Efter en period med mycket jobb och deadlines utanför bloggen så är jag så glad över att vara tillbaka. Har haft två heldagar i köket där jag bakat och fotat en massa nya recept som jag bara längtar efter att få dela med er. Först ut är den här kokostårtan med lime och vit choklad. Tårtan har jag gjort i en silikonform för stiligast resultat. Den silikonformen jag använt är DENNA och funkar perfekt för att bara baka en vanlig kladdkaka eller sockerkaka i eller om man vill göra en snygg moussetårta. Just nu kan jag dessutom dela med mig av en rabattkod som ger er hela 15% rabatt på silikonformar hos Kökets favoriter. Ange kod CAMBAKA i kassan för att ta del av erbjudandet som gäller till 31/12 på alla silikonformar från Silikonmart.
Segmjuk kokosbotten med kolasmak, krämig limefyllning och syrlig vit chokladmousse som jag dekorerat med skivade citrusfrukter. Hur festligt? Ni bara måste testa denna härliga tårta. Precis som alla mina recept så görs denna tårta utan gelatin.
Gör såhär:
Författare: Camilla Hamid
Vart ska citron skalet i moussen vara
Hur lång tid behöver tårtan i kylskåp för att tina?
Hej hej! Ca 30 min i rumstemperatur räcker gott, om du vill tina den långsammare går det bra att tina av den i kylskåpet i ca 1-2h beroende på hur kallt det är ☺️
Håller tårtan formen bra sen när den tinat så den inte rinner ut? Tänker på att de bara är lite vitchoklad som stelnar och inget gelatin. Skulle man kunna göra denna och sen köra en mirrorglaze ovanpå?
Den håller för att stå och tina utan att rinna ut 🙂 Har själv aldrig testat hälla mirror glaze över denna så vågar inte svara på om det går eller inte.
Kan man göra den vegansk, utan ägg? Vad kan man ersätta med?
Hejhej, jag har tyvärr inte prövat detta ännu ☺️
Hej!
Kan man förbereda denna ett par dagar i förväg och låta den stå i frysen tills dagen då den ska serveras? 🙂
Går superbra! 🥰