Receptet bakade jag i en rund form med diameter på 23 cm.
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Smält smöret i en kastrull.
- Mixa kexen till ett fint smul i matberedare och blanda ihop med det smälta smöret till en formbar massa.
- Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på springformen och tryck ut kexmassan i den.
- Förgrädda botten i mitten av ugnen i 10 minuter.
- Fyllning: Smält chokladen i micro eller vattenbad. Låt svalna.
- Vispa färskost, strösocker och vaniljsocker i en bunke.
- Vispa ner ett ägg i taget och till sist den smälta chokladen.
- Häll över smeten i formen och bred ut den till ett jämnt lager.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter eller tills kakan stelnat.
- Låt svalna i kylskåpet i minst 3 timmar innan du toppar med ganache och färska bär.
- Chokladganache: Grovhacka den mörka chokladen och lägg i en värmetålig skål.
- Häll upp vispgrädden i en kastrull och värm upp tills den är påväg att börja koka.
- Häll över grädden på chokladen och rör om till en jämn och klumpfri smet.
- När ganachen svalnat men fortfarande har en rinnig konsistens kan du toppa din cheesecake med den.
- Dekorera cheesecaken med färska bär medan chokladen fortfarande inte stelnat så att bären fäster bra.
- Servera direkt eller förvara i kylskåpet!
Det finns ingen video för detta inlägg.
Kan man använda digestive kex i botten istället för ballerina lex?
Funkar utmärtk! 100 g smör till 15 kex skulle jag köra på då 🙂
Hej,
Jag har en fråga angående Ballerinakexen: ska man behålla fyllningen på, eller skrapa av? 🙃
Vh,
Negin
Hejhej, man har ner dem hela som dem är! ❤️
Kan man ha ljus chockad istället? Är inte så förtjust i mörk chockad.
Kan man frysa den?
Det går bra, vänta med att dekorera med färska bär i så fall ☺️
Går det att frysa cheesecaken?
Det går bra ☺️