Kokospannacottapaj med mangospegel

Vid det här laget tror jag redan ni vet hur mycket jag tycker om pannacottapajer. De är ju lite av min specialitet. Jag blir alltid extra inspirerad till att göra en mumsig pannacottapaj när det är säsong för färska bär och färsk frukt. Det blir ju genast mycket festligare när man kan smaksätta och dekorera med det goda som naturen bjuder på. Mins senaste pannacottapaj borde jag egentligen döpa till sommarpaj. En no bake paj fylld med kokospannacotta, toppad med en mangospegel och massor med färska bär och mynta. Precis så som jag älskar att servera en paj!

Sprött pajskal, krämig pannacotta och sötsyrlig topping. Dessutom så bakade jag den i ett litet större format den här gången. Perfekt när man vill bjuda många på en god fika! Receptet bakas i en rektangulär pajform med avtagbara kanter med måtten 22×32 cm men det går lika bra att baka den i en rundform med diameter på 23-24 cm.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Kokospannacottapaj med mangospegel

Ingredienser

Ingredienser (pajskal):
25 stycken digestivekex
175 g smör

Ingredienser (kokospannacotta):
400 ml kokosmjölk
4 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
1 nypa äkta vaniljpulver
1,25 tsk agar agar pulver

Ingredienser (mangospegel):
380 g mangopuré (jag använder den som finns i barnmatshyllan, 190 g i varje burk)
1,5 tsk agar agar pulver
1,5 dl strösocker
1 msk lime- eller citronjuice
färska bär, färsk mynta och kokosflingor till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

Ingredienser (pajskal):
25 stycken digestivekex
175 g smör

Ingredienser (kokospannacotta):
400 ml kokosmjölk
4 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
1 nypa äkta vaniljpulver
1,25 tsk agar agar pulver

Ingredienser (mangospegel):
380 g mangopuré (jag använder den som finns i barnmatshyllan, 190 g i varje burk)
1,5 tsk agar agar pulver
1,5 dl strösocker
1 msk lime- eller citronjuice
färska bär, färsk mynta och kokosflingor till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Pajskal: Mixa kexen till ett fint smul i matberedare eller mixer.
  2. Smält smöret och blanda ihop det med kexsmulet till en formbar massa.
  3. Tryck ut kexmassan i pajformen. Det är viktigt att du packar tätt så att den håller formen även när du tar bort pajskalet från pajformen.
  4. Pajformen stå i kylskåpet medan du gör fyllningen.
  5. Kokospannacotta: Lägg alla ingredienserna till kokospannacottan i en kastrull.
  6. Rör om och låt koka upp i ca 3 minuter under konstant omrörning.
  7. Häll upp pannacottan i pajskalet och ställ tillbaka i kylskåpet för att stelna. Det är viktigt att pannacottan stelnar helt och hållet innan du häller på mangospegeln. Det tar ca 1 timme.
  8. Mangospegel: Lägg mangopuré, agar agar pulver, strösocker och lime- eller citronjuice i en kastrull. Rör om och låt koka upp på medelvärme i ca 5 minuter.
  9. Låt svalna en stund, rör om hela tiden så att den inte klumpar sig och häll den sedan över pannacottafyllningen.
  10. Mangospegeln stelnar redan i rumstemperatur och du dekorerar med fördel din paj medan den fortfarande är lite klibbig så att dekorationen fäster.
  11. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.
Steg för steg

Video
  1. Pajskal: Mixa kexen till ett fint smul i matberedare eller mixer.
  2. Smält smöret och blanda ihop det med kexsmulet till en formbar massa.
  3. Tryck ut kexmassan i pajformen. Det är viktigt att du packar tätt så att den håller formen även när du tar bort pajskalet från pajformen.
  4. Pajformen stå i kylskåpet medan du gör fyllningen.
  5. Kokospannacotta: Lägg alla ingredienserna till kokospannacottan i en kastrull.
  6. Rör om och låt koka upp i ca 3 minuter under konstant omrörning.
  7. Häll upp pannacottan i pajskalet och ställ tillbaka i kylskåpet för att stelna. Det är viktigt att pannacottan stelnar helt och hållet innan du häller på mangospegeln. Det tar ca 1 timme.
  8. Mangospegel: Lägg mangopuré, agar agar pulver, strösocker och lime- eller citronjuice i en kastrull. Rör om och låt koka upp på medelvärme i ca 5 minuter.
  9. Låt svalna en stund, rör om hela tiden så att den inte klumpar sig och häll den sedan över pannacottafyllningen.
  10. Mangospegeln stelnar redan i rumstemperatur och du dekorerar med fördel din paj medan den fortfarande är lite klibbig så att dekorationen fäster.
  11. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sara
Sara
2 years ago

Går den bra att frysa?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?