och låt glassen stå i frysen i minst 6h innan du serverar den.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

3.2 16 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Maria Sundberg
Maria Sundberg
10 months ago

En halv tesked salt … ska det verkligen i här?

Tips!

Gör egen sötad kondenserad mjölk med detta recept.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?