Kolasnittar med mjuk kola och choklad

Om det finns en “bulle med bulle”-dagen så tycker jag att vi även ska införa kola med kola-dagen. Härligt segmjuka kolasnittar med bitar av mjuk kola och choklad. De är helt fantastiskt goda och är inte långlivade på serveringsfatet.

Jag är egentligen ingen godisätare men håller just nu på att undersöka godishyllan för potentiella bakingredienser. Mjuka kolor är himla smidigt om man vill ha kolabitar i bakverk som inte är för rinniga eller för hårda. Den här gången klippte jag kolorna så att de skulle bli ungefär lika stora som chokladknapparna. Himla smidigt!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Kolasnittar med mjuk kola och choklad

Portioner: 10-12

Ingredienser

100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
100 g mörka chokladknappar
125 g mjuka kolor (t. ex Werther’s original eller Riesen)

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 10-12st

Ingredienser

100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
100 g mörka chokladknappar
125 g mjuka kolor (t. ex Werther’s original eller Riesen)

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet.
  3. Ha sedan i vetemjöl, bikarbonat och vaniljsocker. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  4. Klipp ner kolan och tillsätt de mörka chokladknapparna. Arbeta in i degen tills det fördelats jämnt.
  5. Rulla degen till en längd, lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta lätt till längden med en gaffel.
  6. Grädda längden i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
  7. Låt längden svalna lite innan du skär den på snedden i 12 bitar.
Steg för steg

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet.
  3. Ha sedan i vetemjöl, bikarbonat och vaniljsocker. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  4. Klipp ner kolan och tillsätt de mörka chokladknapparna. Arbeta in i degen tills det fördelats jämnt.
  5. Rulla degen till en längd, lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta lätt till längden med en gaffel.
  6. Grädda längden i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
  7. Låt längden svalna lite innan du skär den på snedden i 12 bitar.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?